Cvp: Satın alma, sahiplen!
Arkadaşlar petshopların düzeltilmesinden v.s söz etmişsiniz. Petshoplar düzeltilse elbette orada yaşayan hayvanlar için çok iyi olur. Ama benim savunduğum görüş petshoplara hiç hayvan getirilmemesi. Kedi, köpek, kaplumbağa v.s den bahsediyorum. Sokaktaki hayvanlar, nüfusun sayısından fazla ve gerçekten cins köpek/kedilerin çoğaltılmasına, pet shoplarda satılmasına hiç gerek yok. Her yıl yüzlerce insan ev köpeğini, kedisini yazlıklarda bırakıyor. Ev ortamında yaşamaya alışmış, kuru mamayla beslenen hayvan sokakta yaşayabilir mi? Hayır.
Sizinkide aynı hesap. Diyelim ki aldığınız Golden'in sizin tabirinizle'psikolojisi bozuk' olacak. Sizinle oynamayacak, size alışmayacak. Ne yapacaksınız? Aldığınız hayvan biblo değil. Her birinin farklı karakteri var. Kafanızda köpeğin karakterini oluşturmak yerine, onun karakterine uyum gösterin.
Hayvan satışına karşı olmamın nedeni para verip alınması değil. Milyonlarca sokak hayvanının aç olduğu ve barınaktakilerin(her biri perişan halde) ücretsiz sahiplendirildiği bir ülkede gidip onlara para vermek. Pakize'yi kurtardığımı sanarken, onun yerine gelecek bir kaplumbağanın hayatını çalmışım. Emin olun bunun bu şekilde olduğunu bilseydim Pakize'yi ''para ile satın alma''zdım.
Sayın n1clos4; ''Ek olarak ben barinaktan alinan hayvanlari duyunca 2. El mantigi geldi aklima kimse cikipta 2. El güvenilir demesin birde hadi arabanin arizasini anlarsin almadan once bir kopeginkini nasil anlarsin risk almak istemeyen petshoptan alir''
Bu sözlerinizi okuduktan ve barınaktaki hayvanları 2.el arabayla kıyaslamış olmanızdan sonra denilecek pekte bir şey bırakmıyorsunuz. Aldığınız hayvan araba değil kusura bakmayın. Onun bir canı var. Terkettiğinizde üzülebilir, onunla ilginlendiğinizde de mutlu olur. Sizin yaptığınız ise o kadar duygusal canlıları ikinci el bir arabayla kıyaslamak. Akıl alır gibi değil...
Petshoptaki zavallıların sizin tabirinizle 'ikinci el' olmadığını nereden biliyorsunuz? Hepsinin o demir parmaklıkların arasında kıpırdayacak yeri bile yok. Bu durumda psikolojileri çok mu sağlıklı? Lütfen seviyeli yorumlar yapalım.
Hayvan- araba kıyaslamasından vazgeçin!