Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Seyahat

Msryzclr

Gümüş 2 Üye
Merhaba. Ben yarıyıl tatili için 20 günlüğüne memlekete gidiyorum ve yolculuğumu uçak ile yapacağım. Bu yüzden yaklaşık 8cm olan kapluşlarımı yanımda götüremiyorum. Önce arkadaşıma bırakmayı düşündüm ama daha sonra dayım ben bakarım dedi. Açıkcası dayımın yem konusunda pek detaylı davranacağını bilemiyorum sizce ne yapmalıyım??
Eğer arkadaşıma bırakırsam o süre içinde 25litrelik plastik bir kapta kum ve ısıtıcıları ile vereceğim. Evde dayımla kalırsa kendi akvaryumlarında olacaklar.

Cvp: Seyahat

yer değişicen stres yapıcak hayvan bence gerek yok bi havayollarını ara prosüdürünü öğren derim
yada dayını ikna et istediğin şekilde yemlesin :)
kocaman kapluşu 25tlye mahkum etme

Dayınıza bir kalem ile kağıt ve liste verin. 20gün boyunca ne kadar hata yapabilri ki yetişkin bir insan.

Kesinlikle imkan var ise kendi akvaryumlarında kalmalolar.

Evet, dayın baksa daha iyi. Ben seyahatte babama listede hangi gün hangi akvaryuma hangi yemden kaç adet atacağını yazıyorum. Çok kolay oluyor. Lambaları ve varsa hava motorunuda zamanlayıcıya bağladınmı iş kolay. Hatta akvaryuma minimum ve maksimum su seviyelerini işaretledinmi su ilavelerinide yapar.

bir kağıda yapılması gerekenleri yazarsın, şu gün şu yemden şu kadar gibi. suyun nerede olacağı konusunda bir işaret koyup yerini gösterirsin. giderken dip temizliğini yap. olmadı dayına da yaparken göster. eğer fazla yem atarsan bunları yapmak zorunda kalacaksın diye belirt. ama yüzeyde kir oluşursa onları hayvanlara ait temiz bir maşrapa ile alabilir. eklenecek suyu iki damacanada hazır tut. sen gelene kadar yeter. en fazla iki kez temizleme olur zaten sadece eksilen suyu takviye yapmayı unutmasın. ısıtıcın dik duran tipse su derinliğini ona göre ayarlarsın. devit veya vitamin damla vermesine gerek yok. bilmediği için suyu kirletebilir.

emin emre abiye kesinlikle katılıyorum mantıklı yaklaşmış

aslında ilaç kutuları var üstünde gün yazıyo ilaçları içine koyuyosun ilaç konusunda karışıklık çıkmıyo ve hava almıyo kapalı
ondan 3 tane alsan 3 hafta için içine yemleri istiflesen dayıcım böyle böyle desen hoşuna giderek yapar? buda bi bakış açışı. 3ü max 20tl falandır parada değil

Bende seyahat surecinde evde birakiyorum eşim, kardesim ya da onun eşi gelip besliyor. Hicbir bilgileri yok bir not yaziyorum hangi gun hangi yem kactane verilecek yaziyor akvaryumun yanina koyuyorum. Tahmini su takviye miktarini biliyorum bir sise ayarladim 3 gunde bir o siseyi bosaltiyorlar. Lambalar zamanlayiciyla sabit. Boyle daha az risk oluyor.Duzenleri bozulmuyor. Sadece geldigimde yabanilesmis oluyorlar biraz :D

Lambamız ve motorumuz yok malesef. Isıtıcı var ki onu da açıp kapaması gerekmiyo dediğiniz gibi su seviyesini işaretleyip yemleri de yazacağım.
Peki günde 1 öğüne inmemizin zamanı geldi mi sizce?

Simdi bu lamba olayi cok cok onemli gitmeden hemen temin etmelisiniz lamba yoksa kuru alanda olmasin oraya cikip hasta olmasindan iyidir(metafor olarak sonra ciddiye alinmasin) zaten 5 lira ampul uygun lambanizda vardir

temizlik açısından da tek öğüne düşmesi gerekli zaten. lamba ve filtreyi halledip git. filtresiz kir artacak. lamba ise olmazsa olmaz. bilmedikleri için koku veya nem oluşması durumunda pencere açılırsa üşüme riskleri olacaktır ki kabuk atmaları içinde lamba gerekli. hatta koçtaştan zamanlayıcı da alıp lambaya takarsan aç kapa derdiyle de uğraşmazlar.

Filtresizlik bir sorun olduğu gibi lamba olmaması çok sakıncalı. Hasta olmaları muhtemel. Ali Sarp ın dediği gibi hemen temin edilmeli.

Motor dedigi hava motoru cem abi emre abi sormus da bende kullaniyorum hava motoru ama cok gerekli bir ekipman degil buarad

Pardon ben motor diyince kendi yazdığımı unutup filtreye odaklandım.
Lamba konusunu ciddi halletmen gerekiyor.

Yok Ali Sarp ben kendi sorumu unuttum :) artık o konu bu konu derken karıştı.

Cem de benim gibi yazmış :)

Lambamız var ama ampul alamadım bi türlü. Soft 60w ya da normal 40w yeterliydi sanırım.

Suanda gercekten her konuya bir yorum yaziliyor insan karistiriyo :) ben senin yorumu gormeden onu cem abiye demistim mesela :)

Cem abinin konularinda var ecolite 52 w halosoft ampul kullaniyor bir cok kisi

ben de filtre sandım. hava motoru ise gerek yok. hava motoru dış/iç filtresi hava kabarcığı yapmıyor ve filtresinde bakteri kolonisi oluşturacak malzeme kullananlar için gerekli ürün. bakterilerin oksijene ihtiyacı var.

Lamban 60 w kaldırıyorsa al, 40 w kaldırıyorsa onunal. Aksi halde teklikeli olur. Ampul soft olsun.

60w en yüksek. Bir de softtan kastınız beyaz cam olanlar değil mi? Şeffaf değil yani.

evet beyaz camlılar. bulamazsan şeffaf 40 w alabilirsin.

Geri