Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sadece Pislik İçin

pee-wee

Bronz 5 Üye
Merhaba arkadaşlar benim elimde bir adet iç filtre var boşta duran. Daha kuvvetlisini aldığım için yedekte tutuyorum.

Neyse, bunu suyun dışına su çekmek dışarıdan elyafa akıtıp süzdürmek istiyorum. kaba pislik elyafta kalıcak su tekrar akvaryuma geri dönecek. iç filtre zaten olacak ama bu ekstra temizlik için

şu şekilde yani:

mailto:/1g/l/tq0db.png

sizce mantıklı olur mu?

Cvp: Sadece Pislik İçin

Şelale filtre tarzı olacak ama pisliği tutacak. Bana kalırsa mantıklı ama o kirli suyu elyafa gönderebilecek kadar güçlü bir sistemi olması lazım filtrenin. Ki bu kısım biraz zor gibi burada sorun yaşayabilirsin
Deneyimli arkadaşlarımızın fikirlerini almanı şiddetle tavsiye ederim

ek filtre malzemeleri olmadıktan sonra bir esprisi olmuyor. yani normal filtre olarak kullanırsan aynı işlevi görecek. kaldı ki pervaneden geçecek suyun pisliğin sünger tarafından temizlendikten sonra geçmesi uygun olur. yoksa kir pervane içine dolar. eğer atıl olarak kullanacaksan süngeri çıkarıp kutu içine seachem denitrate koyup üst kısmına ince sünger parçası koyduktan sonra çalıştır. böylece sudaki amonyağa tam etkin olmasa da çözüm bulmuş olursun bu daha faydalı olur.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11719&ad=seachem-de-nitrate-filtre-malzemesi-500-ml&kat=242

teşekkür ederim arkadaşlar.... iyi bir fikir oldu.

Cem abinin önerisi cuk diye oturmuş Erkan. Şimdi benimde kafamda dank etti, bende ana iç filtrenin yanında yardımcı olsun diye idarelik bir iç filtre kullanıyorum. Kendi çapında temizliyor. Bunun süngerini az kesip denitrate koyayım. Fazladan işe yaramış olur.

Bencede çok güzel bir fikir.Bende denicem.Boşta duran bir filtre var ama gücü az bende bunu böyle değerledirilip suyu kokması olayıdan kaçınabilirim.:33:

denitrate'ın etkin faydası için düşük süzme gerektiren su akışı lazım zaten bu sebeple gücü az olan filtrede daha performanslı süzme yapar. bio-süngeri kesip ziyan etmenize de gerek yok ilerde kendi amacıyla da kullanılabilsin. onun yerine bulaşık süngeri, scotch-bride'ın yeşil dokulu olanından uygun parça kesilip konulabilir. o yeşilin sade satılanı var süngersiz.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=12937&ad=xinyou-biyolojik-renkli-sunger-filtre-malzemesi-32-cm&kat=0 dediğim bu malzeme. siparişe gerek yok marketlerde satılıyor.

bir de 3 değişik ebatta olan bu süngerler var.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=8473&ad=azoo-3-in-1-bio-sponge-sunger-filtre-malzemesi&kat=0

uygun ebatta kesilip tepe kısmına konulabilir.

yani sonuç olarak yap mı diyorsunuz arkadaşlar? iyi olur mu sizce?

bu dediğim filtre işi olur ben izmirde bu filtre ve malzemeleri hazırladım. ama bir kaç güne ankaraya döneceğim için seneye kullanacağım. bu kullanacağın filtreyi suyun üst yarısına yakın koy. dip pislikleri diğeri tarafından çekilecek bu sayede bunu temizleme süren geç olacaktır. bunu temizlerken sadece üst kısmındaki süngeri muslukta, denitrate taşlarını akvaryumdan aldığın su ile temizleyeceksin. çünkü bu taşların içinde amonyağı nitrit ve nitrata çevirecek döngüyü sağlayacak olan bakteriler üreyecek onların ölmesini istemeyiz.

Cem çok güzel önermişsin. Yedek filtresi olup dış filtre kullanmayanlar için süngeri az tutup denitrate kullanmak kesinlikle hiç olmamasından iyi olacaktır. Filtreyi yukarıda tutmakta çok iyi. Hem diğer filtre altta işini yaparken bu filtre yukarıda suyuda yüzeysel olarak hareketlendirir.

Geri