Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

şelale dış filtre sorunu

baranb

Bronz 3 Üye
Merhaba 6-lt lik bir akvaryumum var kaplumbağa işinde yeniyim geçen gün şelale tipi dış filtre aldım(motor dışarda boru içerde aldığı suyu dışarı boşaltıyor) ancak inanılmaz bir su sesi ve motor sesi sürekli çalıştırmam imkansız sizce ne yapmalıyım yanı bu filtreleri kullanan insanlar bu sese dayanıyolar mı yoksa benimkinde mi bir sıkıntı var, illa o büyük hortumlulardan mı almak zorundayım.yardımcı olursanız çok sevinirim

60 lt :D

Şelale filtrelerde malesef bu sorun oluyor. Motor sesi filtrenin titreşim ile camdan çıkardığı sesle daha çok geliyor olabilir. Yani motor aşırı gürültü yapmamalı. Eğer bahsettiğim gibi ise araya sünger koyup titreşimi absorbe edebilirsiniz. Su sesine yöntemler genelde önüne suya düşmeden önce çarpacağı bir cisim koymak ama buda çok yapılabilir değil. Genelde dış ve iç filtre kullanmak daha iyi. Sürekli çalışan bir ekipman olduğu için kapatıp açmakta mümkün olmuyor.

Cvp: şelale dış filtre sorunu

bir arkadaşa öneride bulunmuştum. tülbent veya o tarz kırık alçısında kullanılan delikli beyaz tül gibi birşeyi ataşla, ataşa su değmeyecek şekilde (oksitlenebilir) ve bezin ucu suya değecek şekilde su akan tarafa sabitlenirse su bez üstünden suya dökülüp su sesi azaltılabilir. motor sesine çare yok ama titreşimi emre açıklamış. gerçekten de kullanışsız ve gereksiz bir ürün olduğunu düşünüyorum.

Geri