Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Silis kum kararır mı?

aysunbelemirza

Bronz 4 Üye
Merhaba bir kaç gün önce silis kum aldım serdim akvaryum küçük olduğundan filitreye gerek duymuyorum 3 gunde bir suyunu değiştiriyorum. Bugün kumun içinde akvaryum camına bitişik bölgelerde kumun renginde siyahlık farkettim. Küf mu acaba iyice kumu yıkadım. Temiz su koydum

Dışkının dibe çöken kalıntısı olduğunu tahmin ediyorum. Bir daha olursa fotoğrafını gönderin , bakalım.

Kum su ile temas etmeyecek biçimde uzun süre dekor yada kumun dibinde kaldıysa kirlenip kararır. Metan gazı üretir. Lağım gibi kokar. Temizlik zamanı suyu almadan evvel kumu iyice karıştırıp tüm pisliği suya çıkarıp,suyu öyle alın. Gerekirse bir iki defa temiz su döküp doldur boşalt yapın.

Merhaba resimde cektim 1 buçuk günde su bu halde oluyor kum resmen simsiyahtı

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241122_003911_Gallery.jpg
    Screenshot_20241122_003911_Gallery.jpg
    687.1 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_20241122_003859_Gallery.jpg
    Screenshot_20241122_003859_Gallery.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 7
Dediğim gibi kum hava almazsa o bölgelerde gömülü kirler zamanla reaksiyona giriyor. Kısmi su değişim zamanı kumu da iyice alt üst edin.

Normalde bu işi kaplumbağa bütün kumu eşelenip dolanarak halleder.

Yemi ölçüsünden fazla vermeyin. Yeme isteği ile gezinip eşelesin.

Cem bey birde arkadaslarin attıgı bazı kum fotoğraflarına bakıyorum o kadar temiz güzel görünüyor ki akvaryumunun icinde ben vita almadım ölçüleri bana çok geldiği için ama bu da doğal sarı silis kum diye satılıyordu ama şuan beni düşündürüyor acaba kum başka bir kum olabilir mi diye

Bu da silis kum. Beyaz olanlarda sıkıntı oluyor. Mermer tozunu beyaz silis diye satan oluyor.

İyice sterilize ettiniz mi? Markalılar fabrikadan steril edilmiş olarak çıkar. Sadece tozunu çıkarmak için yıkarız.

Bu da silis kum. Beyaz olanlarda sıkıntı oluyor. Mermer tozunu beyaz silis diye satan oluyor.

İyice sterilize ettiniz mi? Markalılar fabrikadan steril edilmiş olarak çıkar. Sadece tozunu çıkarmak için yıkarız.
Kaç kere yıkadım hatırlamıyorum avuç avuç tutup yıkadım aldığım zamanda her su değişiminde de tekrar tekrar yıkıyorum en az 3 kere döküyorum.

O kirlerin olduğu yerde yoğunluk çok ise o kısmı atın. Bu suya karıştığında kanalizasyon gibi kokar.

Geri