Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sahiplendiğim kaplumbağa durumu

Sprite

Gümüş 1 Üye
evet arkadaşlar bir kaplumbağa sahiplendim ama durumu çok iyi değil gibi burdan yazıyorum belirti olarak şu an suyun içinde sürekli kafasını sallayıp sallayıp duruyor ne olabilir? resim ekledim kabuğunda nasıl bir sıkıntı var dır alt ve üst kabukta? ve çenesinin altındaki o kırmızılık nedir yara mıdır nedir? enfeksiyon mu ne? lütfen bana cevaplar lazım kaplumbağanın durumu ii değil gibi çok kötü şartlar altında bakılıyordu :( en yakın zamanda hikayemizi yazacağım...

Ekli dosyalar

• kap7.jpg
    kap7.jpg
    67.6 KB · Görüntüleme: 223
  • kap5.jpg
    kap5.jpg
    103.8 KB · Görüntüleme: 208
  • kap4.jpg
    kap4.jpg
    60.5 KB · Görüntüleme: 197
  • kap3.jpg
    kap3.jpg
    83.2 KB · Görüntüleme: 217
  • ka6.jpg
    ka6.jpg
    104.6 KB · Görüntüleme: 237
  • kap1.jpg
    kap1.jpg
    67.6 KB · Görüntüleme: 217
  • kap2.jpg
    kap2.jpg
    80.8 KB · Görüntüleme: 189
Ali, hayvanın kabuğunda aşırı plaka birikimi var. Hem alt hem üstte. Muhtemelen hiç düşürmemiş. Devit üç ile bakım yap bir hafta on gün kadar her gün. Fazlalıkları atsın. Yumuşama yoksa ben kabuklarda ters bir durum görmedim.
Hayvanın çenesine düşme yada hızlı bir yere çarpma ile kan oturmuş. Açık bir yara olmadığı için müdahale etmeye gerek yok. Kısa süre sonra geçmeli. Bence parazit, enfeksiyon yada mantar vs durumu yok.

Bu iki konu dışında gözlerde iyi. Senin farkettiğin başka bir anormal durum var mı?

Cvp: sahiplendiğim kaplumbağa durumu

AEK' Alıntı:
Ali, hayvanın kabuğunda aşırı plaka birikimi var. Hem alt hem üstte. Muhtemelen hiç düşürmemiş. Devit üç ile bakım yap bir hafta on gün kadar her gün. Fazlalıkları atsın. Yumuşama yoksa ben kabuklarda ters bir durum görmedim.
Hayvanın çenesine düşme yada hızlı bir yere çarpma ile kan oturmuş. Açık bir yara olmadığı için müdahale etmeye gerek yok. Kısa süre sonra geçmeli. Bence parazit, enfeksiyon yada mantar vs durumu yok.

Bu iki konu dışında gözlerde iyi. Senin farkettiğin başka bir anormal durum var mı?
çok sağol abi ben de hafif korktum hergün devit 3 damlatıyorum o zaman abi çenesindede birşey olmadığına sevindim abi vallaha içim rahatladı :) bunun dışında abi suyun içinde sürekli bir şey çiğnermiş gibi hafif hafif açıp kapatıyor ağzını ve sallıyor kafasını arada ne olabilir? şu an deri değiştiriyor ondan mı sallama?

Bu arada hayvanın altındaki desenler ok işareti oluşturmuş. Bendekiler gibi. Çok güzel görünüyor.

Bak o konuyu atlamışım. Kafa sallamasını deri değişimine bağlasakta çiğneme hareketi değişik. Ağzına yem verip açtığında içine baksana. Belki çene bu hale gelince bir sorun oldu. Devitli bir yem ver olmadı yapışan bir şey aldıysa ağzına kayıp gitsin.

AEK' Alıntı:
Bu arada hayvanın altındaki desenler ok işareti oluşturmuş. Bendekiler gibi. Çok güzel görünüyor.

Bak o konuyu atlamışım. Kafa sallamasını deri değişimine bağlasakta çiğneme hareketi değişik. Ağzına yem verip açtığında içine baksana. Belki çene bu hale gelince bir sorun oldu. Devitli bir yem ver olmadı yapışan bir şey aldıysa ağzına kayıp gitsin.

şu an izliyorum da bıraktı çiğnemeyi yem vermeiştim ondandı o zaman şu an sadece arada bir kafa sallama hareketi yapıyor başka bir sorun yaşamadım bakalım toparlayacak kendini prensesim inşallah abi tırnaklar ve kuyruk baya kısa dşi gibime geldi :D

Akvaryuma ipek bitki koy. Boyun ve baş derilerini atar. Belki kafa sallamayıda bırakır yemdense.
Hayvan banada dişi gibi geldi. Kabuk boyu kaç cm?

AEK' Alıntı:
Akvaryuma ipek bitki koy. Boyun ve baş derilerini atar. Belki kafa sallamayıda bırakır yemdense.
Hayvan banada dişi gibi geldi. Kabuk boyu kaç cm?
şu an net 9cm kabuk boyu var şu an elimde sera raffy p jbl gammarus tetra reptomin ve sera mineral var abi bunlardan bir yem programı yapabilirmisin abi bana?

Kabuk boyuna bakarsak net veriyi 11 cm olunca veririz. Ama dişi olabilir büyük ihtimal. Bende bir hayvan bu boyda aynıydı. Bir anda erkek oldu.

Sera vital yemde almalısın. Alana kadar vital yazdığım gün reptomin ver.

Pazartesi: raffy p
Salı: gammarus
Çarşamba: aç gün (kabuk boyu kadar iyi yıkanmış körpe kıvırcık)
Perşembe: raffy p
Cuma: vital
Cumartesi: mineral
Pazar reptomin

Reptomin ve raffy p yemi istersen önce tarihi geleni diğerinin yerine vererekte kullanabilirsin. Yada birinin kutu büyükse onu iki gün ufak kutuluyu tek gün yapabilirsin. Hiç farketmez.

ağzında bir şey var bu lif gibi birşeyde çakıl tarzı bir şeyde mango lifi de olabilir. çıkaramadığı için bu hareketi yapıyor. bir tane devitli yem ver boğazı kayganlaşınca gider.

cem' Alıntı:
ağzında bir şey var bu lif gibi birşeyde çakıl tarzı bir şeyde mango lifi de olabilir. çıkaramadığı için bu hareketi yapıyor. bir tane devitli yem ver boğazı kayganlaşınca gider.
abi devitli yemi direk ağzına veremiyorum almıyor elimden korkuyor bende salıyorum saldığım anda kapıyor

devitli yemi rampanın suyla birleştiği noktanın hemen üstüne koy oradan alıp suya insin böylece daha fazla ağzına girmiş olur. yemi kurutma taze yağlı yesinki sindirim sistemini kaplasın mideye giderken.

Geri