Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sera mı tetra mı ?

esma_98

Bronz 3 Üye
Katılım
27 Ara 2009
Mesajlar
79
arkadaslar kapluslar için en kaliteli yem seramı yoksa tetramı ?
simdiden tesekkurler :rolleyes:
 
En kaliteli Tetradır... Ama Sera'dan biraz daha pahalıdır haliyle.. MEsela Seranın en küçük kutusu 10 lira... Tetra biraz daha pahalı olmalı.. Ben hep arasam da bulunduğum şehirde en kaliteli Sera'yı buldum Tetra yok.. Bulursanız alın derim ama..
 
İkisi de Avrupa kökenli yemler ve ikisi de hemen hemen aynı kalitede iki marka. Seranın ürün çeşitleri tetraya göre biraz daha geniş.
 
Aragorn haklı ikiside Avrupa kökenli ama yavrular için çeşit bolluğundan bencede sera kullanılmalı ..
 
tamam saolun bn bi bakıyım seraya o zaman :)
bide arkadaşlar sera raffy ı mı yok sa sera raffy p mi yavru kapluslar için brsleyici olur yazarsanızsevinirim =)
 
İkisini de kullanmanız daha iyi olur bir arada. Çünkü ikisi de farklı yemler ve birini diğerinin yerine kullanmak ya da birbirleriyle kıyaslayıp o daha iyi bu dah kötü demek yanlış olur. Raffy-ı protein ağırlıklı bir yem olup büyük oranda karidesten oluşurken raffy-p ise ana yemdir ve daha az protein içerir. Bebekler için mutlaka bir ana yem ve yanında yüksek proteinli ek bir yem kullanmalısınız.
 
ben raffy-p, pets family turtle stick, kurutumuş balık ve karides kulanıyorum extra kabuğu için devit3kullanıyorum ve afta sonları yemine vtamin damlatıyorum. tabi arada bir de yeşillik.. ve bende inanamadım ama 1 haftada gözle görülür şekilde boyu uzadı...
 
Yeterince büyük bir akvaryum, uygun sıcaklık ve kaliteli, düzenli bir beslenme ile kısa sürede gözle görülür şekilde büyürler. Pets family yerine tetra reptomini tavsiye ederim bulabilirseniz bir daha yem alcağınız zaman onu tercih edebilirsiniz.
 
teşekkürler sanırım bulabilirim bir dahaki sefere ondan alırım.. zaten artık 2 tane oldukları için yem de 2 kat hızla biticek umarım :) yeni gelen pek yemiyo ama..
 
Alışma sürecindedir muhtemelen. Hem diğerine hem de akvaryuma alışması lazım bu yüzden önceki kaplumbağanıza göre biraz daha zor olabilir ya da daha fazla zaman alabilir alışma süreci. Rica ederim.
 
Cvp: sera mı tetra mı ?

tetra en kaliteli burada 19 tl ye alıyorum serayı getirmiyorlar
 
Geri
Üst