Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sanırım akciğer enfeksiyonu

Enesdd

Bronz 5 Üye
Katılım
5 Eki 2021
Mesajlar
22
İyi akşamlar, yaklaşık 3-4 hafta önce bakamadığı için bir tanıdığımızın çocuğundan kaplumbağayı ben aldım. 1 hafta önceye kadar gayet canlı olan, beni gördükçe bir o yana bir bu yana çırpınan bir hayvan var iken 1 haftadır suyun dibinde tek ayağı dışarıda yan bir şekilde duruyor, kuru alan rampasına ellerini atıp saatlerce orada bekliyor arada değişik sesler çıkarıyor ve bugün yemek yememeye başladı. Ne yapmam gerekiyor hayvanın bakımı hakkında pek bilgi sahibi değilim yardımcı olursanız sevinirim.

NOT: Sanırım bir balık gibi akvaryumda bakmak gerekiyor, filtre, ısıtıcı gibi şeylerin gerekli olduğunu okudum bu konu hakkında da bilgi verirseniz hayvanı daha doğru koşullar altında beslemiş olmayı çok isterim.
 
Foruma hoş geldiniz.

Ses çıkarma derken hırıltılı bir ses mi?
Derinden mi geliyor?
Her nefes alışta ağzını açarken başını ileri atma var mı?
Suda yatık durma var mı?

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Ayrıca bu konuyu da inceleyin.
 
Hırıltılı derken çok hırıltı değil daha çok ince bir ses çıkarıyor. Sanki üşüyor gibi geldi bana. Isıtıcı olmadığından ve havaların soğuk olmasından dolayı suyunu sürekli olarak sıcak tutmaya çalışıyorum.
Her nefes alışta değil ama zaman zaman başını ileri atma durumunu gördüm.
Evet, suyun dibinde yatık duruyor genelde tek ayağı dışarı atarak duruyor, zaman zaman da tamamen kapanık bir şekilde yatık duruyor.
Kabuk boyu yaklaşık 6 cm civarı.
 
Hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş eczaneden genta marka göz damlası alın bunu sabah akşam dörder damla hayvanı 45 derece açı ile tutarak ağzına damlatın. Ağzını açamazsanız dik tutarak 10 saniye arayla 6 damla ruj gibi ağız çevresine sürün bir kısmı girer.

Vitamin damla alın. Deep fix reptivit olur bunu da günde bir damla damlatın ağzını açamazsa genta gibi 2 damla sürün.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart. Bunları en kısa zamanda halledin. Su ısıtıcı için en az 15 cm derinlik lazım. Eğer elinizdeki yeterli değilse akvaryumda gerekiyor. Tam batan model olursa iyi olur. Su 28 derece kuru alan 32 derece olacak. Lamba bunlardan biri olacak.
111620.jpg


Ampul eski tip filamanlı 40-60 W armut ampul yada halojen 52-53 W armut ampul olacak.

Şu aşamada suyu sürekli sıcak tutma olanağınız yok. Su ısı değeri sürekli değişeceği için (özellikle sabaha doğru en soğuk zamandır) bu hayvanı yıpratır. Su ısı değeri sabit olmalı. Kalorifer çalışıyorsa ona yakın koyun. Ama tam temas etmesin. Birkaç cm aralık olsun. Çalışmıyorsa en sıcak odada olsun. Ama suyu ısıtmaya çalışmayın.

Hayvana, yağsız kıymayı kaynayan suya atıp 1-2 dakika sonra çıkarıp soğutup verirsiniz. Bu yemede son nokta yerse olabildiğince verin.

Yemde sera raffy P ve herhangi bir markanın gammarusunu alın. Kullandığınız yemlerin kalitesi düşükse yada bayat yemek istemeyebilir.
 
Bugün sabah kalktığımda düne göre çok daha iyiydi en azından daha canlıydı ve yemlerini yiyordu. Yem olarak sera raffy almıştım daha önceden.
Damlaya bu akşam itibariyle başladım ne kadar süre devam etmem gerekiyor?
Lamba ve ısıtıcıyı da haftasonuna kadar hallederim. Bugün çok yoğundum sadece damla alabildim.

İyileşir dimi tüm bunları yapınca ona güzel bir akvaryum alıp daha iyi bakmak istiyorum. Forumu biraz gezince gerçekten de çok güzel akvaryumlar gördüm. İnşallah iyileşir de ben de güzel bir ortam sağlarım ona
 
Yem yiyorsa öğün sayısını artırıp olabildiğince yedirin, bünyesini kuvvetlendirelim. Hayvan yağ depolasın yine iştahsızlık hali oluşursa buradan kullanır.

İlaca devam edin tam iyileşip eski haline dönünce birkaç gün daha devam ediyoruz. Ufak kalıntı kalırsa tekrar ve ilaca bağışıklı olarak nüksediyor.

Lamba ve su ısıtma iyileşme noktasında en büyük etken.
 
Geri
Üst