Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Satın alma, sahiplen!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cvp: Satın alma, sahiplen!

Belkız Hanım'a kesinlikle katılıyorum. Kendi adıma konuşacak olursam kaplumbağalarımı da satın aldığım için pişmanım. Şimdiki aklım olsa onları da sahiplendirme yoluyla edinirdim. Derseniz ki birileri satın almasa sen de sahiplenemezsin, ben de o zaman evde hayvan beslemem. Çok isterim beslemek ama eğer sahiplenilecek hayvan yoksa kendi ortamlarında diledikleri gibi yaşasınlar.

Köpek alacaklar için şunuda belirtmek isterim. Köpeklerin güdüleri, amaçları ve davranışları cins olarak birbirinden oldukça farklıdır. Hemen her türü edinebilirsiniz ancak bulunacağı ortam ve eğitileceği konu çok önemlidir. Benim bu konuda karşı olduğum bilinçsizlik.
Güzel görünüyor diye sibirya kurdu türlerini alıyorlar. Hayvana ilkime uysun diye iğne vs yapılıyor ancak bu hayvana uygun bir ülkede yaşamıyoruz. Ayrıca açık arazide çok uzun yürüyüş ihtiyacı vardır.
Şehirlerde kangal besliyorlar. Buda uygun değil. Kangal çoban köpeğidir ve açık arazide uzun koşulara ihtiyaç duyar.
Bu şekilde bir çok örnek cins verilebilir. Ayrıca nasıl kaplumbağalar için söylüyorsak, her hayvan için bir ömür uygun şartlarda bakılması gerektiğini düşünmeliyiz.
Bence öncelikle bu konularda bilinçlenmeli. Hem hayvana eziyet olmaz, hemde barınağa bırakılmaz. Sorunu baştan çözmek gerekiyor.

AEK' Alıntı:
Köpek alacaklar için şunuda belirtmek isterim. Köpeklerin güdüleri, amaçları ve davranışları cins olarak birbirinden oldukça farklıdır. Hemen her türü edinebilirsiniz ancak bulunacağı ortam ve eğitileceği konu çok önemlidir. Benim bu konuda karşı olduğum bilinçsizlik.
Güzel görünüyor diye sibirya kurdu türlerini alıyorlar. Hayvana ilkime uysun diye iğne vs yapılıyor ancak bu hayvana uygun bir ülkede yaşamıyoruz. Ayrıca açık arazide çok uzun yürüyüş ihtiyacı vardır.
Şehirlerde kangal besliyorlar. Buda uygun değil. Kangal çoban köpeğidir ve açık arazide uzun koşulara ihtiyaç duyar.
Bu şekilde bir çok örnek cins verilebilir. Ayrıca nasıl kaplumbağalar için söylüyorsak, her hayvan için bir ömür uygun şartlarda bakılması gerektiğini düşünmeliyiz.
Bence öncelikle bu konularda bilinçlenmeli. Hem hayvana eziyet olmaz, hemde barınağa bırakılmaz. Sorunu baştan çözmek gerekiyor.

Sonuna kadar katılıyorum. Ben barınaktan alınan bir köpek ile anlaşamam.
En önemlisi köpek alırken ırkların huylarını araştırmak gerekir. Çoğu kişi araştırmadan aldığı için bir sürü başı boş , barınakta ve sokakta gezen köpekler var. Araştırmalarım sonucunda evde bakılabilen ve davranışları tam bana göre olan bir ırk olan Golden Retriever sonucuna vardım. Ve bir barınaktan değil de çiftlikten alıcam. Sonuçta 12-13 yıl birlikte olucaz.

Barınaktan alınan hayvanlarla bence herkes anlaşabilir. Bunun desteklenmesi tabiki gerekir. Sadece hayvanın tedirginliğine biraz daha zaman vermek gerekir. Pet shop ve çiftliklerin hayvanlara davranış koşullarının kötülüğünden dolayı alınmasın deniliyorsa ben bu şekilde değil ihbarlar ya da kanunlardaki düzenlemelerle doğru yolun bulunmasını savunuyorum. Tabi diğer arkadaşların hayvan almayarak tepki veya çiftliklerin iyileştirilmesini teşvik etme yöntemine de karşı değilim.
Kanunen pet shoplar canlı hayvan satabiliyor. Neticede yem, ekipman vs. bir çok ihtiyaçları buradan karşılıyoruz. Yani kapanmaları değil düzeltilmeleri gerektiğini düşünen biriyim.

Bence bu tamamen goreceli bir konu ve tartisma cikarabilir.

Bu arada evde kopek besleme taraftari degilim yalaka kopekde sevmem :).

Ek olarak ben barinaktan alinan hayvanlari duyunca 2. El mantigi geldi aklima kimse cikipta 2. El güvenilir demesin birde hadi arabanin arizasini anlarsin almadan once bir kopeginkini nasil anlarsin risk almak istemeyen petshoptan alir

Hayvanla arabayı benzetmek bence uygun olmuyor. Canlıda ikinci el diye bir mantık olmaz. Ayrıca pet shoptan alınan bir çok hasta kaplumbağa ölüyor. Kimsede sağlık garantisi veremiyor. Tabi burada tüm hayvanları ayırt etmeden konuşuyorum. Köpeğe daha fazla değer verilip sürüngenlere verilmemesi anlamında...

Arkadaşlar petshopların düzeltilmesinden v.s söz etmişsiniz. Petshoplar düzeltilse elbette orada yaşayan hayvanlar için çok iyi olur. Ama benim savunduğum görüş petshoplara hiç hayvan getirilmemesi. Kedi, köpek, kaplumbağa v.s den bahsediyorum. Sokaktaki hayvanlar, nüfusun sayısından fazla ve gerçekten cins köpek/kedilerin çoğaltılmasına, pet shoplarda satılmasına hiç gerek yok. Her yıl yüzlerce insan ev köpeğini, kedisini yazlıklarda bırakıyor. Ev ortamında yaşamaya alışmış, kuru mamayla beslenen hayvan sokakta yaşayabilir mi? Hayır.

Sizinkide aynı hesap. Diyelim ki aldığınız Golden'in sizin tabirinizle'psikolojisi bozuk' olacak. Sizinle oynamayacak, size alışmayacak. Ne yapacaksınız? Aldığınız hayvan biblo değil. Her birinin farklı karakteri var. Kafanızda köpeğin karakterini oluşturmak yerine, onun karakterine uyum gösterin.

Hayvan satışına karşı olmamın nedeni para verip alınması değil. Milyonlarca sokak hayvanının aç olduğu ve barınaktakilerin(her biri perişan halde) ücretsiz sahiplendirildiği bir ülkede gidip onlara para vermek. Pakize'yi kurtardığımı sanarken, onun yerine gelecek bir kaplumbağanın hayatını çalmışım. Emin olun bunun bu şekilde olduğunu bilseydim Pakize'yi ''para ile satın alma''zdım.

Sayın n1clos4; ''Ek olarak ben barinaktan alinan hayvanlari duyunca 2. El mantigi geldi aklima kimse cikipta 2. El güvenilir demesin birde hadi arabanin arizasini anlarsin almadan once bir kopeginkini nasil anlarsin risk almak istemeyen petshoptan alir''
Bu sözlerinizi okuduktan ve barınaktaki hayvanları 2.el arabayla kıyaslamış olmanızdan sonra denilecek pekte bir şey bırakmıyorsunuz. Aldığınız hayvan araba değil kusura bakmayın. Onun bir canı var. Terkettiğinizde üzülebilir, onunla ilginlendiğinizde de mutlu olur. Sizin yaptığınız ise o kadar duygusal canlıları ikinci el bir arabayla kıyaslamak. Akıl alır gibi değil...
Petshoptaki zavallıların sizin tabirinizle 'ikinci el' olmadığını nereden biliyorsunuz? Hepsinin o demir parmaklıkların arasında kıpırdayacak yeri bile yok. Bu durumda psikolojileri çok mu sağlıklı? Lütfen seviyeli yorumlar yapalım.

Hayvan- araba kıyaslamasından vazgeçin!

Bende Belkız hanıma katılıyorum barınaktaki hayvanlar ilk başta sizden korkabilir fakat eminimki size alışacaktır.Gidip petshopa para vereceğime barınağa bağışlarım daha iyi.Bende çiftlikten almanın tek avantajı yavru olarak almanızdır.

Ahh, Kaan Bey barınaklarda da yavrular var. Daha birkaç gün önce görmüştüm ilanlarda yavru kediler, köpekler... Hemde yeni sütten kesilmişler. İnsan arasa hepsini bulur. Birkaç yıl sonra kendi evime geçtiğimde ben barınaklardan kör, ayağı olmayan ya da hasta kedi/köpek farketmeksizin sahipleneceğim. Özellikle o 'ikinci el' dedikleri hayvanların ilgiye ihtiyacı var...

Tartışma çıkaracak mesajlar yazmak forum kurallarına aykırıdır. Konuyu tartışma başladığı için kilitliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri