Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sigara?

euqenie

Gümüş 3 Üye
Kapluslarin oldugu odada sigara icmek zararli mi ??

Cvp: sigara?

evet bu hayvanlar hava solunumu yaptığı için zararlı. bunu bebek yanında sigara içmek gibi düşünmek lazım. aynı zamanda yem verirken elleride mutlaka sabunla yıkamak gerek. parmağa sinmiş olan sigara kokusu elden beslemede kokunun yemden geldiğini algılaması sebebiyle hayvanın yememesine neden oluyor.

Benimkiler yavru iken biri akciğer enfeksiyonu geçirdiğinde veteriner bulundukları odada sigara içme demişti. Yani Cem in söyledikleri aynı zamanda veteriner tavsiyesi.

Açıkçası akciğer solunumu yaptıkları için kesinlikle zararlı olduğunu biliyoruz. Ancak akciğer solunumu yapmayan diğer canlılarda ne gibi etkileri vardır araştırmak lazım. Olumsuz etkileyeceği ve sağlık açısından zararlı olduğu aşikar. Akciğerler dışında sigara dumanı kana karıştığında taşınan oksijen miktarını azalttığı için iç organların normalden fazla çalışmasını sağladığından uzun vadede vücuda zarar vermektedir.

Bundan bir kaç sene önce hayvanlarda sigara dumanının zararlarını açıklayan bir kaç makale araştırmış fakat yeterli bilgiye ulaşamamıştım. Üniversitede olan varsa uluslararası makale veritabanından bir araştırma yapabilir.

Saolun ya arksdsim geldi gecen de sigara icti bitane ama odada engel de olamadim her zaman olan bi durum degil

bir taneden bir şey olmaz. hayvanlar suda iken ve dışarı içerden daha temiz ise camı açıp kısa bir süre havalandırma yapabilirdin.

olmadı oda kapısını açık tut diğer taraflardan temiz hava girsin. ama bir dahakine ya başka oda ya da balkonu öner.

Yaptim yaptım hemen açtim camlari da arkadas ben mutfaktayken icmeye baslamış ben girince odaya iciyordu gerci hemen havalandirdim evi ama olur da hasta olurlar falan diye endişelendim.

O kadardan sorun olmaz. Hatta cam açıksa o tarafta içilebilir. Yeterki oda kapısı ve bir cam açık olsun.

sıgara ıcıldıkten sonra odayı havalandırırsan sorun olmaz bence tabıkı de zararlıdır temas ederse dıe dusunuyorum

Geri