Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

saldırganlaştı mı ? yoksa depresyonda mı ?

asli

Yeni Üye
Katılım
27 Ara 2009
Mesajlar
19
Merhaba;

4 güzel kaplumbagam var ve hepsi düne kadar çok iyi anlaşıyordu, ancak dün fark ettim ki bir tanesinin kuyruğu ısırılmış ve ucu kopmuş ,sonra fark ettim ki en büyük olan yem yerkende diğerlerini ısırmaya çalışıyor .Eşim bugün fark etti diğer üçününde kuyruğu ısırılmış ve bir tanesi şiş kırmzı ve ucu kopuk diğer kaplumbagamında en ürkek olan ucu kopmus sallanıyor :( hemen saldırgan olanı ayırdım .Ancak diğerlerine pansumam yapmam gerekşr mi ? ve ne süreceğim nasıl kullanırım ? Bir diğeri de acaba 4 kaplumbagam çok büyüdüğü için akvaryum dar geliyor oalbilir 22 litre su alıyor ve sığmamaya başaldılar strese girip yapıyor oalbilir mi ? çünkü normalde bu kuyruk ısıran en sakiniydi. artık zor yüzüyorlar. akvaryum için çok büyük camlar aldım en az 50 litre su alacak ve çok geniş . Bana yardımcı olmanızı rica ediyorum. Her biri artık 12 cm civarında yani çok büyüdüler 9 ayda.
şimdiden teşekkürler
 
Hoşgeldiniz:)
Kuyruğuna Batticon sürün ama bir süre suya girmesinler bu krem mikrop kapmasını engelleyecektir, iyileşene kadarda sularının temizliğine dahada önem gösterin :) Onları ayırmanız gerekebilir.. daha ağır yaramalar meydana gelebilir
 
Bu hareketler akvaryumun dar gelmesine isarettir. Birbirilerinden olabildigince kaçamiyorlar ve saldirgan olan kolayca isirabiliyor. Kaplumbagalar zaten akvaryum ortaminda fazla anlasamazlar bu yüzden tek bakilmasi idealdir.
 
Foruma hoşgeldiniz.
Umarım forumda güzel vakit geçirirsiniz..Kalıcı olmanız dileğiyle..
Katılıyorum.Akvaryumu büyütmelisiniz.Yoksa daha büyük yaralanmalar,ölmeler meydana gelebilir.
 
Hepinize çok teşekkür ederim ,aslında geçen yıldan beri üyeyim :) kapluşlarımın bebeklik bakımında Aragorn'un çok emeği var :) iş yoğunluğundan fazla giremiyorum. Şu akvaryum işini hemen çözeceğim tekrar teşekkürler ..
 
22 litre gerçektende 4 kaplumbağa için küçük bir hacim.inşallah yaraları hemen iyileşir.
 
bende kaplumbağaların tek bakılmasının taraftarıyım. ama alırken birlikte alırsanız birlikte yaşarlar ama sonradan ekleme yaptığınız zaman olmuyor. yeni bir üye faciyalara yol açabiliyor. birde zaten soğuk kanlı hayvanlar. ve arkadaşımıza katılıyorum 22 litre çok küçük 4 kapluş için. benimkisi 20 litre sadece bir kaplumbağam var.
 
ya benimde kapluşum çok durdunlaştı filitrenin üzerine oturuyor neredeyse akşama kadar orada duruyor sağlığı ve beslenmesi iyi ama depresyondamı diye düşünüyorum birde akvaryum camı yansıma yaptığından dolayı yan camlar ayna gibi oluyor kapluşun kendi görüntüsü yansıyor benim kapluşta karşıya geçip anca kendini izliyor acaba onu bir arkadaş mı zannediyor? yalnız bakılmasını önerildiğini biliyorum ancak yalnızlık mı çekiyor normal halimi böyle anlam veremedim :( birde akvaryumdaki yapay bitkiler taşlar ısıtıcının kablosu filitre vs arasında sıkışık durmayı seviyor neden acaba?
 
Ben yansıma yapmayan akvaryum görmedim onla alakalı olduğunu düşünmüyorum:))
Birşeyden korkmuş olabilir..Kaplumbagalar genelde korktuklarında sığ yerlerde durmayı,bir taşın bitkinin altına girmeyi sever.
 
Katılıyorum.Bencede yansımadan değil.Fakat son günlerde elinize alıp düşürdüğünüz yada herhangi bir misafirin veya ailenizden birinin onu korkutacak herhangi bir davranışı oldu mu ?
 
yok elime sadece akvaryumu temizlerken alıyorum hiç düşmedi çok önceden bi ara çocuklar gelmişti ama üzerinden uzun zaman geçti hala ürkekliği var o günden beri bir türlü düzelmedi
 
demekki çocuklar siz yokken birşey yapmışlardır o yüzden olabilir. çünkü ben akvaryumu temizlemek için akvaryumdan çıkarttıktan sonra işim bittiğinde geri koyuyorum o zaman 2 gün yem yemiyor korkuyor.
 
hepinize çok teşekkür ederim şimde yaklaşık 80 litrelilk bir akvaryuyum ve çok güçlü atman dış filitrem var küçük olanı yavrular için kullanacağım :)))
 
Geri
Üst