Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

semenderler ve kaplumbagalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cemoli12345

Gümüş 5 Üye
Katılım
15 Tem 2010
Mesajlar
135
arkadaslar benim arastırmlarıma göre semender ve kaplumbagalar aynı akvaryumda bakılabiliyormus.bende bunun üzerine 1 adet semender alsammı diye düsünüyorum.bilgisi olanlar varsa semenderler hakkında bilgi verirse cok guzel olur.yardım edenlere simdiden cok tesekkur ederim..
 
Bu konuyu ben de merak ediyorum.Ayrıca semenderi İstanbulda nerde bulabilriiz?
 
Ben almamanızı tavsiye ederim.Kaplumbagalar kendi türüyle bile kavga ediyor.Başka türlerlede kavga etme olasılığı var.
 
besiktasda bir petci var orada satılıyor.tanesi 15 tl.büyük besiktas carsısında.o petciyi herkese öneririm cunku bu kounuda bilgili birisi.ben arastırdım semenderler asırı hızlı olduğu için kaplumbagalar semenderi zor yakalıyıyormuş. bu yüzden fazla yaralanma olmuyormuş.birde semenderler fazla yem yemedikleri için yem kavgasıda olusmuyomus.
 
Semenderi kaplumbağa yer . Semender hızlı bir hayvan değildir. Almayın pişman olursunuz. Ayrıca semenderler kuru yem çok nadir yer. Dondurulmuş veya canlı kan kurdu vermeniz gerekir. Özetle ALMAYIN.
 
türü kaplan semenderine benziyor.yanlış hatırlamıyorsam 15-25 tl arasında bir şey.kuru yemle beslenmesi zaten cok zormuş.2-3 günde bir bezelye büyüklüğünde kıyma veya kaplumbagalara verilen karideslerden verilmesi yeterli oluyormus.çözümde buldum yeni bir akvaryum yaptırcam ortadan ikiye bir cam koydurtucam.sorum sudur besleyen arkadaslar varsa bu semenderler cama tırmanabiliyorlarmı?? merak ettim.
birde kırmızı karınlı japon semenderi vardı.12,5 tl idi.
 
Kaplumbagalar birbirilerini bile yerken semenderin sansi olacagini hiç sanmiyorum.
 
bence siz kaplumbagaların saldırganlığını biraz abartıyosunuz.pet shopcularda 100 lerce kaplumbagalar yana yana yasıyor...ve bunlar dogal ortamında sizin dediginiz gibi cok saldırgan davransaydı singapur da tatlu su canlısı kalmazdı.ben gecenlerde japon balıgımla yan yana koydum beraber yüzdüler en ufak bir ısırma hırcınlık bile göstermediler.
 
Forumda birçok yazı var.Bir kaplumbaga diğerini yemiş ! Bildiğiniz yemiş.Bir kavgalarında birbirlerini yiyecek duruma gelen bir hayvan nasıl saldırgan değil ? Hemen tepki göstermezler tabiki.Ama en geç 1 ay içinde japona elveda edersiniz.

Yoksa biz niye abartalım ? Kaplumbagaları kötülemek için açılmış bir site değil burası
 
neyse simdi polemige girmeyek.benim sorum sudur semenderin bakımını bilen bir arkadas var mı???
 
cemoli12345' Alıntı:
bence siz kaplumbagaların saldırganlığını biraz abartıyosunuz.pet shopcularda 100 lerce kaplumbagalar yana yana yasıyor...ve bunlar dogal ortamında sizin dediginiz gibi cok saldırgan davransaydı singapur da tatlu su canlısı kalmazdı.ben gecenlerde japon balıgımla yan yana koydum beraber yüzdüler en ufak bir ısırma hırcınlık bile göstermediler.
arkadaşım şimdi demişsinki japon balığımla kaplumbağam çok güzel yaşadı.her kaplumbağa aynımı sence?uysalı var saldırganı var.bende tecrübesizken japon balığımla kaplumbağamı aynı yere koymuştum ama kaplumbağa hepsini öldürünce bir daha yapmadım.seninki ben yaptım oldu mantığı ve çok saçmatecrübesizken japon balığımla kaplumbağamı aynı yere koymuştum ama kaplumbağa hepsini öldürünce bir daha yapmadım.seninki ben yaptım oldu mantığı ve çok saçma
 
yav arkadaş benim dedigim : su benim kaplumbagalarım saldırgan degil.ısırma huyları yok. o yuzden bu konuyu actım. yoksa ben senmiyim ki kaplumbagalarımın ısırma huyu oldugu halde böyle bisey deneyim yani sen kimsin ki benim mantıgımı yadırgıyosun ?? ben adam gibi konu hakkında bilen kişilerin düşüncelerini almak istiyorum,kimseyle polemiğe girmek istemiorum.... ha girmek istersen de özel mesajdan girelim burası öle tartısma forumu degil burası insanların tecrübelerini ve bilgilerini paylastıgı bir forummmmm.......
 
bak canım benim cemolimisin memolimisin nesin bi kere insan gibi konuş.biz sana bu iş olmaz diyoruz.sen hayla yok ben japon balığı ile besledim oldu.ben yaptım oldu deyip duruyorsun.sana diyoruz ki bu iş Olmaz!..tamam mı
 
moderatör ben ne dedim : sadece besleyen arkadaşlar varsa nasıl beslenecegini sölesinler dedim.ben 13 yasındayım ve cok sukur bir hayvana nasıl bakılacagını biliorum ben ;ördek,köpek,kedi,tavsan,güvercin,salyangoz,yengeç,kaplumbaga,balık ve birçok hayvan besledim kısacası ben 13 yılda 13.000 sey öğrendim ama genç kaplumbaga nickli canlı türü gelip benim fikrimi mantıksız buluyor.biliyorum ki ben bu yazından sonra banlanıcam ancak o sunu bilsinki onun zekası benim dediklerimi kaldıracak kadar elverişli degil...
 
Bizde beslenemeyeceğini savunduk.Siz bilgisizsiniz bakamazsınız demiyoruz.Kaplumbagalar vahşidir semendere zarar gelsin istemıyoruz dedik...

Tartışma çok uzadı...Konu Kilit!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst