Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şelale Filtre Önerisi?

sheida

Bronz 5 Üye
Merhabalar,
Eski kaplumbağamı uzun şehir dışına çıkmak zorunda olduğum için ve ölüm fanusunda asla beslemeyeceğim için petshopa geri vermiştim ve uzun süre besleyemedim. Şimdi şartlarım uygun tekrar beslemek istiyorum,ama yeni bir filtre almak istiyorum eskisinden zaten memnun değildim.

Akvaryumum en dolu haliyle yaklaşık 25-27 litre su alıyor. Şelale filtre düşünüyorum ama Atman HF 300 mü yoksa Dolphin-300 mü alayım? Yoksa 300 fazla mı olur bilemedim. Bir de Hagen marka var onun da saate temizlediği su miktarı diğerlerine göre daha fazla.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=241&urn=8360

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=5801

mailto:/urun_detay.aspx?kat=241&urn=8439

Bir de akvaryum çerçevesi ince olması gerekiyor asılması için diye biliyorum ama benim yan çerçeveler 2,5 cm kadar bir cam çıkıntısı var içe doğru, arka çerçeve ise 1,2 cm kadar. Acaba şelale filtre tutabilir mi? Uygun mudur bilemedim?
Cevap yazan herkese teşekkürler.
[/quote]

Cvp: Şelale Filtre Önerisi?

şeyda şelale filtrelere hiç bulaşma herkesin en fazla şikayet ettiği şey gürültüsü, performansını bilmiyorum. ama bana sorarsan onun yerine iç filtre al. pervane mili seramik olsun ve ucunda sağa sola yönlendirilebilen uzantı boru olsun. gücü 15 watttan büyük olmasın.

Peki önerebileceğiniz iç filtre var mı şöyle kaliteli ve sağlam olsun. Benim eskisi pek markalı bir şey değildi ama öyle bikaç delikli borusu vardı suyun dışında bıraktığım, kaplumbağam onu çok seviyordu duş alıyordu sürekli altına girip :) Bir de kirler filtrenin boşluklarına yapışıyordu ve bir süre sonra dışarı çıkıyordu. Bir de akvaryumu tam doldurmadığımız için su ve evin sıcaklığından su sürekli buharlaşıyor ve çok azaldığında da filtre bu sefer açıkta kalıyor bikaç kez başıma geldi. Sürekli su eklemek istemiyorum hayvan hasta olacak diye. O yüzden şelale filtreleri beğenmiştim. İç filtreyi hep temizlemek zorunda kalıyordum (markası tırt olduğundan belki ama :)) Çok sık temizlemek istemiyorum, 25 lt lik akvaryuma da dış filtre komik olur hem zaten baş edemem. Ama şimdi kafam karıştı biraz.

Peki bunlar nasıl iç filtre için? Hydro marka nasıldır?

Bu ayrıca kendinden ısıtıcılıymış: mailto:/urun_detay.aspx?kat=239&urn=6345

bi de bunun için kaplumbağa için de uygun demiş mailto:/urun_detay.aspx?kat=239&urn=6344

normalde hayvanlar büyüdükçe kirlenme olayı artar haftada iki uygundur, iyi çalışması için. haftada bir de olabilir önerebileceğim ürünler şunlar:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=239&urn=2503
mailto:/urun_detay.aspx?kat=239&urn=5514

su buharlanması herhalükarda olacaktır. su ekleme kaçınılmaz. bir tane 5-10 litrelik pet şişeye su koyup kalorifer kenarına değdirmeden koy azaldıkça eklersin hemde su dinlenmiş olur. ama illa şelale dersen kullanan arkadaşlardan fikir al. içinde kalmasın.

Bencede iç filtre uygun olur. Cem' in önerdikleri gayet iyi.
Su buharlaşması bence iyi. Daha çok taze su eklenmiş olunuyor.

Eheim 2008i çok beğendim, motoru tamamen çıkarmamak gerekmemesi de büyük bir artıymış. Aslında şelale filtreyi istememin sebebi iç filtreyi temizlerken elimi suya sokup filtreyi komple çıkarmak zorunda olmak çok canımı sıkıyordu, eheim bu konuda büyük avantaj (motoru sökmek zorunda olmamak). Çok teşekkürler tavsiye için. Gittigidiyorda kampanyalı olarak 49 Tlye buldum. Bir de son sorum kuru alan olarak bunu kullanmayı düşnüyorum, bir fikriniz var mı? Eskiden akvaryumun ortasında bir kayam vardı ama o alçak biraz, artık yüksek bir şey olsun istiyorum. Bir de yerden tasarruf tabii ki.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=12140

Kuru alan bu akvaryuma uygun. Eni boyu içine oturuyorsa alın derim. Ancak akvaryum hacmi küçük olduğundan yakın zamanda belkide en kısa zamanda değişimde gerektirecek.
Ben bu filtrenin 2008 ve 2012 modellerini kullanıyorum ve gayet güzel iş görüyor.

şeyda emrenin dediği gibi kenar ölçüleri akvaryum içine sığacak gibiyse güzel maldır. ayaklarının ek parçasıyla boyu 30 cm'ye kadar yükselebiliyor. yazdığın gibi altının boş olması akvaryumda kaplumbağalarda hareket alanı sağlaması açısından da çok iyi.

Valla medium olanı alacaktım ölçtük medium sığmıyor ben de small almaya karar verdim. Aslında bana kalsa yeni büyük bir akvaryumda başlamak isterim ama şimdilik eski akvaryumum durduğu için masraf yapamayacağım. Ona uygun olarak small alıyorum. Yükseltmek için de smallın üstüne eski kaplumbağam için kullandığım tırtıklı güzel bir kayam vardı alçak onu koymayı düşündüm. Yoksa smallu çok ufak gibi. Kaplumbağa biraz büyüsün seneye fln büyük bir akvaryuma, kaliteli bir dış filtreye ve 200 wattlık bir ısıtıcıya geçeceğim. Şimdilik 25 ltlik akvaryumum için eheim 2008 iç filtre, turtle pier small kuru alan üstüne kaya ile yükselteceğim, ısıtıcım, uvb lambam, spot ışığım ve akvaryum aksesuarlarım da vardı. Malzemeler ve yeni edineceğim kaplumbağam gelsin fotoğrafları eklerim.

Eski kamplumbağam ve yuvası buydu. Üstteki kayayı kullanmayı düşünüyorum turtle pierin üstüne.

mailto:/34ozyv6.jpg

Eheim 2008 kullandığında full temizlik yapıyor mu acaba ? Bir bakabilirmisin arasıra kumu havalandırıp bende bi dertliyim şu sıralar flitrede..
Teşekkürler.

şeyda bu akvaryumu kullanacağın zaman o masayı kullanma su tam dolu olduğunda devrilme riski var. dikkatimi çekti yemden fazla vitaminin var. :ff::smile: kaplumbağa konusunda da petshoptan alacaksan onun yerine istanbulda sahiplendirme yapan varsa onu alabilirsin. hem de hayvanlar kurtulur. "sahiplendirme" bölümünden takip edebilirsin.

Üste kaya yerine o kuru alanın altına bir yükselti koyup üzerine kuru alanı olurtmak daha iyi olabilir. Sanırım onun ayaklarının altı vantuzluydu. Aynı model cam kase yada su bardaklarını ters çevirip üzerine kuru alanın ayaklarını monte edebilirsiniz. Yada buna benzer bir düşünce ile yükseltilebilir.

Evet bardak çok iyi fikir teşekkürler. Silikonla bardakları akvaryumun dibine de yapıştırabilirim. O sehpa eski zaten şimdi onu kullanmayacağım. Vitamin konusunda da bi ara hasta olmuştu o zaman almıştım ^^ Bir de bakması için 1 haftalığına emanet ettiğim kişi hayvancağızı ters çevirip döndürdüğü için döndüğümde çok korkak olmuştu, o zaman da yine hasta oldu korkusuyla almıştım ilaç. Ama hayvanın psikolojisi bozulmuş meğer.

Zaten kuru alanın üzerine büyük kayayı koymak yıkılmasına, batmasına sebep olabilir. Dipte kum kullanıldığı için bardakları silikonla yapıstırmaya gerek olmaz. Böylece yer değişikliği yapma olanağı sağlar. Kalın bir cam bardak tercih etmek gerekir. Bu arada kuma dikkat ettim, gördüğüm kadarıyla mavi renkte. Renkli taşlar ve kumları tavsiye etmem. Boyaları salınım yapabilir.

Çok ince kum da iyi olmaz diye okumuştum? Nasıl bir kum tercih etmeliyim?

Ben en ince silis kum kullanıyorum. Bir zararı yok. Okuduğunuz kuru alanda kum kullanımı için söz konusu olabilir.

benim şu an akvaryumum 22 lt atman hf-400 kullanıyorum çok menunum tercih ederim ben iç filtreden bi verim alamadım debisi çok fazla olmasına rahmen seçim senin akvaryumuumm 1 ay pırılpırıl

AEK' Alıntı:
Ben en ince silis kum kullanıyorum. Bir zararı yok. Okuduğunuz kuru alanda kum kullanımı için söz konusu olabilir.

İnce silis kum temizlerken sıkıntı olmuyor mu?

Akvaryum temizlerlen sıkıntı olmuyor. Çünkü kumu çıkarmıyorum.

Geri