Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sari Karinlim [ L ]eylam

MissSevda

SKF Delisi
Katılım
27 Mar 2009
Mesajlar
887
Merhaba arkadaslar,

8 aydir kaplumbaga besliyorum ismi Leyla suan ona 1 metrelik akvaryum yapmakla mesgulum. Yaz tatilinden yanina bir arkadas daha aliyorum bunu türü degisik Kinosternon Baurii ona da 80cmlik akvaryum yapma planlarim var ayrica ileride bu türü üretmekte istiyorum.

Yem olarak sunlari veriyorum,

Kedi mamasi,
Her tür zehirsiz böcek (Pethsoptan aliyorum),
Kan kurdu, solucan,
Karides,
Kaplumbaga pudingi (balik ve sebze karisimi)
Haslanmis tavuk,
Yagsiz kiyma (3 ayda bir)
Akvaryum bitkisi,
Kivircik marul,
Çilek.
Akvaryumda gaga tasi eksik olmaz ara sirada yumurta kabugu veririm.

Pazartesi her zaman Kedi mamasi veririm.

Çarsamba günü genelde karides elimde olursa kaplumbaga pudingi

Cuma günü: Kan kurdu.

Hafta sonlari sadece sebze.

Elimde oldugu zaman çarsamba ve cuma günleri listedekilerle degistiriyorum.

Resimlere geçelim :D

mailto:/albums/kk274/MissSevda/10012009296.jpg

mailto:/albums/kk274/MissSevda/10012009297.jpg

mailto:/albums/kk274/MissSevda/10012009298.jpg

mailto:/albums/kk274/MissSevda/Leylam.png
 
Allah uzun ömürler versin kuru alanı çok güzelmiş hoşgeldiniz :D
 
Aramıza hoş geldiniz. Akvaryumunuz güzel görünüyor, Leyla'nız da bayağı canlı duruyor. Size ve kaplumbağanıza sağlıklı uzun bir ömür diliyoruz.

Beslenme programınız forumda alışık olmadığımız bir program o nedenle fazla yorum yapamayacağım. Kaplumbağanız sanırım çizgili yerli tür su kaplumbağası olduğunu düşünüyorum. Bizim Kırmızı Kulaklı (Al Yanaklı) kaplumbağalarımız ile farklılık göstereceği normaldir.

Yazılarında Türkçe yazım kurallarına uygun davranırsanız sevineceğim çünkü tüm mesajlarınızdaki yazım hatalarını düzeltmek epey zor olacak.
 
oldscout' Alıntı:
Aramıza hoş geldiniz. Akvaryumunuz güzel görünüyor, Leyla'nız da bayağı canlı duruyor. Size ve kaplumbağanıza sağlıklı uzun bir ömür diliyoruz.

Beslenme programınız forumda alışık olmadığımız bir program o nedenle fazla yorum yapamayacağım. Kaplumbağanız sanırım çizgili yerli tür su kaplumbağası olduğunu düşünüyorum. Bizim Kırmızı Kulaklı (Al Yanaklı) kaplumbağalarımız ile farklılık göstereceği normaldir.

Yazılarında Türkçe yazım kurallarına uygun davranırsanız sevineceğim çünkü tüm mesajlarınızdaki yazım hatalarını düzeltmek epey zor olacak.
Ben Hollandadan katildigim için türkce karakterlerin hepsi yok klavyemde. Kaplumbagam Kirmizi yanaklilarin familyasindandir besleme sekli ayni yani. Fakat hollandada degisik besleme programimiz oldugu için ben böyle beslemeyi tercih ediyorum :shy:
 
Foruma hoşgeldiniz. Gerçi en azından bana pek yabancı değilsiniz, benzer forumlarda da yazılarınızı okuyordum. Özellikle kedi maması deneyiminiz çok ilginç gelmişti ilk okuduğuma:)

Kuru alan tam benim aradığım tarzda ama koca Ankara'da bile buna benzer portatif bir kuru alan bulamadım.
 
hoşgeldiniz tekrardan.. evet o kuru alanlar genelde yurt dışında bulunuyor henüz Türkiye de ben de görmedim hiç bir yerde.. beslenme konusundaki deneyimlerinizi daha ayrıntılı olarak bekliyoruz gerçekten de ilginç bir program.. kedi maması ve böcekler ilgimi çekti onun dışındakileri daha önceden de duymuştum.. Sarı yanaklı Leylanız ile uzun yıllar beraber olursunuz umarım :)
 
Tesekkürler arkadaslar :shy:
Kuru alan güzel ama bir zaman sonra kaplumbaga üzerine çikinca batmaya basliyor :D Leyla üzerine çikinca batiyor hep. Silikonla yapistirinca sanirim sorun çözülür ama benim üretme planlarim oldugu için kuru alani degisik yapacagim. Zaten bu yazda 2 arkadasa burdan götürecegim. Kedi mamasini Veterinerim bana önerdi sonra burada her kaplumbaga sahibi verir. Bunu arastirmislar ve saglikli oldugunu ögrenmisler, böceklerde zaten dogalarinda var evde buldugum sinek ve örümcekleri veriyorum petshoptanda çekirge falan aliyorum.
 
Sarı kulakların alt kabukları çok hoş gerçekten kaplumbağanız da bayağı büyümüş . Hoş aynılarını ben de yesem :)

Emeğinize sağlık akvaryumunuz gayet güzel. Uzun yıllar büyütmeniz dileğiyle Scripta Scripta'nızı :)
 
MissSevda' Alıntı:
Tesekkür ederim ama benimki sari yanakli degil. Sari karinli

Biraz ilginç bir hal aldı olay ben sarı kulak demiştim siz sarı yanak değil dediniz en son sari karinli olduğuna kanaat getirdiniz :). Sarı kulaklı diye de geçiyor kaplumbağanızın türü.
 
Yaniliyorsunuz sari karinli :) sari ''kulakli''lar daha degisik. Sari karinlilarin yanaginda S sekli var. Sari ''kulaklilar'' ise kirmizi ''kulaklilara'' benziyor tek farki kirmizi degilde sari olmasi.
 
Üzülerek sizin yanıldığınızı söylemek zorundayım sarı kulakli diye sizin dediğiniz gibi ayrı bir şey yok aynı şeyden bahsediyoruz. Trachemys Scripta Scripta (Beneksiz Kaplumbağa)(Sarı Kulaklı Kaplumbağa)(Sarı Yanaklı kaplumbağa) türü genellikle Florida,Carolina,Virginia U.S.A da yetişmekte olup Amerika da kırmızı yanaktan sonra satılan bir pet shop hayvanıdır.Gözün hemen arkasındaki derin sarı çizgi türün anlaşılmasındaki detaylardan biridir.Scripta Scripta kuyruk kısmındaki çizgilerle tıpkı bir chicken turtle a benzer.Popo ve kuyruk kısmındaki çizgilerle ise Peninsula Sutavugu türünden kolayca ayrılır.En ilgi çekici özelliği kabuk altı beneklerinin olmamasıdır.

Boyları max.27 cm olup bakımları kırmızı yanak ile aynıdır



mailto:/r8/thumb_954287475.JPG
Resimde Görüldüğü Gibi Göz Arkasında Sarı Bir Şerit Var


mailto:/r5/thumb_786277350.JPG
Evet En İlginç Özellik Benek Yok


mailto:/r4/thumb_722564138.JPG
Buda Peninsula Sutavugu ile Arasındaki Fark: Üstteki bir Scripta Scripta Tabiki de :)

mailto:/r1/thumb_837702760.JPG
Türün Bir Genç Örneğinin Kabuk Görünümü

Aynı kaplumbağalardan bahsediyorsak eğer benim bilgim bunlar.

ps:Arşivimden alınmıştır.İzinsiz kullanılamaz.
 
Trachemyslerin 3 türü var
Trachemys scripta elegans Kirmizi yanakli
mailto:/albums/ww123/Forumcu/kopievan1002622av7.jpg
Trachemys Scripta scripta Sari karinli
mailto:/albums/ww123/Forumcu/03082008478.jpg
ve Trachemys scripta toostii sari yanakli ;)
mailto:/albums/ww123/Forumcu/P1010336.jpg

Yanaklarindaki fark çok açik ortada
 
Çoğu su kaplumbağası zaten sarı karınlı. Neden "sarı karınlı" diye bir tür olsun o biraz saçma gibi. Ama bilgim yok bu konuda birşey iddia etmiyim. Sadece bana saçma geldi bu sarı karın ismi.. :)
 
Karininde sadece 2 nokta oldugu için Ingilizcede zaten yellow bellied deniyor.
 
Sevda Hanım gösterdiğiniz kaplumbağa türlerinin sadece kabuk modelleri değişik ayrıca Trachemys scripta toostii değil "troosti".

mailto:/r4/thumb_885485759.jpg mailto:/r1/thumb_720674161.jpg mailto:/r5/thumb_919324574.jpg



Sliderlar kabuk türlerine göre doğada üç farklı kategoriye ayrılmıştır:


Koyu Renk(DARK) Kabuklular( soldaki resim ) Kırmızı(ReD) Kabuklular ( Ortadaki resim )Yeşil-Sarı(Green&Yellow) Kabuklular ( Sağdaki resim )

Bir yanlışlığı daha düzeltmek istiyorum Trachemys familyası;
Trachemys decorata
Trachemys decussata
Trachemys dorbigni
Trachemys scripta
Trachemys stejnegeri
Trachemys terrapen


başlıkları altında 6 cinse ayrılır.

Trachemys Scripta cinsi ise 4 türe ayrılır.

Trachemys scripta callirostris
Trachemys scripta elegans
Trachemys scripta scripta
Trachemys scripta troostii


Trachemys Scripta Elegans ve Trachemys Scripta Scripta türleri bu cinsin iki belirgin türü olup diğer türler bunların seleksiyona uğramış halleridir. Trachemys scripta callirostris Kolombiya asıllı olup Trachemys scripta elegans'ın , Trachemys scripta troostii Mississippi ve Tennessee Nehri asıllı olup Trachemys scripta scripta'nın seleksiyona uğramış halidir.

Bu sebeptendir ki troostii ve scriptalar aynı türün bireyleri olarak bilinir. Bazı yanlışlara açıklık getirmek istedim.

ps:Arşivimden alınmıştır. İzinsiz kullanılamaz.
 
Kaan bey ben burda en çok satilan 3 türü dedim digerleri burada bulunmuyor zaten. Tekrar aradaki farki göstermek istiyorum

Trachemys scripta Troostii

mailto:/albums/ww123/Forumcu/ScriptaTroostii.jpg

Trachemys scripta scripta

mailto:/albums/ww123/Forumcu/Scriptascripta.jpg

:shy:
 
Türk34' Alıntı:
gaga taşı nedir niçin kullanılır?

mürekkep balığı iskeletinden yapılmaktadır ve kabuk sertleşmesi için kullanılır.kalsiyum ve d vitamini içerir. forumda aratırsanız daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz..
 
Teşşekkür ediyorum değerli paylaşımlarınız için Sevda Hanım. Sakın yanlış anlamayın amacım gerginlik yaratmak ya da bilmişlik taslamak değil! Birçok yerden okuduklarım ve tartışmalardan çıkardığım özetler yazdıklarım. Aralarındaki farkları biliyorum zaten ö yüzden de seleksiyon konusuna değinmiştim.
 
Geri
Üst