Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sıkıldım Bu Pislikten.

sercan159

Altın 1 Üye
Merhaba;

Yeni akvaryuma geçtim geçeli suyun içinde toz gibi birşey yüzüp duruyor içinde,muhtemelen yem artıkları akvaryumum fazla büyük değil.Filtrem var,acaba yeterlimi gelmiyor?

Birde arkafon aldım o bile kötü gözüküyor.Bulanık.

Cvp: Sıkıldım Bu Pislikten.

Kapluşlara yem verdikten sonra kalan yemlerini mutlaka akvaryumdan almanız gerek yoksa akvaryumunuz filtreniz olsa bile kısa sürede kirlenir. Bir de filtrenizin çekim gücü zayıfsa daha da çabuk kirlenir.

kaplumbağamın yemini karaya koyuorum o alıp suya inip yiyor.Hemde hepsini.

artan kalmıyor.

Ufakta olsa yem artıkları kalır yerken onları kepçe yardımıyla toplamanızı öneririm. Ya da daha güçlü bir filtre alın.

hmm birde birşey diyeceğim kapluşum yemi kapıyor karadan suyun ta dibine iniyor orda yiyor.Normal mi ?

suyu nasıl berraklaştırırım dip çekimi ve dış filtre alırsam olurmu dış filtreye gerek varmı görsellere bile yazsanız orta boy akvaryum diye benimkinin aynıları çıkıyor.

Evet çok normal bir davranış :) Su kaplumbağaları avcı tabiatlı olduğu için bu hareketleri iç güdüseldir :)

Karaya koyman pek mantıklı degil yemi yerken bogulabilirler

boğulabilirlermi nasıl boğulacaklar ?

Evet nasıl boğulacaklar bende anlamadım? :)

Öyle birşey yok bende kuru alana koyuyorum azına alıp suya atlıyor kaplumbağalarda tükürük bezi olmadığı için suda yerler.

birde dip çekim aleti alsam mı dipteki suyu çekiyormuş.Gereklimi ?

Dip çekim aleti alsanız çok yararlı olacağını düşünüyorum.

Ben de yemlerini bazen kuru alanda bazen suyun içinde direkt ağızlarına uzatıyorum çünkü hepsinin ne kadar yediğini bilmek istiyorum. Sadece karidesleri suya atıyorum. Kaplumbağanız boğulmaz.Yemi alır ve yiyecek sulu bir alan bulana kadar ağzında gezdirir. Yem yumuşayınca da yer.

Suyun içinde hafif partiküllerin yüzmezi gayet normal. Ama suyu bulandırıyorsa bu işte yanlış bir şey var. Bize akvaryumunuzda kaç litre su var ve filtrenizin saatlik debisi ne kadar söyleyebilir misiniz? Yardımcı olmaya çalışalım. Haftalık dip çekimi de faydalı olacaktır.

kaç litre su aldığını nerden bileceğim ?

filtremin saatlik debisini nerden öğreneceğim ?

Tükrük bezi yok eğer Boğazı'nda kalırsa sıkıntı yasarsınız yem

Akvaryumunuzun boy x en ve su yüksekliğini santimetre cinsinden çarpıp, 1000e bölerseniz litreyi bulursunuz.

Örnek 40x40x20= 16000 16000/1000=16 LİTRE

Filtrenizin üstünde veya kutusunda litre/saat cinsinden bir sayı yazar. Bu filtrenizin debisidir.

hmm hemen yazacağım 1 dakika bakmam lazım.

filtrede sayaç gibi birşey yok ama markasını tanıtan bir kağıt ondada şöyle yazıyor:ac 200-240v 50hz 4w hmax 0.60m qmax 300l/h böyle yazıyor. Akvaryumum 14.7 litre su alıyor.

Filtreniz akvaryum için yeterli gözüküyor. Maksimum debisi saatte 300 litre ki bu yaklaşık 50 litre bir akvaryuma rahat rahat yeter. Eğer akvaryumu yeni kurduysanız bir kaç gün suyun oturmasını bekleyin. Bahsettiğiniz özelliklere göre suyun aşırı kirli olmaması lazım. İsterseniz bir fotoğraf ekleyin.

hmm daha dün kurdum.

Teşekkürler...

Yemler ağzına büyük geliyorsa su içerisinde kırıp yiyordur ve bu nedenle kırılan yem suda toz şeklinde kalıyor olabilir. Yemleri ikiye bölüp yemesini sağlayın bu sayede sudaki kırıntılar pislik yaratmaz.

Geri