Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şelale ile yolculuk

Şelale

SKF Delisi
7-8 saat yolculuk da Şelale 'yi olum kabindami plastik kapta mi goturmeliyim?

Cvp: Şelale ile yolculuk

kabın dibine çok az su koy öyle götür

Ipek : gidecegim yerde 2 ay filan kalcam. Oraya akvaryum goturemiycem. Buyuk lastik kap goturucem ayriyetten. Iitici ve diger seyleri tam sekillde. Hatta hastalanma durumunda ilacda. Ama yolu sruyosan en az 5 en fazla 9 saat surucek.
venom : hangi kabi soyliyosun? Plastik kabmi olum fanusumu?

Plastik kabı ve ekipmanları yanına al. Hayvanı ölüm kabına havlu sererek koy. Esinti ve klima olmasın. Gerekirse delik açılmış bir kuruda bu işi görür. Yolculuk 9 saat sürecekse ortasında yarım saat mola ver ve ölüm kabına hava sıcaklığında su koyup biraz susuzluklarının gitmesini sağla. Ben Çanakkale den Mert in yavru kaplumbağalarını aldım. Üç saatlik yolda direk havlu olan kapta getirdim.

Cvp: Şelale ile yolculuk

Farketmez. Hava alsın bide dibinde biraz su olsun yeter. 7-8 saat gider öyle

Hmeger cok kaplamayacaksan yem makinasi takabilirsin diyecektim ama 2ayda pil bitebilir o zaman emre abinin dedigi gibi plastik kabi hazirlayarak goturebilirsin

Kalmayacaksan yazacaktim pardon

Evde babam olcak ama onun ihtiyaclarini gideremez. Iki parmak su koyar isitici kapatir hem ben ozlerim Şelale mi :)

İki ayda kısmi su değişimleri olmadan küçük bir akvaryumun beklemeside uygun olmaz. O kadar süre kontrolsüzde kalmamalı. Belki güvenilir biri gelip bakarsa olabilir.

Giderken kabin yanlarina sunger koy carparsa biyeri acımasın Selalenin hayırlı yolculuklar :)

Kanka sende beni gonderdin hemen. Dur daha var simdiden soriyim dedim sadece :)

Emre abi ben goturucem Şelale mi onsuz yapamam :)

Sorun olmaz Ecem. Yolculuğu dediğim gibi yapıp tamamlayabilirsin. Oraya varınca ilk iş sistemi kurup hayvanı suya koy. İlk anda biraz ürkek olup alışır.

Vitamin bulundur yanında. İlk bir hafta sabret. Devam ederse vitamin takviyesi yaparsın. Ama hemen uyumda sağlayabilir.

Olum kabi ile goturmeye karar verdim. Ama ustunu kapaticakmiyim?

Tesekkurler :) ama soğuk filan gelirse yarısını kapatmam lazım herhalde :?

Geri