Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ses çıkarıyo

Seyma.

Altın 5 Üye
Arkadaslar gece 2 gibi felan kuru alan lambasını sondurdugumde ses cıkarmaya baslıyolar. Nedeni ne olabilir ? Lambayı yeniden yaktıgımda ise ses kesiliyo ?

Cvp: Ses çıkarıyo

Ne sesi çıakrıyo nasıl bi ses ? Kaplumbağamı çıkarıyo sesi ampulmu çıkarıyo anlamadımki bişey

Kaplumbaga lamba sonunce suda agzindan birses cikariyo bende anlamadim :S

Su iciyodur bence. Geceleri yapiyosa sorun olcagini sanmiyorum.

Cvp: Ses çıkarıyo

şıpır şıpır bi sesmi geliyo? şıpır şıpır diye ses çıkarır benimkide çıkarıyo öyle Ağzına havayla karışık su alıp tükürdüğü zaman öyle ses geliyo Avlanma antrenmanı yapıyolar bzen öyle Suyun üstünde yüzen bişeyi kapıyomuş gibi ani manevralar yapıyo benimki sonra tükürüyo suyu Ondan çıkıyo yani sesler

Ama sadece lamba sondugunde. Bazen cok nadir lamba yanarkende cikiyo bu sesler

venom' Alıntı:
şıpır şıpır bi sesmi geliyo? şıpır şıpır diye ses çıkarır benimkide çıkarıyo öyle Ağzına havayla karışık su alıp tükürdüğü zaman öyle ses geliyo Avlanma antrenmanı yapıyolar bzen öyle Suyun üstünde yüzen bişeyi kapıyomuş gibi ani manevralar yapıyo benimki sonra tükürüyo suyu Ondan çıkıyo yani sesler

Umarim bisey yoktur ya :(

Gece karanligiyla bisey goremediginden onunde yiyecek var saniyolardir onu yemeye calisirken ses geliyodur. Sabah herseyi goruyolar ama :)

Onlar saglikli gayet :) uzulme

Tamam sagol :) az sonra bilgisayara gecebilirsem resimli bi konu acicam hep ust uste duruyolar onunla ilgili :D

Bende yeni kaplus alinca insallah onlarda anlasir ve ust uste dururlar :)

Bunlardaki durum farkli gibi :D yani hep biri ustte oburkude surekli altta anlayamadim yani petshoplara 2 aylikken gelmis olsalar martin sonunda aldim yaklasik 5 aylik felanlar yani kabuk boylari birininki 5 cm digerininki 6 cmydi 1 ay once ama anlayamadim :D

Bu arada şeyma seninkilerde vantuzu yastik yapiyomu? Benimkisi hep ayni vantuzda kafasini oraya yasliyo da :)

Ha evet birisi surekli oyle uyuyodu :) simdi kucuk taslar koydum yani kabuklarindan biraz kucuk ustunde uyuyolar boyle 4 ayagini da kucuck tasa sigdirmaya calisiyo oyle komik ki :D

:) ben farkinda degilim ama baya buyumusler arkadasim soyledi dun acaba yavrulari olucak mi :S .d

O biraz zor. Hele ortamini olusturmasi.. simdiden para biriktirmeye baslasan iyi olur :)

Yavrularini suya birakmiyolar. Birisi kapali br bahcede yumurtlaymis kaplusunu. Isinin degerleri cok onemliymis. Tabi buyuyunce yaparlar bu isi herhalde. Erkek zevk turlari atinca ayirmak lazim. Yavrular tek tup olmuyodur herhalde. O kaplusmabaga 11 yavru yapmis herhalde. Bence hic bu ise girme.

Geri