Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Salyangoz sorunu

MissSevda

SKF Delisi
Katılım
27 Mar 2009
Mesajlar
887
Pazar gecesi leylayi dovmek icin akvaryumun isigini yaktigimda baktim birsuru siyah salyangozlar var, ilk elma salyangozlarin sandim ama degilmis su kendiliginden olusan salyangozlarmis. Gittikce cogaliyorlar benimkilerde yemiyor ya leyla sevmedi herhalde bunlardan kurtulmak icin ne yapabilirim?
 
çınar diye sattıkları bir bitki vardır eğer o bitki varsa ilk iş o bitkiyi uzaklaştır.
bazı yerlerde, salatalık, kabak gibi sebzelerden ufak bir dilimi, ışıklar kapalıyken akvaryuma koyarak bir süre beklemeyi tavsiye eden yazılar okudum
Salyangozları, sebze ile beraber dışarı alıyorlarmış.
bunlar sitelerden topladığım bilgiler bu arada akvaryumunuzda bitki var mı ?
 
ilaclar kaplumbagalarima zarar vermezmi. Akvaryumda bitki yok olanlar yeniyor zaten bir saatte, gittikce cogaliyorlar ya hani yenseler sorun olmazdi ama yiyende yok.
 
bak akvaryumun suyunu tamamen değiştir kumları güneşe koy kurumaya akvaryumu dezenfenkten et ya bu mavi toz varsa ondan dök kapluşuda güneşlenmeye koy mikrop varsa geçer
 
İlactan sonra suyu degistirebilirsin veya cınarda olabilir.bitki akvaryumumda o salyangozlardan var ama sahsen yok etmeyle ugrasmıyorum.oda yasasın :)
 
Cok is ya sirf salyangozlar icin kaplumbagalarin duzenini bozmam. Tek tek alirim artik :D bir saatimi alir ya neyseeee. Cevaplar icin tesekkur ederim.
 
elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım hiç önemli değil kolay gelsin size :)
 
Sevdacım elinle alıp atarsın ama onların suya bıraktıklarını nasıl göreceksin.suda yumurtaları varsa sen istediğin kadar gene çoğalır.Bence akvaryumu boşalt.Kaynar suyla yıka.Kumu da güneşe ser.
 
Bosaltmam mumkun degil koca 250 litrelik akvaryumu bosaltmayi hic gozum kesmiyor valla. Ayrica akvaryum bosken cocuklari nereye koyacam birde o var. Ben yine tek tek alirim sorun degil yada elina veya elisaya yedirmeye calisirim. Ozgur leyla biraz zor bir cocuk herseyi yemiyor.
 
ufaklıkları bi kaç saat bi leğene koyman gerekir sanırım.yada özgür leylanın eski akvaryumları duruyorsa onlara küçükleri koyabilirsin.sürekli elinle temizlemekten bıkarsın söylüyorum
 
Sevda suyu tamamen boşaltsan dahi kumu kaynar suyla yıkamazsan yine salyangozlar çıkacaktır, o nedenle hiç uğraşmaşma, tecrübeyle sabit. Balık baktığım zamanlarda göz zevki için bir tane almıştım ve akvaryumu dağıtana kadar ne yaptıysam kurtulamamıştım.

Salyangoz öldüren ilaçlar var, pet shoplardan alabilirsin. Balıklara zararı yok ama yine de uzman birine de sor istersen. Başka bir çaresi yok, tek tek atmakla veya bir yiyecek koyup onun üstüne toplananları atmakla kesinlikle bitmez.
 
3unude eski akvaryuma veya bir legene koymak faciya olur ya. Kesin birileri olur, kacacak yerleri olmadigi icin. Ben o zaman dediginiz gibi uzman birine soruyum aksam olunca cikiyorlar ortaya zaten serefsizler. Nedeni ne olabilir acaba birden bire olusmalari
 
Cvp: Salyangoz sorunu

Akvaryumumda nasıl salyangoz oluşturabilirim:DSuda oluşan salyangozların parazitsiz olacağını umuyorum.
2. sorumda suda oluşan salyangozlar ne ile beslenir??
 
Geri
Üst