Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Saklandığını sanıyor :)

Zeck

Bronz 1 Üye
[img]mailto:/images/2013/07/15/CE8Pg.jpg*

[img]mailto:/images/2013/07/15/BCbMX.jpg*

[img]mailto:/images/2013/07/15/95Gmr.jpg*

Cvp: Saklandığını sanıyor :)

ne yapsın garibin ancak kafası sığıyor.:smile: bu güvenli yer edinme dışında uyurken de ışıktan rahatsız olmaması için gösterdiği davranışlardan biridir. benimkilerden birisi de uyurken mango kökü içine kafasını sokuyor.

Anlıyorum ışıklar söndüğü an uykuya dalıyor zaten az ışık olsa dahi hemen uyanıyor. Aynı zamanda kabuğunu kaşıyor orda. Bu hali çok komik ama :)

kaşıma için mango kökü almalısın kazara taşı üstüne düşürüp atamazsa altında kalıp boğulabilir. karanlıkta gözleri tavuk karası gibi görmediği için tepki vermiyor. ama az ışıkta olsa alt göz kapakları şeffaf olduğu için ufak hareketleri dahi görüp tetikte bekliyor.

Bunu düşündüm lakin petshopa yeni mango kökleri gelecek onu bekliyorum ordakiler pek uygun değildi. Kabuk değişimi var şimdilik duruyor taşlar onu alıncada filtrenin altına girmeye çalışıyor tüm kumu kazıyor aynı zamanda. Taşı düşmeyecek şekilde sabitledim ve gözüm üzerinde.

Aradaki boşluk daha geniş ve yüksek olsa rahatça girebilir. Kendine yer benimsemiş.

Benim fiona da korkunca yapay bitkinin altina giriyor :) gercekten cok komikler

Cvp: RE: Saklandığını sanıyor :)

AEK' Alıntı:
Aradaki boşluk daha geniş ve yüksek olsa rahatça girebilir. Kendine yer benimsemiş.

Orayı büyütmeyi düşündüm ama güvenlik açısından iyi olurmu bilemedi.

flora11' Alıntı:
Benim fiona da korkunca yapay bitkinin altina giriyor :) gercekten cok komikler

Hayruş yanına gidince cama yapışıyor ama kendisine dokunulmasına izin vermiyor ya kafasını sokuyor taşların arasına yada kuru alan rampasının arkasına saklanıyor :)

bnmkilerin ikiside (atlas-saltanat) filtrenin altında bana bakıyorlar :)

Sabitledim diyince ben silikonla yapıştırıldı sandım.

aslında siliconla yapıştırmak daha güvenli olmasını sağlar fena fikir değil.

AEK' Alıntı:
Sabitledim diyince ben silikonla yapıştırıldı sandım.

Hareket etmeyecek şekilde demek istedim.

cem' Alıntı:
aslında siliconla yapıştırmak daha güvenli olmasını sağlar fena fikir değil.

Bunu yapabilirim. Sista nın akvaryum silikonunu mu kullanmalıyım bunu yaparken?

uygun olan o silicon ama 4 damla için siliconu ziyan etmeye gerek yok. ama gerisini pencere önüdür. duşakabin veya lavabo ile duvar arası gibi kullanacak yer bulursan yani eritebilirsen alabilirsin. yok yapacak yer yok dersen sistanın yeşil metal tüpte ufak olanları var yapıştırıcı tüpü gibi ondan alıp kullan. birkaç gün kurusun kokusu gitsin, yıkar ve akvaryuma koyarsın. yalnız yıkarken dikkat et açılmasın. ufak bir salınım olabilir ama taşların arasındaki boşluk az olacağı için önemli değil.

Ondan var elimde. Tamam teşekkür ederim dediğiniz gibi yapacağım.

Cem o diğer silikon akvaryum içerisinde kullanılıyormu yani alternatifimi?

o silicon mutfak banyo için kullanılan siliconun küçük boyu. normalde kullanılmaz. ama taş arasında gözükeceği yüzey az olacağı için sakıncası fazla olmaz. hatta yok diyecek kadar az. ufak 3-5 cm'lik plastik bir bitki bile ondan fazla salınım yapar.

akvaryum siliconu çıkmadan önce onları kullanıyorlardı akvaryum yapanlar.

O zaman sorun olmaz.

En azından alternatif bir ürün olur.

öyle koca siliconu ziyan etmek bir yana bir de tabanca alacaksın. bu bildiğin yapıştırıcı gibi kapaklı. elinle sıkıyorsun kullandıktan sonra kapağını kapadın mı kolay kolay kurumuyor. tabi akvaryum siliconunu tutmaz o ayrı. bu tip şeyler için kullanışlı.

Bu tip durumlarda tek korkum suya kimyasal bırakıp hayvanlara zararı olur mu konusu. Etkilemez diyorsan ufak bölgelerde kullanılabilir.

Geri