Merhaba;
4 güzel kaplumbagam var ve hepsi düne kadar çok iyi anlaşıyordu, ancak dün fark ettim ki bir tanesinin kuyruğu ısırılmış ve ucu kopmuş ,sonra fark ettim ki en büyük olan yem yerkende diğerlerini ısırmaya çalışıyor .Eşim bugün fark etti diğer üçününde kuyruğu ısırılmış ve bir tanesi şiş kırmzı ve ucu kopuk diğer kaplumbagamında en ürkek olan ucu kopmus sallanıyor
hemen saldırgan olanı ayırdım .Ancak diğerlerine pansumam yapmam gerekşr mi ? ve ne süreceğim nasıl kullanırım ? Bir diğeri de acaba 4 kaplumbagam çok büyüdüğü için akvaryum dar geliyor oalbilir 22 litre su alıyor ve sığmamaya başaldılar strese girip yapıyor oalbilir mi ? çünkü normalde bu kuyruk ısıran en sakiniydi. artık zor yüzüyorlar. akvaryum için çok büyük camlar aldım en az 50 litre su alacak ve çok geniş . Bana yardımcı olmanızı rica ediyorum. Her biri artık 12 cm civarında yani çok büyüdüler 9 ayda.
şimdiden teşekkürler
4 güzel kaplumbagam var ve hepsi düne kadar çok iyi anlaşıyordu, ancak dün fark ettim ki bir tanesinin kuyruğu ısırılmış ve ucu kopmuş ,sonra fark ettim ki en büyük olan yem yerkende diğerlerini ısırmaya çalışıyor .Eşim bugün fark etti diğer üçününde kuyruğu ısırılmış ve bir tanesi şiş kırmzı ve ucu kopuk diğer kaplumbagamında en ürkek olan ucu kopmus sallanıyor
şimdiden teşekkürler