Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

seyahat

cemaldvn

Bronz 5 Üye
merhaba sevgili kapluşçular :D forumda  aradım ama bulamadım seyahate çıkarken kaplumbağamı nasıl seyahate götürmeliyim ısıtıcıyı almalımıyım  lütfen yardım edin birde kapluşumu kumsalda yürütüp denize sokabilir miyim? :)

Cvp: seyahat

Kutu aliyorsun ufak. Delik aciyorsun hava alabilecegi sekilde karanlik olsun kutunun içi.. Uyuyacak zaten yol boyunca ilk 1 saat parcalama istegi olabilir kutuyu sonra uyur arada bir ac kutuyu kafasina su damlat gozleri kurumustu benimkinin suya girince acilmisti dikkatli ol.

Kumsal ve deniz ? Aman diyim boyle seyler olmaz tatli su hayvani ve bir ton mikrop bakteri var aninda hasta olur.

Cvp: seyahat

Cemal,bu canlılar egzotik ve soğuk kanlı canlılar.Aktif oldukları dönem dışında dışarıda vakit geçirmeleri sıcaklık farklılıklarına adaptasyon için enerji harcamaları,enerji harcamaları da bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açar.Şahsen tavsiye etmiyorum.
Baktığın canlı tuzluluk oranı %0.05'in altında olan tatlı suda yaşar.Denizin tuzluluk oranı ise;%3.1-%3.8 arasında değişmektedir.Birlikte denize girip kumsalda dolaşmak eğlenceli bir fikir gibi gelse de abesle iştigal etmekten başka bir şey değildir.
Seyahat özel bir arabayla gerçekleşecekse;canlı,arabanın için yeterli sıcaklığa ulaştıktan sonra ekstra bir ısı kaynağına ihtiyaç duyulmaksızın çeperi kalın bir kutuda taşınabilir.Ancak seyahat toplu taşıma aracı ile gerçekleşecekse;havalar serin olduğu için bu dönemde ısıtıcı jel gibi seyahat boyunca canlıya yeterli ısıyı sağlayabilecek ekipman kullanılmalı.Canlının güvenliği için ısıtıcı jel ile canlının bulunduğu kap arasında mesafe olmalı.

[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OjgY-mMImus[/video]

Plaj kumunda her türlü pislik ve mantar bulaşma riski var değil dolaştırmak o kum alınıp akvaryumda bile kullanılmaz.

Tuzlu su ise hayvanı öldürür. Sakın böyle birşey yapma. Tatil yörelerinde sıcaklık hat safhadadır. Hayvanları akvaryumdan çıkarmak iyi olmaz.

Geri