Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sahibini Nasıl Tanır???

TostosBıdık

Bronz 5 Üye
Katılım
14 Haz 2013
Mesajlar
26
Arkadaşlar Bunu Bir Arkadaşım Sordu Bişeyler Dedim Ama Bilemiyorum Bizi Nasıl Tanırlar??:smile:
 
Tanırlar mı bilmiyorum ama yem kutusunu ve yerini gayet iyi tanıdıklarını ve bildiklerini biliyorum bn yem kutusuna yöneldiğimde deli gibi çırpınıyolar ve yem odanın karşı tarafında ve bizide yem olarak görüyorlar gibi daha çok.: )
 
Bence sizi en iyi sarı renkli bir kıfayette tanırlard cünkü su kaplumbağalarının sarıya bir ilgileri vardır cok severler sarı kutulu yemi sallayınca deliriyolar ama baska yem kutusuunda bu olmuyor. :) ama senin elinden yem yerse zamanla seni tanir gördügü zaman cama yapışırlar :D
 
Cvp: Sahibini Nasıl Tanır???

Ben bir aralar sürekli elimle besliyordum fakat sonradan çok fazla elimle vermemeye başladım belki elimden mikrop kapabilirler diye. Şimdi odamın kapısından giriyorum bana doğru yüzüyorlar, çırpınıyorlar. Hele yem kutusunu alınca elime, ben nereye onlar oraya. :smile:
 
Cvp: Sahibini Nasıl Tanır???

Cılop Cılop sesler falan çıkıyor. :D :D
 
Cvp: Sahibini Nasıl Tanır???

yorumlar çok doğru. resler kendisine yem veren kişiyi hatırlayabiliyor ve tepki veriyor. Benim reste beni gördüğü zaman heyecanlanıp çırpınıyor. arkadaşlarımada aynı tepki veriyor. ama kız arkadaşım saçlarını kabartıp ona yaklaştığı zaman korkup saklanacak yer arıyo :) sanırım insanları sadece siluet olarak hatırlayabiliyorlar. Yani insanların yüz hatlarını birbirinden ayırt edebilecek kadar detaylı hafızaları yok
 
Cvp: Sahibini Nasıl Tanır???

renkleri, şekilleri ve hareketleri algılayabiliyorlar. görsel yetenekleri bu açılardan güçlü ama detay yok. işitsel konuda daha da zayıflar, havadansa su içi titreşimleri daha fazla algılıyorlar. ben farklı gözlük ve giysi kullandığımda yabancılamışlardı. temel güdüleri yemek olduğu için yaklaşanları yem verecek amacıyla görüp harekete geçiyorlar aynı şekilde kuru alanda iseler hareketi görüp suya kaçıyorlar. yüz hatlarını değil ama fiziksel yapıyı biliyorlar. hafızaları balık gibi. ben bir ayı geçkin yanlarında yoktum. o sürede beni unutmuşlardı. herşeye yeni almış gibi başladım. iki hafta oldu. elimle yem verirken hala ürkerek yaklaşıyorlar. tek korkmadıkları sürekli gördükleri yem kutuları.
 
Yem kutularında benimkilerde renk ayırt etme yok. Bencede simayı şekil olarak kısmen tanıyorlar. Zararsız olduğumuzu bir süre yem verdikten sonra temkinli olarak farkediyorlar. Doğada kendinden büyük her canlıdan kaçarlar. Bu biraz şartlanma ile alakalı. Ama sadece yem sayesinde şartlanma. Buda aşırı panik olmayacak derecede.
 
Benimki ler tetra kutusunu hep takip ediyo. Hatta babam eliyle onlariileri geri goturuyo :) yani kapluslar eli takip ediyo.
 
Büyük ihtimal elle verdiğimiz için benim annem babam bile sabah kalkıp başına gelyolar kapluşların çırpınmaları parmaklarını takip etmeleri çok hoşlarına gidiyor. :)
 
Cvp: Sahibini Nasıl Tanır???

bu durumun iyiliği ebevenlerin onaylamasına katkıda bulunuyor. bir çok arkadaşın sıkıntısı bu. bu sayede yapılan masraflara göz yumup itiraz etmeleri azalıyor. çocuklarına hayvan sevgisi aşılayıp sorumluluk sahibi yapmak için bundan güzel birşey olabilir mi.
 
Geri
Üst