Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Shrek'in ilginc hareketleri

flora11

SKF Delisi
Shrek kucuklugunden beri (2 yildir bende )kabugunu fircalamami cok seviyor simarik ve fionanin hosuna gitmiyor onlari fircalamiyotum ama arada shreki fircaliyorum kucuklugunden beri ben kabugunu fircalarken eger sag tarafini fircaliyorsam sol ayagini kaldirip sag tarafa yatiyor sol tarafini fircaliyorsam sag ayagini gerip sol tarafa yatiyor ben ilk once shreki tek besledigim icin normal oldugunu sanmistim ama simarik ve fiona gelince onlarin yapmadigini fark ettim ve ilginc geldi kucukken de yapardi hala da yapiyor sizinkilerde boyle hir hareket var mi ? siz bu konuda ne dusunuyorsunuz ?

Cvp: Shrek'in ilginc hareketleri

Benimki nefret ediyo ama her hafta kabuğu temiz kalsın diye 1 kez fırçalıyorum :D keşke benimki de sevse fırçalanmayı :D ama tutması çok zor oluyor bi keresinde öyle bi itti ki inanamadım ya düştü sonra kaçtı bende o kez fırçalamadım acıdım akvaryuma koydum hemen :D

Ama akvaryumda zaten temiz kaliyorlar fircalamaniza gerek yok benimkinin hosuna gidiyor diye fircaliyorum diger 2 sinin hoauna gitmiyor onlari fircalamiyorum normalde zorunlu olmadikca hayvan akvaryumdan cikarilmamali stres olur fircalamaniza gerek yok

Benim kaplumbişleri kabukları kaygan oluyo yosun gibi kapları temiz ki günde bir temizliyorum :D fırcalanmayı seviyolar o yüzden ben fırcalıyorum bir zararı olurmu acaba :ff:

Ben hiç fırçalamıyorum. Kaşınmaktanda hoşlanmıyorlar. Kaplumbağaları çok nadir akvaryumdan çıkarıyorum. Ocak ayındaki boy ölçümleri dışında o zamandan beri hiç çıkmadılar. Artık su değişimi yaklaşıyor. Muhtemelen bu hafta yada haftaya bu işlem için çıkartırım. Bu arada yeni boy ölçümüde yapmış olurum.

ben sağlık kontrolü için elime alıp bakarım. ikisi de elime işerler. küçük olan ayrıca ısırır hani köpeklere kollarındaki bezi ısırtıp havada döndürürler bu da aynı düzen diğer elimle tutmayı bırakırım parmağıma asılı durur ve suya bırakana kadar da bırakmaz.

diş fırçasını suya uzattım bir kere ikisi de ısırdı. daha da bulaşmadım.

Cem abi seninkiler de ilgincmis benimkiler su disinda olunca isirmiyorlar ama eger akvaryuuma parmagimi uzatirsam kucuk olan haricindekiler isiriyor simarik ve fiona hic hoslanmiyor fircalanmaktan kacmaya calisiyorlar onlari hic fircalamiyorum bence de hayvanin hosuna gitmiyorsa zorlamaya gerek yok ama shrekin kucuklugunden beri cok hosuna gidiyor elimde kedi gibi hic kipirdamadan duruyor boynunu seviyorum iyice uzatiyor boynunu kabugunu fircalayinca da anlattigim hareketi yapiyor bunu shrekten baska yapan ne gordum nede duydum oyle olunca da ilginc geldi sizinle de paylasmak istedim

Benim nane elime alınca uysal uysal duruyor :) ama limon :D elime alınca boynunu bi uzatıyo kopcak diy korkuyom wala hic durmuyo elimde zıpır :t65y:

Dün fırcaladım kabuklarıni hoslarina gitti :D

elinize aldığınızda baş parmağınızla kıstırmayı unutmayın. bir anlık boşluk buldu mu hemen atlayıp kurtulmaya çalışırlar.

Cem' in kaplumbağalarla benimkiler daha vahşi İpek. Ben bunu insanlardan daha uzak durmalarına bağlıyorum. Bizim hayvanlar daha izole yaşıyorlar. Benimkiler suda da su dışında da ısırma eğilimindeler. Ancak idrar olayı benimkilerde sadece veterinerde oluyor. Vildan hanım bir kaç defa buna denk geldi.

bizimkilerin ayrı odaları var emre salonu ben de çalışma odamı tahsis ettim.:smile: artık odanın ismi kaplumbağaların odası oldu.:breh:

emreye sor kaplumbağalardan izin almadan salona misafir alamıyor.:haha:

Aynen Cem. Eğer uzun kalıcı misafir gelecekse yani gece 12 geçilecekse salondaki akvaryumların üzeri ışık geçirmez çarşaflarla kapatılıyor ve ışık düzeni aşırı parlak olmuyor. Kuru alanlar sayesinde hava girişi rahat oluyor tabi.
Kaplumbağaların bulunduğu odalarda sigara içilmiyor. Herkes doğru mutfağa. Yaz dahi olsa camların tümü açılmıyor yada esinti onlara doğru olmayacak şekilde ayarlanıyor.
Salon kapısı genelde hava alacak aralık payı olacak şekilde kapalı. Hafta sonu kuru alanda olan varsa çoğunlukla rahatsız etmem. Eğer inmişlerse girer vakit geçiririm :)
Yani evdeki yönetim onlarda :)

Benimkiler kendi odamda oldugu icin her zaman beraberiz :) onun icin cok alistilar sanirim

Geri