Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sahiplendirme BALIKESİR

Lord10

Yeni Üye
Katılım
21 Ara 2014
Mesajlar
7
3 adet kaplumbağam var. 1 tanesi uyum sağlayamadı. gerekli şartları olan ya da sağlayabilecek birine vermek istiyorum.
 
Cvp: Sahiplendirme BALIKESİR

Kaplumbağanızın yaşı,boyu ve cinsiyeti bilgilerini de paylaşırsanız;iletişim açısından kolaylık olur.
 
Cvp: Sahiplendirme BALIKESİR

Istanbuldayım ben ama mümkünse alabilirim yavru ise tabii.
 
Cvp: Sahiplendirme BALIKESİR

foruma hoş geldin ayşenur. bakım konusunda bu linkten faydalanabilirsin.
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html
iyi koşullar altında hayvanlar 2 senede yetişkin boya erişir. onun için illa yavru olmasına bakma. belli bir boya gelmiş olanlardan sahiplenmenin avantajı yavrulardaki hastalanma ve bakımında titizlikler gösterme derdinden kurtulacak olman ve sahibine alışmış kaplumbağalar sana da kolaylık olur. sürekli akvaryum ve ekipman yenileme derdinden de kurtulursun.
 
Cvp: Sahiplendirme BALIKESİR

Hoşbuldum teşekkür ederim bilgi verdiğin için ama yavru olursa bana alışır benimle yaşar büyür diye düşündüm ben tabii büyük olursa da problem değil bakabilirim.
 
Cvp: Sahiplendirme BALIKESİR

bunlar biraz balık akıllı bir ay görmeseler unutuyorlar. tekrar ilk aldığın zamanki yabaniliğe dönüyorlar. kim yem verir ve dokunmazsa hemen ona tav oluyorlar. bu elemanların temel prensibi hizmet et, dokunma, gözüne gözüküp rahatsız etme üstüne kurulu. senden zarar gelmediğini anladığında alışması kolay oluyor. hastalık durumunda veya genel kontrol gibi zorunlu haller dışında elimize almıyoruz. ele almak hayvanı tedirgin eder ve her yaklaştığında bu hissiyatla güvenli sudan çıkmak istemez. yinede ne kadar alışsa da temkinli olmayı elden bırakmıyorlar. bendekiler 20 cm kabuk boyuna yaklaştığı halde zaman zaman kuru alandan suya kaçıyorlar.

bu noktada yapacağın hayvan kuru alanda ise akvaryumun bulunduğu odaya girerken yavaş hareketlerle girmen;

gürültü yapmaman;

hayvan ile kesinlikle göz teması kurmaman, orda olduğunu görmek için dahi başka bir noktaya bakarken farketmen gerek. mesela ben pencereye bakarken orda olduğunu görüyorum. hayvan içeri girdiğinde sana odaklanarak onu farkedip farketmediğine bakıyor. göz teması kurmuyorsan beni görmedi deyip hareketsiz duruyor. ama arka ayaklar kaçmaya yönelik tetikte yere basıyor.

tek hayvanın kuru alanda durma olasılığı birden fazla hayvanın durmasından daha fazla, içlerinden birisi kaçma girişiminde bulunursa bu diğerlerininde kaçmasını tetikler.

yavru kaplumbağaların aklı tehlike olasılığına ermiyor. büyüdükçe farkediyorlar. kendilerini güvene alma ihtiyacı hissediyorlar. daha büyük hale geldiklerinde özgüvenleri artıyor. suda iken korkuları olmuyor ama kuru alanda sahibi ile arasındaki iletişim güven esasına bağlı olarak gelişiyor.
 
Geri
Üst