Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Salyangoz

Sprite

Gümüş 1 Üye
Merhaba arkadaşlar çok konu açıyorum biliyorum ama baya bir yardıma ihtiyacım oluyor konu şu ben 1m lik akvaryumda besliyorum ve fazla akıntı olmadığı için zamanla camlarda yosun birikiyor çoğunu silsemde hep kalıyor arka camdada arka fon var silemiyorum şimdi soracağım şu ben şu yosun yiyici salyangozlardan alsam 1-2 tane kaplumbağalarım saldırır mı daha kabuk boyları 3,5-4 cm

Buyudukce salyangozlara zarar vermek degil kabugun icinden yiyolarmis kabuk kaliyormus
Suanda zarar veremezler sanirim

Evet su içinde saldırıp yerler . Kendim gördüm . Kabuklarını parçalayıp yiyolar

Cvp: Salyangoz

Benim hayvan su yüzeyinin 1-2 cm üzerine çıkmış salyangozu dahi almıştı. Kırmızı yanak akvaryumunda başka canlı olmuyor.
Minare salyangozlarının içini çekerler, kırarlar, yutarlar. Elma salyangozunun kabuğunu kırarlar.

Cvp: Salyangoz

yosunlar tam anlamıyla temizlenmezse üremeye devam edecektir. yosunlar için jbl phospathe ex diye bir filtre malzemesi var bu önüne geçer. ama atıl bir iç filtre içindeki sünger yerine veya dış filtren olmalı.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11868&ad=jbl-phos-ex-ultra-filtre-malzemesi-340-gr
bunun yanında metilen mavisinin her su değişiminde iki damla damlatılması az da olsa üremesini engeller. veya içme suyunda pH değeri yüksek su kullanman üremesini engeller. ayrıca direk güneş gören bir noktadaysa akvaryum biraz gölgeye çekilebilir. ısıtıcı lamba kuru alan dışında suyuda ışıltıyorsa o da yosun oluşmasına neden olur.

Geri