Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Serra Raffy Vital İnceleme [Resimli]

Kaplumanyak

Altın 1 Üye
Kaplumbağalarım obez olma yolunda ilerlediğinden sebze ağırlıklı bir yem almayı düşünüyordum.Araştırmalarımdan sonra bugün Serra Raffy Vital aldım. Fiyatı Serra'nın diğer ürünlerinden daha yüksek...Serra Raffy P 13TL iken Vital'i 16TL ye aldım.

Kapağı açıp jelatinini söktüğümde gözüme ilk çarpan kazı kazan tarzında, üzerinde bir şifre olan ve Serra'nın diğer ürünlerini tanıtan bir broşürdü...
Üzerinde ''Take your bonus code'' tarzı birşey yazıyordu.Anlam veremdim.

Ardından yemlemeye başladım. Beğendiler severek yediler. 2-3 tane verdikten sonra aspirin boyutunda, şeklinde bir parça geldi elime. Onuda verdim. Banane onu yutamadı tükürdü. Sananeye verdim. O rahatlıkla tek lokmada miğdeye indirdi :)

Sebze-Meyve yemeyi sevmeyen erişkin kaplumbağalarda kullanılması gereken bir yem olduğunu düşünüyorum.Veya yavru kaplumbağalarınızda sebze niyetine ek yem olarak kullanabilirsiniz.Ben şuan Vital'i ana yem, Elimde olan kurutulmuş kurdumu ek yem olarak kullanıyorum...

Resimler=>

resim001hc.jpg

mailto:/img507/9440/resim003or.jpg

mailto:/img43/9483/resim002gp.jpg

Bende ek yem olarak bitkisel içerikli birşeyler düşünüyordum, yazdığınız iyi oldu. Birşeyi merak ettim; raffy p küçük boyu mu 13 tl ye alıyorsunuz? Bana biraz pahalı geldi de.

200 Gramlık Raffy P 13TL
Onun bir ufağı (sanıyorum 90 Gram idi emin değilim) 8TL

Hımm o zaman iyiymiş, hatta bizim buralardan daha iyiymiş :)

arkadaşlar ben istanbulda ve edirnede sera raffy p ve ı bulamadım sadece tropical gammarus buldum ve hemen aldım ana yem olarakta turtle stick aldım şuan da lüleburgazdayım burda baby gran bulurum inşallah sizce yetermi??

gokay553' Alıntı:
arkadaşlar ben istanbulda ve edirnede sera raffy p ve ı bulamadım sadece tropical gammarus buldum ve hemen aldım ana yem olarakta turtle stick aldım şuan da lüleburgazdayım burda baby gran bulurum inşallah sizce yetermi??

Yetip yetmeme konusunda birşey diyemeyeceğim ancak yem çeşidi ne kadar fazla olursa o kadar iyi olur diye düşünüyorum.

Bulamadığınız yem çeşitlerini ise internetten sipariş edebilirsiniz.Online satış yapan petshoplar var. Kapınızda ödeme veya havale, EFT ile ödeme yaparsınız.

Geçen sene Whiskas'ın bir ürününü almıştım internetten.Kedim için.Kapımda ödedim taşıma derdindende kurtuldum.Çok rahat oluyor.

Ya 14 yaşındayım yani internetten tek başıma sipariş etme olanağım yok ailemde bu işe sıcak bakmıyor yoksa tüm ürünleri internetten alıcam.

gokay553' Alıntı:
Ya 14 yaşındayım yani internetten tek başıma sipariş etme olanağım yok ailemde bu işe sıcak bakmıyor yoksa tüm ürünleri internetten alıcam.

Ozaman bilemeyeceğim:)
Ama kapıda ödeme yapabilirsiniz.
Neden sorun olsun ki?
Ailenizden birine parayı bırakırsınız,
zaten geleceği gün saat bilgisini yaklaşık olarak bildiriyorlar.
Siz evde olmasanız bile olan birisi parasını kapıda ödeyip alır ürünü...

Sera raffy vitali bulamadım. Yerine tetra marka olanı varmış. Sizce oda aynı kalitede midir? Alıp almama işini yorumlarınıza bırakıcam, ne önerirsiniz?

Deneyip araştırmadığımdan olumlu veya olumsuz birşey demem yanlış olur...
Deneyen arkadaşlar yorumlasın...

Sera Raffy vital bulamadım demiştim. Yerine tetra reptomin buldum onu aldım deneyeyim en azından diye. Bitkisel yem beğenirler mi dedim ama benim canavarlar beğenmekle kalmayıp tek hamlede yutuverdiler. Fiyat olarak vital ile aynı, sera gibi Almanya dan ithal.

İçeriği:

Bitkisel yan ürünler, balık ve balık yan ürünleri,bitkisel albümin ekstraktı, maya, mineraller, yumuşakçalar ve kabuklu hayvanlar, yağlar, algler.

Garantili Analizi:

Ham protein %39,0
Ham yağ %4,5
Ham lif %2,0
Ham kül %15,0
Su %9,0
Kalsiyum %3,3
Vitamin A 29550 IE/kg
Vitamin D3 1845 IE/kg
Vitamin E 100 mg/kg
L-Ascorbyl-2-polyphosphat 137 mg/kg
L-Lysin-Monohydrochlorid