Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Satın alma, sahiplen!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Belkiz Caliskan

Taç 2 Üye
mailto:/img163/2888/57796934880489317781588.jpg

mailto:/img403/6510/270420121947s.jpg[/URL]

270420121948.jpg

Sokaklarda da tıpkı Minnoş gibi kediler var. Aç, sevilmeyi bekleyen küçük canlar... Her biri bakımla pırıl pırıl olacak, oyunlar oynayacak kediler... Sokaklarda onlarca kedi ve köpek aç iken, pet shoptan hayvan 'satın alıp' bu kötü ticarete sizde katkı sağlamayın. Unutmayın; siz pet shoptan hayvan satın almazsanız, yerlerine yenisi gelmez. Ve bu ticaret döngüsü son bulur...

Cins kedi/köpek mi istiyorsunuz? Barınaklarda yuvalanmayı bekleyen binlercesi var. Hepsi evde yaşamaya alışkın. Kısırlaştırılmış, tuvalet terbiyesi almış, kuru mama yiyen hayvanlar.

Onlara ev sahipliği yapmak ister misiniz?

Arkadaşlar bana sert çıkabilir. Ama ben katılmıyorum. Ben mayıs ayının sonunda Golden Retriever alıcam. Köpek çiftliğinden almak varken niçin barınaktan alayım?
Sonuçta kendime hayat arkadaşı alıyorum.12-13 yıl benimle olucak yani. Ben barınaktaki köpekleri iyi bilirim. Arkadaşım barınaktan Golden Retriever aldı ve şuan bin pişman. Bu benim görüşüm en azından.

Cvp: Satın alma, sahiplen!

Alper Bey görüşünüze hiç katılmıyorum hemde hiç. Barınaktaki hayvanların ne halde olduğunu biliyor musunuz? Sahibi tarafından atılmış, insanlar yanlarına yaklaşınca gözünün içine içine bakan hayvanlar.
''Ben barınaktaki köpekleri iyi bilirim'' derken neyi kastettiğinizi anlayamadım. Neyini iyi biliyorsunuz? Sahipleri onları terkettiği için zor dönemler yaşamaları mı itiyor sizi? Daha çok bakım, emek istedikleri mi yoksa?
Kabul edin ya da etmeyin onlar sıcak yuvaya muhtaçlar. Ve diğer insanlarında tepkisi sizin gibi olursa korkarım ki o yuvaya hiç kavuşamayacaklar...

Şimsi dürüst olmak gerekirse ben kendime en az 12 yıllık bir arkadaş alıcam. Ve gidipte kendime bir sokak köpeği almam açıkçası. Emin olun sizin kadar hayvan severim. Dışarıdaki köpeklere su ve yemek veriyorum. Ama almam ben evime. Benim görüşüm de bu.
İyi bilirim derken; Arkadaşım aldı dediğim gibi normal bir golden değil. Diğer Goldenlere göre çok çok farklı.

Sokak köpeği? Eve alıp yıkayınca, temizleyince ev köpeği olacak yalnız o. Ayrıca barınaklardaki çoğu hayvan sahipleri tarafından terkedilmiş. Yani 'sokak köpeği' değil.
Arkadaşınızın Golden'inin farklı olduğunu söylüyorsunuz. Ama bu farkın ne olduğunu gerçekten anlayamadım. Açıklar mısınız?

Şöyle açıklayım o zaman. Diğerlerinden çok farklı. Sanki psikolojisi bozulmuş. Oyun oynamıyor , ürkek , hiç insanlara gidipte şirinlikler yapmıyor , ev ortamına alışık değil... Goldenler dünyanın en şebek köpekleridir bana göre :) Sabah üstünüze çıkar yalayarak uyandırır. Günde 2-3 saat dışarda koşturmazsanız enerjisini atamaz ve evi darma dağan eder. Dışarda gördüğü her insana şirinlikler yapar. :) Anlıycağınız bazen Goldenlerin insan mı köpek mi olduğunu karıştırıyorsunuz.

anlıyorum ama barınaktaki köpekleri topluma kazandırmazsak ne yapacağız? Sadece zamana ihtiyaçları var bence. Tüm hayvanlar sahiplerine şebeklik yapar. Sadece alışmaları gerekir. Mesela fotoğraftaki kediye ben bakıyorum. Kesinlikle evde yaşamaya alışkın değil. Eve getirince ağlıyor. Ama sokak kedisi diye dışlamıyorum. Zaten ona mama götürdüğümde karnı aç olsa bile umurunda olmuyor mama falan. Direk gelip kendini sevdiriyor, oyun oynamaya çalışıyor sonra gidip mamasını yiyor. Bir hayvana sevgi gösterdikten sonra onun oyuncu, sahibine bağlı olacağına inanıyorum. Evde beslediğimiz kaplumbağalar bunun en büyük örneği. Soğuk kanlı olmalarına rağmen bizlere alışıyorlar.

Haklısınız ama ilk defa hayvan besleyecek olan biri barınaktan almamalı kesinlikle.

Bekız'a sonuna kadar katılıyorum bu konuda.Barınakta ki canların da ev sıcaklığına ihtiyacı var.

Bu arada Alper ben golden lar hakkında yeterli bilgiye sahibim.
Yakın bir arkadaşım barınaktan bir golden aldı.2 yaşında kısırlaştırılmış bir dişi.Aynı zamanlarda da diğer arkadaşım para vererek bir yavru golden aldı.
Barınaktan alınan o kadar güzel bir köpek oldu ki anlatamam.Abartısız hayatımda gördüğüm en akıllı ve bakımlı golden oldu.Diğeri de sahiplerine itaat eden bir köpek oldu.

Burada hayvanın davranışlarını eğiticisi belirliyor.Yani sen o canlıyı korkarak eğitirsen o hayatı boyunca ona mahkum kalıyor.

Bir not daha çocukluğumda annesi ölmüş 5 tane senin tabirinle sokak köpeğine evimi açtım.
Büyüyüp ayaklandıktan sonra bahçemizde kaldılar bir süre ve bu süreçte diğer cins köpekler kadar benim çocuk aklımla eğitildiler.
Sonuç olarak 1 sene sonra hepsini sahiplendirdim.Görenlerin hepsi beni o yaşımda tebrik etmişlerdi.Çünkü öyle bir kanaat var ki cins köpek dışında eğitim olmaz.
Ben bunu bizzat yaşayarak bu tabuyu yıktım.

Konuda kişisel haklara yönelik hakaretler olmadan düzeyli bir şekilde devam etsin lütfen.

Haklısınız. Ama barınaktan alınan köpek şans işi olmuyor mu biraz? Çünkü arkadaşımın Goldenına kim bilir eski sahibi neler yaptı da köpeğin psikolojisi bozuldu acaba

Golden da golden diyorsunuz bu cinsi neden bukadar önemsiyorsunuz anlamadım.Bence bunu takıntı yapmışsınız."Sabah üstünüze çıkar yalayarak uyandırır. Günde 2-3 saat dışarda koşturmazsanız enerjisini atamaz ve evi darma dağan eder." bunu bu cins yaptığı zaman sevinirsiniz, hoş görürsünüz.Sizin tabirinizle sokak köpeği dediğiniz bir köpek yapsa aynı şeyi düşünür müydünüz?

Goldenlerın insanlara karşı çok ayrı bir sevgisi var hiç bitmeyen. Onların amacı sizi tamamen mutlu etmektir. Sizi gördüğünde heycandan altına işer :) Goldenler'ı diğer köpeklerden tamamen ayrı tutuyorum ben. Her köpeğin kişiliği farklı ve sizde kişiliğinize en uygun olan köpeği alırsınız.

Çok haklısın Belkiz. Ama tüm bunları kim anlayacak ki? Bu ticareti destekleyen bazı insanlar yüzünden olan hayvanlara oluyor.

Burada bana gönderme var galiba :)
Şimdi araba alıcaksınız diyelim. Tofaş mı alırsanız yoksa Bmw mi? Ama ikisinin motoru da aynı.
Ben pet-shoptan almam. Zaten pet shoplarda köpek satmak yasak diye biliyorum ve ırk garantisi vermiyorlar çoğu zaman hasta oluyorlar. Çiftliklerde ise satmak yasal ve sağlıklı. Ben de çiftliklere destek olurum açıkçası!
Bir de barınaktan bir sokak köpeği aldık diyelim. Her köpeğin kişiliği farklıdır. Köpek alirken buna göre seçim yapmamız gerek.

Alper Bey'e bende katılmıyorum.Hangisinin birbirinde üstünlüğü var?Hiçbirinin.Sokaktaki hayvanlar ve barınaktaki hayvanlar neredeyse ölüme terkedilmiş.Benim bir yakınım yavrularıyla birlikte ölüme terkedilmiş köpeği sahiplendi ve köpek bayağıdır yaşıyor.Ama tabi sizin düşünceniz bende böyle düşünüyorum.Elimde olsa sokak köpeklerinin bakımı için her şeyi yapardım.

Hayır haklısınız ona lafım yok zaten. Sadece benim karakterime uymuyor. Köpek seçimi yaparken en önemlisi bu. Köpek alırken buna dikkat edilmediği için zaten o kadar köpüş dışarda.

Arkadaşlar,
Pet shoplar köpek ve kedi satar. Sertifikalı olarak çiftliklerden alıyorlar.
Ayrıca köpek satın alınabilir. İlle sahiplenilecek diye bir konu yok. Burada kaç kişi kaplumbağasını sahiplendiki. Ki hayvanlar satılmasa zaten barınağa da gidemeyeceğinden hiç besleme şansınız olmayacak. Sahiplenmek, barınaktan almak tabiki oradaki hayvanlar için iyi. Ancak herkes istediği seçimi yapabilir. Buda o kişilerin sahiplenenlerden daha az hayvan sevdiğini göstermez. Ayrıca hayvan türleri karakter olarak değişiktir. Golden beslemek isteyen, kendini o hayvanla uğraşacak beceride gören biri mastif besleyemiyebilir. Ben zaman açısından imkanım olsa dogo argentino almayı çok isterim. Ama yeterince ilgilenemeyeceğim için köpek almıyorum. Bir arkadaşım köpek alacaktı. Ben bu hayvanı önerdim, aldı. Sonra onunla uğraşamadı ve birine verdi. Neticede herkes kendisine göre bir hayvan seçer ve besler. Her zaman barınaklardan bulunamıyor.

Barınaklardan alınanlarda psikolojik sorun olma ihtimalini kimse yok saymasın. Bir arkadaşım 2-3 ay önce 1 yaşında chow chow sahiplendi. Eski sahiplerinin bunun dışında 5 yaşlarında birde golden cinsi vardı. İkiz çocukları olunca ufak olanı sahiplendirmek istediler. Şimdi arkadaşımla gayet mutlu ancak köpekte terkedilme korkusu var.

AEK' Alıntı:
Arkadaşlar,
Pet shoplar köpek ve kedi satar. Sertifikalı olarak çiftliklerden alıyorlar.
Ayrıca köpek satın alınabilir. İlle sahiplenilecek diye bir konu yok. Burada kaç kişi kaplumbağasını sahiplendiki. Ki hayvanlar satılmasa zaten barınağa da gidemeyeceğinden hiç besleme şansınız olmayacak. Sahiplenmek, barınaktan almak tabiki oradaki hayvanlar için iyi. Ancak herkes istediği seçimi yapabilir. Buda o kişilerin sahiplenenlerden daha az hayvan sevdiğini göstermez. Ayrıca hayvan türleri karakter olarak değişiktir. Golden beslemek isteyen, kendini o hayvanla uğraşacak beceride gören biri mastif besleyemiyebilir. Ben zaman açısından imkanım olsa dogo argentino almayı çok isterim. Ama yeterince ilgilenemeyeceğim için köpek almıyorum. Bir arkadaşım köpek alacaktı. Ben bu hayvanı önerdim, aldı. Sonra onunla uğraşamadı ve birine verdi. Neticede herkes kendisine göre bir hayvan seçer ve besler. Her zaman barınaklardan bulunamıyor.

Barınaklardan alınanlarda psikolojik sorun olma ihtimalini kimse yok saymasın. Bir arkadaşım 2-3 ay önce 1 yaşında chow chow sahiplendi. Eski sahiplerinin bunun dışında 5 yaşlarında birde golden cinsi vardı. İkiz çocukları olunca ufak olanı sahiplendirmek istediler. Şimdi arkadaşımla gayet mutlu ancak köpekte terkedilme korkusu var.

Teşekkür ederim ya :) Sonunda beni anlayan biri çıktı :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri