Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Saldırı var.

Onue14

Bronz 5 Üye
Öncelikle herkese merhaba. Arkadaşlar hürrem ve çiko adında 2 tane kaplumbağam var bir kaç ay sonra 2. senemize gireceğiz. Malum yaz aylarından dolayı çok hareketli ve enerjikler ve oldukça iştahlılar yem yem diye çıldırıyorlar neredeyse havada kapacaklar. Hürrem enine boyuna çok gelişti 8 santim kadar oldu kabuk boyu çikodan daha kalıplıca ve daha baskın. Son zamanlarda
Hürrem çikoyu ısırıyor ön ayaklarından kafasının üstünden ısırıyor ben müdahale etmek zorunda kalıyorum tabi görmediğim zamanlar da vardır sizce neden böyle yapıyor ne yapabilirim ?

Cvp: Saldırı var.

aynısı bendede oluyo kaplumbağalarımdan biri bugün yemek için diğerinin boynuna saldırdı 6-7 saniye kadarda bırakmadı canlı doğuran tankımı bozup ayırdım hemen. seninde ayırmanı tavsiye ederim

Yem yeme esnasında hatalı ısırmalar oluyor. Uzun sürede bırakmıyorlar. Devam etmiyorsa sorun yok.
Ancak diğer zamanlardaki saldırılar özellikle baş ve kuyruğa olanlar çok tehlikeli. Hayvanları ayırmalı.
Sıcaklar baskınlık ve çiftleşme hamlelerini artırır. Normaldir ama geçineneyenler ayrılmalı.

Her iki mesajada aynı anda cevap vermiş oldum.

yem yeme sırasında oluyor genellikle tabi benim görmediğim zamanlarda var mı bilmiyorum. Dün gece hürrem ön ayağını ısırmıştı çikonun baktım çizikler var bir de boyununda izler var 2-3 tane kara kara bunlarda ısırıktan mıdır sizce?

Kan oturmuştur. Hayvanlar arasında boyut varsa bu ısırmalar zarar verici yada kan oturması gibi durumlara sebep olabilir. Hayvanları yemlemede ayrı taraflara sürüklemek uygun olur. Yada birini akvaryum dışında akvaryum suyu bulunan bir kapta yemlemek.

Ayrı ayrı yem vereceğim artık yem sırasındaki ısırmalar için daha dikkatli bakacağım hala devam ederse ayırırım hürremin yanında çok güçsüz kalıyor çiko. Cevaplarınız için teşekkürler.

önce ayrı köşelerde birbirlerini görmeden yemleme yap bu yem kaynaklı mı onu sapta. bundan sonrasında normalde de aynı saldırganlık devam ediyorsa ya ayırma ya da sahiplendirme yoluna gitmen söz konusu olacak.

bnm kaplumbagalarimda yapiyordu ellerini isiriyorlardi sonra yapmadilar

kendi ellerini ısırıyorlarsa bunun sebebi deri değişimine bağlı olarak kaşıntı sebebiyle kurdeşen dökmeleri. değişim tamamlanınca bırakırlar.

Geri