Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sağlık/Cinsiyet/Kabuk Sorularım

Şekerli

Gümüş 2 Üye
Merhaba iyi günler. Kaplumbağam yaklaşık 2 yaşına geldi sayılır. Kabuk boyu sanırım yaklaşık 12-13 cm civarında.

Kabuğundaki beyazlıklar çoğaldı deviti de uzun süre önce düzenli kullanamadım. Bu beyazlıklar nedir ne yapabilirim yapabileceğim bir şey varsa düzenli uygulamaya özen göstereceğim.

Küçük küçük kabuklar ve deriler döküyor arada ama o da 2-3 haftada bir diş fırçasıyla kabuğunu fırçaladığım zaman.

Genel sağlık durumu vs. sizce nasıl? Bir de artık cinsiyeti net anlaşılıyor mudur acaba?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_3257.jpeg
    IMG_3257.jpeg
    2 MB · Görüntüleme: 23
  • IMG_3259.jpeg
    IMG_3259.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_3260.jpeg
    IMG_3260.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_3264.jpeg
    IMG_3264.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_3265.jpeg
    IMG_3265.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 18
  • IMG_3268.jpeg
    IMG_3268.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_3269.jpeg
    IMG_3269.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_3273.jpeg
    IMG_3273.jpeg
    210.8 KB · Görüntüleme: 19
Yoğun plaka katmanına rağmen kabuk yapısında deformasyon yok.

Beyazlıklar kireç kalıntısı.

Plakalarda açılma olduğunda ağzı düz cımbızın tek kanadını içine doğru ittirin, plaka açılıp atar.

Hayvan dişi.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim Cem bey. Devite gerek var mı peki? Bir de plakalarda açılma olduğunu nasıl anlarım yani itmem gereken şey en dışta kalıntı kabuk gibi kolay anlaşılır mı acaba? Ben cımbızla itince kendin çıkarayım mı öyle bırakıp düşmesini mi bekleyeyim?

Haftada bir kabuğuna devit uygulama iyi olur.

Açıldığında aralanıp matlaşır.

İleri ittirdiğinizde çıkmaya yüz tutmuşsa kendi atar. Yarıyı geçtiyseniz tutup yukarı doğru kaldırın.

Peki çok teşekkürler, sizce resimde dediğiniz gibi gözüken bir yer var mı deneyeyim

Kabuk ıslak olduğu için tam seçilmiyor yalnız orta sırtın ön kısmındaki açılır gibi duruyor.

Üst plakaları kontrol edin.

Geri