Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

shark sb 200 f yardım ?

mustafayılmaz

Altın 4 Üye
shark sb 200f kullanıyorum hiç memnun değilim yerdekı yemek artıklarını ve kuçuk tozları içine almıyor neden olabilir ya da hiç bir iç filtre mi o tazları yutmuyor

Cvp: shark sb 200 f yardım ?

mustafa o filtre 3 w yani gücü çok düşük. dolayısıyla sirkülasyon zayıf olacaktır. eğer kir havalanmazsa filtre içine çekmez. her filtrede bir miktar yerde kalır. ama filtreyi düzenli olarak temiz tutarsan bir parça etkisi artar. filtreyi bu durumda dibe yatay olarak yatırırsan daha etkili olur.

İç filtre kullanmıyorum ben ama bende de gammrusların artıkları ve dışkılar birikiyor çekmediği daha iyi bence dip süpürgesiyle çekim zamanı alırsın filtrenin yükü ve temizlik sıkıntısı azalır

cem bey bana kuçuk ama etkılı bir iç filtre önermirsiniz

dip süpürgesi ne olduğunu bilmiyorum

bide onun yerıne bu daha etkılı olurmu Jeneca IPF-3101 ebatı aynı ama 24 wat

ben dolphin 3,6w kullanıyorum. 10 lt su var tabi akvaryumda :) yeterli geliyo haftada 1 temızlıyorum

mustafa
-dip süpürgesi ya da ben dip sifonu derim hep, alttakidir. yalnız az su olan yerlerde kullanılması uygun değildir. daha doğrusu yeterli çalışmaz.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=291&urn=8803

-bence bu filtre ile idare et. ilerde akvaryum geçişi yaptığında elinde iki tane gereksiz filtre olur.
-Jeneca , güzel maldır. tavsiye edebileceğim bir üründür. pervane mili seramiktir. bu da aşınmama ve ses yapmama özelliği verir. ben bunun 15 wattlığını 680 lt/h idi galiba ortalama 80 litrelik suda kullanıyordum. senin gösterdiğin Jeneca IPF-3101 minimum 100 litre üstü su alan akvaryumlara göre ki 100 litrede bile hayvan sörf yapar. 25 wattır bu arada. yani senin hiçbir işine yaramaz.

tavsiye ettiğiniz filtreden alacığm nasıl kullanılıyor ucunu suya sokuyorz diğer ucuna da suya sokuyoruz ve pompalıyoruz sular trmızlenıyor böylem. ^^

Cem' in önerdiği ürün dip çekim süpürgesi. Resimdeki yeşil ızgaralı ucu akvaryumum dibine indiriyorsunuz. Hortumun diğer ucu yani pompanın olduğu tarafı kovaya sarkıtıp pompalıyorsunuz. Dipten aldığınız kirli su kovaya doluyor. Ancak kovayı fazla doldurmadan akvaryum içindeki ucunu çıkartın. Bir süre daha hortum içindeki su kovaya dolunca taşma olmasın.

mustafa dip sifonunu almaya niyetliysen o yeşil çanak kısmı ufak olandan al onlar az sularda daha etkili. emrenin belirttiği gibi kovaya su akmaya başladığında dipteki kirlerin üzerinde gezdir onları emip kovaya çeker.

Geri