Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sanırım üşüttü

oyaa333

Yeni Üye
Katılım
21 Tem 2010
Mesajlar
10
arkadaşlar, 3 4 aydır baktığım bebek bir su kaplumbağam war. daha önce onunla beraber aldığın 2 su kaplumbağamı kaybettim. bunu da kaybetme istemıyorum. bütün ekipmanları tam. kocaman cam akwaryumu, ısıtıcısı, filitresi war. ayrıca su dengeleyici ilacı, kabuk sertleştirici, anti bakteriyeli(gerek halinde kullanıyorum), ek yemi kısaca herşeyi tam.
geçen hafta ısıtıcısız deniz evine götürdüm, biraz soğuktu hava, sanırım üşüttü. bi kaç gündür zor yemek yiyor. dün gece sürekli ağzını açıp aniden hapşurur gibi kabuğuna çekiliyordu. sürekli karada duruyor. daha önceki forum konularından akciğerini üşüttüğü kanısına wardım. bugun petshop ve veterinerleri gezdim ama yardımcı olmadı kimse bana. daha sonra gidip tetradoks adlı ilacı aldım ve ewe geldim. geldiğimde kaplumbağamın gıdığının şiş olduğunu ve çok bitkin olduğunu gördüm. şimdi 1 tetradoksu kabsülden çıkarıp suyuna döktüm ve akwaryumun üstünü kapattım. su ısıtıcı hala çalşıyor.
gıdığının altındaki beyaz şişlik ne olabilir? bence ilthap? yardımcı olabilecek biri war mı? nolur tosbikim ölmesin:(
ağızı köpürdüğü için bana gıdığı beyaz ve şiş gelmiş de olabilir??

edit tubidik: Konu başlığı konu içeriği ile alakalı olmalıdır.
 
RE: nolur yardım edin:(

Hoş geldiniz :)
Suyu 30 dereceye çıkartıp su seviysiniz yarıya indirin yüzüp enerji kaybetmesin ek olarak vitamin kullanın.
Gıdığında nefes alırken şişlik olması normal ama bir sorun olduğunu düşünüyorsanız fotograf koyarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz..ağzının köpürmesi sizinde dediğiniz gibi akciğer enfeksiyonunun belirtisi

Kuru alanı sıcak tutması için ısıtma lambası kullanıyormusunz?
 
RE: nolur yardım edin:(

bi tek ısıtma lambam yok sanırım. yüzmek için çaba harcamıyor ztn hep taşın üstünde artk. kapağını da kapattığımdan su buharlaşıyor içerde.
resmini çekmeye çalştım ama net çekemiyorum. mantar olmş gibi.. beyaz beyez olmş... şu an gözünü bile zor açıyor:(
bi de yem yemeden ne kadar yaşar tosbikim? hiç yem de yemiyor, dün de hiç yememişti :(
 
RE: nolur yardım edin:(

imkanınız varsa ısıtma lambasını temin edin :)
Yem yemeden uzun süre yaşayabilir ama şuan hasta iyileşmesi lazm
Pis kokulu ve pamuksu yapıdaysa mantardır?
 
RE: nolur yardım edin:(

koklayamıyorm, yaklaşmaktan kokuyorum şu an aniden kafasını uzatıp kabuğuna çekilio(sanırım hapşuruo da:( ) pamuksu yapıda.. bunun için antibiyatiğin yanısıra bende mevcut olan antibakteriyelinden de damlatmalı mym? suda bi etkileşme olur mu bu ilaçlarla? yoksa antibiyotiğim yeterli mi mantar için de?
 
RE: nolur yardım edin:(

Burayı incelemeniz iyi olacaktır:)
mailto:/forum/kaplumbagalarda-mantar-hastaligi-t-113.html
 
RE: nolur yardım edin:(

boğazındaki mantar gibi olan şeyler mantar ilacı damlatınca geçti:) hala antibiyotik tedavime dewam ediyorum. yem yememekte kararlı ama artk suya iniyor. biraz hareketsiz suda kalıp karaya geri çıkıyor. çok zor nefes alıyor. artık ağzını açıp garip hareketler yapmıyor ama nefes alırken boğazı kocaman şişiyor her nefesinde.. ama düzelecek diye düşünüyorum.. dayanıklıdır benm minik tosbikim.. atlatabilir bunu da (umarım:( )..
 
RE: nolur yardım edin:(

Durumunun iyiye gitmesine sevindim :) nefes alırken boğazının şişmesi normal onun içinde endişe etmeyin
 
RE: nolur yardım edin:(

heyooo!!! tam 1 haftada iyleşti minik tosbikim!! bomba gibi maşallah:)
 
RE: nolur yardım edin:(

İyileşmesine çok sevindim gerçekten :) Umarım uzun yıllar beraber olursunuz
 
RE: nolur yardım edin:(

ya kafayı yicem artk cidden ya:( ben üstüne çok titriorum die mi bu kdr sorun yaşıorum anlamadım ya:( tosbikim genel olarak sağlıklı.. ama malum mewsim yaz.. bi de bi yazlık bi yayla geziyoruz.. nereye gidersem minik tosbikim de arabanın baş köşesinde benmle oluo.. en son yaylaya gittik, ısıtıcısı hep açıktı we sürekli soluduğu hawa da sıcaktı.. onun için soğuk olduğunu düşündüğüm zamanlar kabın büyük bi kısmını dergi ile kapatıyorum, hafif buharlı sıcak ortamda yaşıo hep..
arada bi yem yemıo ama hemen düzelio.. sık sık ağzının altında hafif mantar oluo, antibakteriyelleri ile iyleştiriyorum..
yine uzun süre karada zaman geçirmeye başladı ama soğuk algınlğı olabilcek bi ortam olmadığından ve yem yediği için ve kabuğu pembe olmadığı için ve sık sık güneşlendiği için hasta olacağını düşünmemiştim.
şimdi baktım yine kafasını önüne koymuş, yaslanmış, beni görünce ağzını açıp yine o soğuk algınlığındaki beni korkutan hareketlerden yapmaya başladı.. sanırım yine nefesini zor alıo çünkü nefes alışwerşlerinde yine wücudu kasılıo.. napmam lazım? yine antibiyotiğe başlamalı mym? yoksa kronikleşti mi artk? ama ben ona çoko iyi bakmıştım.. ölümlerden döndürmüştüm:( gerçekten içim parçalanıo artk.. eskiden olduğu gibi hiç hasta olmayan tosbikim olsun.. çok wicdan azabı çekıom sonra:(
 
Geri
Üst