Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sanki müzik kulağı var

goker3

Bronz 4 Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
52
Aslında başlığı tam yerinde mi açtım tam olarak bilemiyorum eğer ki yanlış bir yeri varsa yetkililer taşısın.Çok güzel birşey olsa gerek kapluşum müzik dinlemeyi çok seviyor.Klasik gitar elektro gitar ve bas gitar çalıyorum.Bebekliğinden beri hep onun önünde çaldım bir süre sonra ne zaman müziği açsam yada gitarı çalmaya başlasam sürekli kuru alana çıkıyor orda ayaklarını ellerini boynunu gere gere duruyor gıdısını falan şişirio.Tasadüf olamaz 1 senedir hep aynısı oluyor.Sizce müziği sevdiği için falan mı yapıyor bunu neden yapıyor
saygılar
 
Benimde buna benzer bir sorum var.. Birkaç gündür üzgünüm, kaplumbagalarımla özel olarak ilgilenemiyorum sadece yemlerini suya atıyorum elimden falan yedirmiyorum yani. Bugun elime alıp sevmek istedim. Çok fazla hareketli olan kapluşum elime aldıgımda kabuguna çekildi. Hastalık belirtiside yok. Hasta olmadıgı kesin.. Kapluşların hisleri bu kadar kuvvetlmi : ) yadaa ilgilenemedigim için mi..
 
Kulakları çok iyi işitmez ama belki duyuyor da olabilirler.

Size alıştıkça, tanımaya, sizi gördüğü zamanlar hareketlenmeye vs başlarlar genelde, tabi bunda yem vermenizden dolayı şartlanmalarının da etkisi vardır. Çoğu kaplumbağa size alışmış olsa bile elinize aldığında korkar dış ortamda olduğu için ve bu nedenle kabuğuna çekilmesi normaldir, ilgilenemediğiniz için olduğunu pek sanmıyorum.
 
arkadaslar sanırım fulya arkadasımızın da kaplus u kucuk . kucuk kapluslara elden yem verılıomus bu dogrumu ?? ve bu ne kadar saglıklı??
 
Müzik kulağı olabilir tabii ki ben inanıyorum:) çok şanlısınız.
Elleriniz temizse elden beslemek kaplumbaganıza zarar vermez:)
 
walla yani elden nasıl verebiliriz ki benim kapluşlarda küçük ben hep suya atıyorum zaten gürünce attığımı hemen atlayıp bitiriyolar yavrucaklar
 
Geri
Üst