Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sahiplendirmek isteyen

Ekrem

Yeni Üye
Arkadaslar dişi bir kaplumbağam var yanına bir erkek es arıyorum satışı yasak olduğundan erkek kaplumbagasi olup sahiplendirmek isteyen arkadaşlar msj atsınlar

Cvp: Sahiplendirmek isteyen

Hocam cinsiyetini bilmediğim bir kablumbağam var kafasının yanında kırmızı çizgileri olan annem bana almış fakat ben bakamıyorum daha benim baktığım 3-4 gün oldu yaklaşık boyutu 6-7 cm arkadaşlarım almıyor lütfen sahiplenir misin?

Kafası ince uzun olursa ve tırnakları uzun olursa erkektir diye bir yazı okumuştum sitede buna göre benim ki erkek bir res isterseniz fotoğraflarını çekeyim karar verin.

O özellik 10 cm kabuk boyuna geldiklerinde netleşiyor. Daha öncesi sadece kan testi ile belirleniyor.

Bazıları 9 cm kabuk boyunda da cinsel belirginliğe ulaşıyor ama net olarak 10 cm civarı. Son anda değişiyor belirtiler.

cem' Alıntı:
O özellik 10 cm kabuk boyuna geldiklerinde netleşiyor. Daha öncesi sadece kan testi ile belirleniyor.

Bazıları 9 cm kabuk boyunda da cinsel belirginliğe ulaşıyor ama net olarak 10 cm civarı. Son anda değişiyor belirtiler.

Cem Bey, sahiplendirme kısmına yazdım bazı arkadaşlarla da iletişime geçmeye çalıştım fakat somut birşey yok ortada kaplumbağaya uygun ortamını sağlayamayacağımdan iyi bakabilicek bir arkadaşa vermek istiyorum petshopa vermek istemiyorum yardımcı olmanız mümkün müdür?

Face'teki grubada bir yazı yaz. Oradan alan olur belki. Okul yüzünden sık giremiyor arkadaşlar.

kablumbagator' Alıntı:
Hocam cinsiyetini bilmediğim bir kablumbağam var kafasının yanında kırmızı çizgileri olan annem bana almış fakat ben bakamıyorum daha benim baktığım 3-4 gün oldu yaklaşık boyutu 6-7 cm arkadaşlarım almıyor lütfen sahiplenir misin?

Sahiplenirim [email protected] dan bana ulasabilirsin hocam

cem' Alıntı:
Face'teki grubada bir yazı yaz. Oradan alan olur belki. Okul yüzünden sık giremiyor arkadaşlar.

Cem Bey, Ekrem Hocam sahiplenmek istiyor Kaplumbağayı ne kadarlık bir kutu içerisinde göndermeliyim ayrıca otobüsler götürmeyi kabul eder mi?

Ayakkabı kutusu veya o ayarda bir kutuya ( kutu o kadar büyük olmasada olur. 20*20 ya da 20*30 gibide olabilir. ) kağıt parçalarını topak yapıp koy. Kağıtlar küçük olsun 5-6 cmlik ebatlarda. Kutunun taban ve üst kısmına ince pamuk ser. Pamuk yerine temiz bezde olur elyafta. Kağıt parçaları ortada ve kaplumbağada bunun ortasında olacak. Göndereceğin zaman hayvanı sudan çıkarıp kurula ve dediğim şekilde koy. Kutuyu bantla, her iki yan ucundan leblebi kadar delik aç.

Otobüse götürürken soğuk almaması için poşette götür. Otobüsün içinde poşetten çıkar alıp üst rafa koysunlar. Ama kalorifer çıkışının önüne değil.

Ekrem senin yapacağına gelirsek, alırken yine poşete koyup götür. Yanında poşet getir. Hayvan bu süreçte sersemleyecektir. Hayvanı akvaryuma almadan evvel ufak bir kabı akvaryum suyu ile veya emsal sıcaklıktaki su ile hayvanın başını geçmeyecek şekilde su koyup hayvanı koyacaksın. Varsa o suya metilenden bir damla damlatırsın ama bir dakika bekle hayvan su içsin sonra damlatırsın. 5-10 dakika sonra hayvanın kabuğunda kir varsa fırçalayıp, durulayıp akvaryuma alırsın. Bir müddet hayvanı takip edersin. Derin sudan dolayı ne tepki vereceğine bakarsın.

Sendeki hayvan bir süre özellikle bir güne yakın koklayıp takip edebilir. Bu tanışma ritüelidir. Sonrasında istemez ise sürekli sıkıştırıp ısırabilir. Bırakır ilgi göstermez ise kabullenmiş demektir. El titretmeyi buna katma o alfanın kim olduğunu göstermek için. Bunu genelde erkekler yapar ama dişilerde de görülüyor.

cem' Alıntı:
Ayakkabı kutusu veya o ayarda bir kutuya ( kutu o kadar büyük olmasada olur. 20*20 ya da 20*30 gibide olabilir. ) kağıt parçalarını topak yapıp koy. Kağıtlar küçük olsun 5-6 cmlik ebatlarda. Kutunun taban ve üst kısmına ince pamuk ser. Pamuk yerine temiz bezde olur elyafta. Kağıt parçaları ortada ve kaplumbağada bunun ortasında olacak. Göndereceğin zaman hayvanı sudan çıkarıp kurula ve dediğim şekilde koy. Kutuyu bantla, her iki yan ucundan leblebi kadar delik aç.

Otobüse götürürken soğuk almaması için poşette götür. Otobüsün içinde poşetten çıkar alıp üst rafa koysunlar. Ama kalorifer çıkışının önüne değil.

Ekrem senin yapacağına gelirsek, alırken yine poşete koyup götür. Yanında poşet getir. Hayvan bu süreçte sersemleyecektir.  Hayvanı akvaryuma almadan evvel ufak bir kabı akvaryum suyu ile veya emsal sıcaklıktaki su ile hayvanın başını geçmeyecek şekilde su koyup hayvanı koyacaksın. Varsa o suya metilenden bir damla damlatırsın ama bir dakika bekle hayvan su içsin sonra damlatırsın. 5-10 dakika sonra hayvanın kabuğunda kir varsa fırçalayıp, durulayıp akvaryuma alırsın. Bir müddet hayvanı takip edersin. Derin sudan dolayı ne tepki vereceğine bakarsın.

Sendeki hayvan bir süre özellikle bir güne yakın koklayıp takip edebilir. Bu tanışma ritüelidir. Sonrasında istemez ise sürekli sıkıştırıp ısırabilir. Bırakır ilgi göstermez ise kabullenmiş demektir. El titretmeyi buna katma o alfanın kim olduğunu göstermek için. Bunu genelde erkekler yapar ama dişilerde de görülüyor.

Cem Bey, kutunun üst kısmına nasıl pamuk sereceğimi ve topak yapacağım kağıt meselesini anlayamadım ? Kağıtlar kaplumbağanın kenarlara gelmesini engelleyecek büyüklükte olacak değil mi kusura bakmayın iyi geceler.

Poşette pamuk alıp kutu ölçüsünde bir parça kesip koyacaksın. Önce tabana pamuğu ser sonra kağıtları ufak parçalar halinde mıncıklayıp topak haline getir ama yumuşak olsun. Bunu kutunun ağzına kadar doldur. Bu şekilde hayvanı göndereceğin saate kadar beklesin. Gideceğin zaman hayvanı bez yada peçete ile kurutup bu topak kağıtların üstünden biraz alıp ortasına hayvanı koy topak kağıtlar ile üstünü kapa ve en üste yine pamuk serip kutuyu kapa. Öyle olsun ki hayvan içinde hava alabilsin ama hareket etmesi kısıtlansın. Fazla hareket edemesin. Kırılabilir bir ürün taşıyormuş gibi düşün.

Hayvanı sabah göndereceksen sabah yem verme akşam göndereceksen akşam yem verme. Su kaybı yaşayacağı için kabız olmasın hazımsızlık çekmesin.

cem' Alıntı:
Poşette pamuk alıp kutu ölçüsünde bir parça kesip koyacaksın. Önce tabana pamuğu ser sonra kağıtları ufak parçalar halinde mıncıklayıp topak haline getir ama yumuşak olsun. Bunu kutunun ağzına kadar doldur. Bu şekilde hayvanı göndereceğin saate kadar beklesin. Gideceğin zaman hayvanı bez yada peçete ile kurutup bu topak kağıtların üstünden biraz alıp ortasına hayvanı koy topak kağıtlar ile üstünü kapa ve en üste yine pamuk serip kutuyu kapa. Öyle olsun ki hayvan içinde hava alabilsin ama hareket etmesi kısıtlansın. Fazla hareket edemesin. Kırılabilir bir ürün taşıyormuş gibi düşün.

Hayvanı sabah göndereceksen sabah yem verme akşam göndereceksen akşam yem verme. Su kaybı yaşayacağı için kabız olmasın hazımsızlık çekmesin.

Cem Abi bu süreçte yardımcı olduğun için sağol çok teşekkür ederim yarın gönderiyorum Allah izin verirse aşağıdaki gibi kutuyu hazırladım bir hata var mı diye şimdiden bi fotoğraf yollayayım istedim eksikleri söylersen sevinirim iyi akşamlar.

resim: mailto:/G2XXR6

Topaklar büyük ve kağıt kalın olmamış şöyle yap istersen fazla renkli olmayan gazete kağıtlarını 5-6 cm'lik parçalara ayırıp topak yapmadan öyle Düz şekilde koy. Bu şekilde ara boşluk çok oluyor. Kullanılmayan bez parçalarını da bu ölçülerde kesip koyabilirsin o daha iyi ve yumuşak olur. Maksat üşümesin olurda kutu düşer darbe alırsa içinde korunsun. Hemde fazla hareket edemeyeceği için metabolizmayı kapayıp uyusun. Aşırı su kaybından korunsun.

Delik açmayı unutma.

yanlarını bezle güçlendirdim en dışta kağıtlar var korunaklı oldu iki leblebi büyüklüğünde delik açtım umarım kazasız belasız ulaşır çok sağolun.

Nereden nereye gidecek ? Onu sormayı unuttum.

Geri