Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sağlıklı otobüs yolculuğu ?

Çitlembik0216

As 5 Üye
Katılım
15 Şub 2016
Mesajlar
631
Merhaba arkadaşlar, Bu konu benim için çok önemli 5 gün sonra memlekete gitmek üzere 8-9 saatlik otobüs yolculuğuna çıkacağım kaplumbağam için endişeleniyorum onu nasıl sağlıklı rahat bir şekilde memlekete götürebilirim neler yapmam lazım nasıl birşey hazırlamam gerekiyor ? Kaplumbağayı koymak için hazırlayacagım alan gidene kadar elimde mi durmalı ?

Bunun yanında akvaryumuda götüreceğim fakat akvaryumu hasar almadan götürmek için neler yapabilirim 70 CM genişlikte bir akvaryum ayağımın ucunamı alsam sığmasından şüpheliyim fakat asla bagaja koyamam..ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun..kumu ne yapmaliyım ?

Özellikle çitlembiğimin en ufak zarar görmemesi benim için çok önemli en sağlıklı şekilde götürmek istiyorum..

Tavsiyelerinizi bekliyorum.. :ermm: :blink:
 
Akvaryumu mukavva kutu ile taşıyacaksın. Kutunun altına strafor koy. Bulabilirsen ince beyaz köpük strafordan akvaryum ebadında olmasına gerek yok yan camlar ile mukavva arasına sıkıştır. Yanlardan darbe almasın diye. Tabana koyacağın strafor 3-5 cm kalınlığında ve tam taban ebadında 1-2 cmde taşabilir. Bunu bagaja al. Ama elemanı uyar üstüne birşey koymasın. Yanlardan bavullar sıkıştırmasın.

Hayvanı ayakkabı kutusuna koyacaksın. Koçtaş varsa orada plastik şeffaf ayakkabı kutuları da var. Kutuya kağıt parçaları koy. Hayvanı kurutup kağıtların arasına yerleştir. Kağıt kutuya koyarsan hava deliği aç.

Kutuyu poşete koy. Bu otobüse binene kadar dışardaki esinti ve soğuktan etkilenmesini önler. Arada ağzını aç içine hava girsin. Otobüse bindiğinde poşeti çıkar. Kutu sallanmasın. Üst rafa koyabilirsin. Ama kalıriferi açarlarsa ve rafın oradan sıcak geliyorsa eline al.

Yarım saatlik molada hayvanı kontrol et. Susama emaresi varsa ortam sıcaklığında petşişe sudan ağzına biraz su damlat. Yada kafasını petşişenin içine sok çıkar. İçmeyi bırakana kadar devam et. Sonra kutuya tekrar al. Sulamaya gerekte olmayabilir ama riske de girmeyelim. Daha ufak.

Akvaryumdan kumu çıkar içine ağır birşey koyma. Isıtıcı filtre durabilir.
 
Evde fazla durmayacaksan kum dursun. Temelli gidiyorsan çanta veya mukavva kutuya götüreceğin şeylerle koyabilirsin.
 
Cvp: Sağlıklı otobüs yolculuğu ?

Akvaryumu çizilmeye karşı korumak için tercihen 1-2 kat streç film ile sarmak gerek.Ardından strafor köpük ile sarsıntıyı absorbe edecek şekilde akvaryum tabanını(tabanda 2 kat strafor köpük kullanılabilir) ve kenarlarını kaplamak gerek.Son olarak karton ile akvaryum kapatılırsa;yolculuk boyunca hasar alma riski minimalize edilmiş olur.
Havalar sertleştiği için ısıtıcı ped (ısıtıcı jel olarak da geçer) kullanmak canlının hastalanmasını önleyecektir.Burada canlının konulduğu kutu ile ısıtıcı pedin direkt temas etmemesine dikkat edilmeli.

Örnek

[video=youtube]
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Sağlıklı otobüs yolculuğu ?

Tamamdır çok teşekkür ederim strafor var onunla duzenleyecegim dediginiz gibi.. :fr:

Şeffaf ayakkabı kutusundan alacağım abi demek istediğin kutu gozumde canlandi onda havalandirma deligi oluyor ama ben 1-2 tane daha açarım..

Kutunun içine kağıtmı yoksa havlumu koysam daha iyi olur ? Akşam 4.5 ta binicem arabaya zaten serin olucak rahat eder hayvanda.


Cem abi bagaja almak gideceğim firmayi ve muavinlerini dusunursek akvaryumu bile bile parcalamak olur ben dediginiz gibi paketleyip ayaklarimin oraya aliyim hem arada bir ayaklarimla sıkıstırıp sallantiyida engelleyebilirim, belki arkadasimin benimle gelme ihtimali var oyle olursa yanimdaki kisiyide dusunmeme gerek kalmicak..
 
Temiz havlu bez parçası da olur. Ama arada kontrol gerekiyor. Hayvan altında kalıp boğulmasın. Çok sıkı olmayacak. Hafif gevşek koy.

O kutularda yeterince hava deliği var. Bunu öyle bir ebatta al ki yetişkin olduğunda götürmek icap ederse götürebilesin. Ama çok büyük değil. 20*30 civarları hafif büyük olabilir. Yetişkin kaplumbağayı içine koyduğunda hareket edemeyecek gibi bir ebat. Tek çift ayakkabı sığacak kadar. Daha büyükleride var gerek yok ona.
 
Cvp: Sağlıklı otobüs yolculuğu ?

Anladım abi tamamdır bizim yavru hareket edicek içinde bir problem olur mu ? 

Bu yolculuktan sonra 1.5 sene sonra belki yolculuğa çikicak oda belki :) şu yolu bir atlatalımda hayırlısıyla
 
Aslında hiç hareket etmemesi daha iyi. Hareket edemeyen hayvan olduğu yerde uyur kalır. Ama bunlar rahat durmuyor. Havlu yada bezi öyle bir sar ki hayvan oyukta nefes alsın ama hareket edemesin. Hareket edemedi mi uyur.
 
Cvp: Sağlıklı otobüs yolculuğu ?

Tamamdır abim uyutucam onu bir şekilde zaten akşam saatine gelicek uykusu gelicek %90 uyumuş olur..

Vallahi hayvana şu eziyeti hiç çektirmek istemiyorum insan yerine koyuyor kendini berbat bir durum inşallah hiçbir problem çıkmadan götürücem.. Çok zıpır yerinde 1 dk duramiyor anca kuru alana çıktığında oraya bile rampadan degil kenardan tirmanarak cikmayi tercih ediyor :)
 
Cvp: Sağlıklı otobüs yolculuğu ?

7- 8 saatlik otobüs yolculuğu için veteriner, hayvanlara sakinleştirici bir şey verebilir mi?
Bir de otobüs taşımacılığı için karne vs. soruluyor mu? Bizde öyle bir şey yok. Hayvanlar 15 yaşında.
 
Sakinleştiriciye gerek yok. Karneye de gerek yok. Bu konuda götürme şeklini yazdım. Yaş değil boy önemli 10 cm kabuk boyundan büyükseler yetişkin sınıfına girerler. Hayvanları kurulayıp koy. Sulamaya gerek yok hayvanlar büyük. 7-8 saat sulanmadan giderler. Hava iyi ise alt bagajda da gidebilirler. Otobüs içine koyarsan kalorifer klimadan uzak bir yere koy.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst