Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

saldırıyorlar

hareketli33

Gümüş 3 Üye
Merhaba yeni aldığım kaplumbağa 4 cm adı neco ve ondan kat kat buyuk 3 kaplumbağam var yanlarına koydum birşey yapacaklar mı diye 1 kere ısırmaya çalıştılar Allahtan denk gelmedi hemen çıkarttım neco yu :( birbirlerine alışmaları için ne yapmalıyım

akvaryuma giren her yeni hayvanı tanımak için bir süre takip ederler. ısırma olayına gelirsek bu sınama da olabilir; ne olduğunu anlamak içinde olabilir. çünkü akvaryuma konan yabancı her şeyi ısırarak algılama huyları vardır. şimdilik ayrı bir kapta dursun ama evde iken o akvaryuma alıp göz önünde kontrolünü yap. alışma sürecini atlattıktan sonra belki durulurlar. hayvanı benimsediler mi uğraşmazlar. yalnız yemleme zamanı mutlaka diğerlerinden uzak tutmaya çalış. ısırmalar devam ederse boyu dierlerinin yarısını geçene kadar o akvaryuma koyma. bu davranışların akvaryumun yeterince büyük olduğunu varsayarak yazdım. akvaryum küçükse fazlalık istememe kaynaklı bir davranışta olabilir.

ben son gelenleri akvaryuma aldığımda iki gün peşinden ayrılmadılar. tepesine çöküp sürekli kokladılar ve sonra kendi haline bıraktılar. şimdi mutlu mesut yaşıyorlar.

Cem abi benim yeni bulduğum kaplumbağa içinde aynı durum oldu ısırma olmadı ama peşinde 2 dakika ayrılmadı. Şimdi takip yok hiç yokmuş gibi davranıyor. Arada şöyle birşey oluyor küçük olana karides veriyorum biraz büyük olduğu için yiyemiyor ön tırnakları yok parcalayamiyor büyük olan gelip karidesleri parçalıyor bırakıyor küçük olan öyle yiyor. Bu bir yardımlaşma mı yoksa büyük olan yemek isteyipte yiyememesinden mi oluyor

Cvp: saldırıyorlar

Yardimlasma oldugunu sanmam benim limon diye bir kaplumbagam var gozunun onundeki yemi goremez hep iskalar, buyuk sistemde bence her hayvan (boy farki uyuggun oldugu surece) yasar mesela 360 litrede birbirlerini yasatmayan hayvanlar simdi kucuk isiriklarla 1250 litrede yasiyor

Şuan akvaryumun içinde koymadan önce biraz elimde tanımalarına izin verdim şimdi hiç yokmuş gibi davranıyorlar alıştılar çok şukur yemlemede ayrı kaba alacağım evet ama az önce yemledim necoyla gene ilgilenmediler 2 kuçuk 2 buyuk kaplumbağam 2 kişilik grup halinde takılıyor birbirlerine yokmuş gibi davranıyorlar :)

Bu görmüyor değil ağzına alıp parçalayıp geri bırakıyor. Mayki yani büyük olan ona verdiğim zaman iskalama yok onları yiyor ama ufak olan soytarıya verdiğim zaman o yiyemiyor o zaman gidip onları parçalayıp olduğu yerde bırakıyor.

Büyük kaplumbağalar yerken kendilerine büyük gelen yemleri parçalar. Yediğini yer diğer parça kör noktasına geldiği için bakmaz. sürekli yukarıdaki yemlere odaklanırlar.

Bir ikincisi yem ilk bırakıldığında serttir. Rahat yiyemeyeceğini anladığında bırakıp başka bir yeme yönelir.

Yardımlaşma olayı bu hayvanlarda görülmez tersine diğerinin ağzında yem gördüğünde direk saldırıp kapmaya çalışır.

Birbiri ile bir arada önceden yaşamış hayvanlar başkaları geldiğinde her ne kadar akvaryumda kabul etse de grup olarak ayrı takılırlar.

Yem yerken ilgilenme durumu olmaz zaten normal zamanda yapacak bir şey bulamadıkları için birbirlerine dalaşma olayı görülebilir.

Hafta sonu evdeysen aynı akvaryumda dursunlar. Diğeri bunu kabul edip birlikte dolaşıyorlarsa iyi aşama kaydetmişler.

Ben nadiren et veriyorum ve cem abi 2 buyuk kaplumbağam yem kavgasına giriyor nasıl işse hiç aç bırakmamaya ozen gösteriyorum

Cem ab evet bizde öyle oluyor 2 kuçuk 2 buyuk kaplumbağam kuçukler kuçuklerle buyukler buyuklerle zaman geçiriyor nasıl işse anlamadım buyukler dipte kuçukler su üstünde yuzuyor :)

Cvp: saldırıyorlar

Ben aksi bir gozlem yaptim mivhelangelo 2 yil once aramiza katildi limanla zaytin 12 yildir birlikteydiler ama limon michelangelo ile takilmaya baslamisti, gerci simdi erkekler azdi birakmiyorlar hayvancagizi ayiricam kuru alanlari boyle giderse

yetişkinlerde cinsel dürtü bunu ortadan kaldırır. ayrıca ezilenler ve birbirlerine bir şey yapmayanlarda bir arada rahat ediyorlar. sürü içgüdüsü yani bir arada duran zararı en az düzeyde görür.

Birde bu kur hareketi yaptığım kaplumbağalarım neden yapıyor anladım yapan kaplumbağalarımın ikisi de erkek ortanca kaplumbağam ise dişi olduğu belli oldu şuanda belli olan kaplumbağalarım 1 dişi 2 erkek daha 4 cm lik olanın cinsiyetin ise zaman gösterecek :)

El titretme her zaman kur anlamına gelmez. Hatta çoğunlukla baskınlık için yapılır. Benim erkekler üç senedir el titretiyor.

Ben kur yapıyorlar sanıyordum en kuçuğun cinsiyeti anlaşılınca niye yaptıklarını anladım :D

Benim erkek,titrestirirken, disinin agzini hart diye isirdi.Normal mi kur hareketlerinde?

karşı taraf olumlu tepki vermez ise ısırma oluyor. bunu genelde dişi erkeğe yapar.dişi sallamaz ise dikkatini çekmek için erkekte bunu yapar. erkekler burun civarını; dişiler ise erkekğin ayaklarını ısırmaya çalışır.

Gecen erkegin ayagini isirdi,aynen..Garibim tek ayagini icine kacirdi,3 ayakla yalpalaya yalpalaya uzadi =))) Uzun sure cikmadi 4.ayak =)))

Erkek hic saldirgan degil,isirma nedir bilmez.Dedigin gibi burnu,agzi o kisma dikkat ceksin diye yapmis olabilir. Zaten suda surekli titretiyor kizi kovalayip. Benim cazgir bunu bi isirsa,40 yil yanina yanasamaz ama Allahtan isirmiyor. Yada kis diye hareketleri yavasladigindan.

Disi zamanla kabul eder mi acaba naz falan var mi bunlarda?Yoksa fena cingar cikacak ilerde.

dişi kabul etmiş zaten etmese akvaryumu dar ederdi. çiftleşme isteğine gelirsek o belli olmaz. o dişiye bağlı.

Geri