Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sabah uyuması normal mi?

tostik

Bronz 2 Üye
Katılım
21 Kas 2012
Mesajlar
88
Dün yine veterinere gittim sağ kulağı geçti kaplumbağamın ancak sol kulağı geçmiyor veterinerde bu kaçıncı dedi ağız içine baktı sorun yok dedi herşeyine baktı. dün geldiğinde çok hareketliydi güneşlendii de ancak bu sabah ben yem verirken uyanıktı batikonunu da yaptım akvaryuma girdi biraz yüzdü şuan uyuyor yerde bitki yanında gidip baktığımda uyanmıyor ancak ses çıkarınca cıkıyor yüzeye yem var mı diye bakınıyor.Boğulur mu akvaryumum derin çünkü.Hiç bir hastalık belirtisi yok kulağı dışında o da aylardır var kronik oldu resmen :S
 
Siz kulaktaki önceki sorun geçince akvaryumu komple temizlediniz mi? Şu anki filtrelemeden memnun musunuz? Su değişimleriniz hangi sıklıkta ve oranı nedir? Soruna sebep olan nedenleri bulmak gerekir.

Bunun dışında aşırı hasta olup yüzeye çıkamayacak kadar bitkin kaplumbağalar dipte boğulabilir. Sizinkinde bunun olacağını sanmam.
 
Cvp: sabah uyuması normal mi?

emre abinin dediği gibi çok yorgunsa boğulabilir
 
Cvp: sabah uyuması normal mi?

tüm ekipmanları 3 saat mavi suda tuttum.Filtreyi yaklaşık 2 hafta önce temizledim akvaryum gayet iyi temizleniyor. Zaten dipte kum yok.Su değişimlerinde suyun dörtte birini değiştiriyorum. 250litrelik akvaryumda yaşıyor.

eve geldiğimde hareketliydi bolca bitkiye filtreye kuru alana sürtünüyor aynı zamanda kabuğu kaşınıyor :))
 
Cvp: sabah uyuması normal mi?

Mavi su dediğin şey metilen mavisiyse o maddenin bakterilere, viruslere karşı etkisi yok. Sadece bazı mantar ve parazit türlerinin oluşmasını engelliyor bide sudaki nitrat seviyesini düşürücü etkisi var. Yani mavi damlayla akvaryumu dezenfekte edemessin o yüzden bakteriler ölmez ve tekrar enfeksiyonlara neden olur. Tam olarak dezenfekte etmek istiyosan akvaryum malzemelerini kaynatman veya kimyasal dezenfektan kullanman lazım. Bazı tuzlu solusyonlarda bakterileri öldürüyor.
 
Tamamen iyileşince aynı dezenfekte işlemi tekrar gerekecek.


Kaya tuzu ek olarak etkili olur.
 
Cvp: sabah uyuması normal mi?

blue methylen güçlü olandır canlı niyetine birşey bırakmaz. yani bakterileri, mantar ve parazitleri öldürür. (bazı virüsler kristalleşebilme özelliğinden dolayı dayanabilir. fakat bu suda virüsün olma ihtimali yok. öyle birşey olsa hayvandan önce bizim korunmamız lazım.) ama kaplumbağanın su içinde olduğu durumlarda katılmaz. sadece sterilizasyon esnasında. kaplumbağa varken bio-ichthyo uygundur. onun dozajı düşüktür. amaç kirlilik oranını minimum düzeyde ve suyu hastalığa karşı dirençli kılmaktır. bunun için her su değişiminde damlatmak faydalı tabi hayvan hasta ise. öte yandan her ikisi de dış filtrenin olması durumunda bakteri düzenini sıfıra indirir. onun için böyle bir durumda iş damlalarla bittikten sonra filtreyi temizlemek şarttır. iç filtrede ise sorun yok. düzenli olarak süngeri yıkamak kafi tabi bu haftada iki olursa daha iyi.

fırat seninki kronik olmuş artık. vet. sana antibiyotik damla vermedi mi ? onu önerdiği şekilde yemine damlat. güneşlenmesi önemli ne kadar su dışında kalırsa o kadar iyi geliyor. kuru alandayken veya eline alıp batikonu sür kuruyana kadar da öyle dursun. sonra bırakırsın isterse suya girer. batikon içini değil ama kulağa dışardan gelecek olanı önler. kulak içi içinde dediğim gibi antibiyotik damlatılmış yem. bunu vücudu içerden halleder. suda tedavi bir işe yaramıyor. kulak iltihabından son evreye girmedikçe hayvan ölmez ama ağrı çekebilir. vitaminle de destekle. gerçi ben sana anlattım diye hatırlıyorum. geçmiş olsun.
 
Cvp: sabah uyuması normal mi?

Teşekkür ederim hepinize.evet Cem konuşmuştuk ben bunları zaten yapıyorum.ışığı 12 değil 15 saat açık tutuyorum ısıtıcı filtre temizlik batikon antibiyotik her şey tamam .. hatta bu kez batikon yerine etken maddesi rifampisin olan iv ilaç verdi .onu her gün yara içine iğne ile yapacağım. bio-ichthyo kullanıyorum mecburen şu hastalık geçene kadar da kullanıcam..
 
Cvp: sabah uyuması normal mi?

Metilen mavisinin bakterilere karşı öldürücü bi etkisi yok sadece bi tür inhibitördür. Bazı gram pozitif bakterileri bi süre inhibe eder yani bakterilerin yüzeyini kaplayarak enzimlerini ve etkinliğini azaltıp üremesini yavaşlatıyor ama öldürmüyor. Gram negatif bakterilere ve viruslere karşı da etkisizdir. Bana inanmıyorsanız inönü üniversitesinin şu web sayfasını da okuyabilirsiniz. http://web.inonu.edu.tr/~iozerol/iozerol/BAKTERIYOLOJI/BESIYERI/emb.htm


O yüzden metilen mavisi dezenfektan olarak kullanılamaz. Sadece sudaki bazı bakterileri baskılayıp üremesini yavaşlatmak amacıyla akvaryumun içine damlatılır. Bu maddenin asıl kullanım amacı mantar ve parazit oluşmasını önlemek, sudaki nitrat seviyesini düşürmektir.
 
Geri
Üst