Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

salmenella bakterisi

bahar2001

Gümüş 5 Üye
Katılım
23 Tem 2010
Mesajlar
136
benim ikie kapluşum varikiside minik salmonella bakterisi kaparım diye çok korkuyorum yardım edin lütfenn:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
 
Bence bu kadar korkmayın. Siz her suya temas ettiğinizde elleriniz yıkıyorsanız ve kaplumbağayı elinize alıp öpmüyorsanız fazla korkulacak birşey yok. Genelde suya veya kaplumbağaya temas ettikten sonra elinizi yıkamadığınız zaman ve tekrar birşey yediğinizde kapma şansınız var. Buda yine bünyeye bağlı eğer sizin bünyenin zayıf ise daha kolay kaparsınız. Temasdan sonra direk elleri yıkamak çoğu şeyi önler.
 
ben
10 yaşındayım ve bir kızım sence
kaplumbağam vardı eskiden ama bi ara öldü sonra yine aldım di yerinde bu siteye kayıt olmamıştım ve hep eliyordum başıklık sistemim biraz düşük ama hiç bişey olmadı
peki ya belirtileri benim annem inanmıyor
ve üstelik okadar titiz değilimdir ben adımda

da bahar bilmiyorum kaparmıım ondan bi ara öpmüştüm küçüken ama ozaman bilmiyorum
 
Çok da korkmaya gerek yok. Eğer bu konudan fazla korkuyorsan kaplumbağana dokunurken, suyu değiştirirken ve benzeri olayları yaparken sağlık ocaklarında ve hastanelerde kullanılan plastik eldivenlerden kullanabilirsin. Böylece hem sen bakteri kapmazsın, hem de kaplumbağan senden bakteri kapmaz.

Eldivenler eczanelerde genellikle 100'lük kutu olarak satılır, kullandığın eldiveni bir daha kullanmazsan daha iyi olur.
 
tek bikerelik olmazki herzaman gerekli
bu hastalığın belirtileri nedir belki bende vardir bilmiyorum
off ağer bu bakteri bilseydim hiç kaplumbağa almazdım zaten
 
Sen gerçek bir hayvansever değilsin, umarım bunun farkındasındır. Tüm hayvanlardan bakteri kapma olasılığın vardır. Yumurta yemekten de kapabilirsin.

İnsanda hafif bir ishalden, ölümle sonuçlanabilen ateşli ağır hastalığa kadar çeşitli hastalık tablolarına neden olabilir. Tifo ve enterik ateş salmonelların neden olduğu infeksiyonlardır. Gebelikte annenin hastalığı ile birlikte anne karnındaki fetusun da etkilenmesi olasılığı nedeni ile dikkatli olunmalıdır.

Salmonella toprakta 360-480, suda 20-200, atık suda 500-1000, taze ette 14, peynirde 240, tereyağında 105, süt tozunda 590, dondurmada 2500, kurutulmuş yumurtada 4700, balık ununda 360 gün boyunca canlı olarak kalabilmektedir.

Klinik belirtileri 1-4 hafta arasında ishal, kabızlık, yüksek ateş, bulantı, karın ve baş ağrısı, kramp, kas ağrılarıdır.

Eğer boşluk hissi yaratacak kadar yüksek ishal varsa çok tehlikelidir!

Bu arada o kaplumbağalara acıyorum. Lütfen onları bir arkadaşına ver veya pet shop'a iade et.
 
yo ben bakabiliyorum sadace hastalık tan korktum küçüklükten beri hayvanları çok sevm,şdim ama eskiydi hepsi öldü çok ağlamıştım ben
bikere babam tatlı su canlısına bir balığa tuzlu su kaoymuştu n
ömüştü
ondada alamıştım niye öldü demiştim ben belki sana öyle gelmeye bilir zarasız isterse zararlı olsun severim hastalıkta ölüm tehlikesi olduğunda korkmuştum ama sen ileriye götürdüm sen benden büyüksündür ben 10 yaşındayım
ben lkaplumbağam öldü diye 3 gün ağladım bende başkasını bulamasınsen
benim annem i,nanmıyor üstelik
 
Geri
Üst