Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

silis kum

Dilan1903

Taç 2 Üye
Merhabalar
Akvaryumun dibinde silis kum mevcut haftada 1 kere dip çekim yapıyorum ay da 1 kere de komple değişim yapıyorum.
Daha önce dipte taş vardı öneriniz üzerine silis kum aldım taş varken taşları komple çıkarıp bi kaba doldurup yıkıyordum aynı şekilde akvaryumu da yıkıyordum 2 gün önce komple su değişimi yaptım dipten su alarak boşalttım Akvaryumda ki suyu camınıda sünger yardımıyla temizledim.
Acaba kum yeterince temizlenmiş oldu mu? Nasıl temizlemeliyim kumu? Sanki altı kirli kalıyor yeterince temizleyemiyorum gibi geldi

Üst kısımdaki kirleri dip sifonu ile çekiyoruz. Sonra kumu elimizle karıştırıp kir varsa onu da yüzeye alıyoruz. Ve bir daha sifon ile alıp pis suyu alabildimiz oranda alıp temiz su ekleyip bir daha kumu karıştırıyor ve o suyuda alıyoruz. Duruma göre bunu bir iki defa yapabilirsin sonra temiz suyu koyarsın.

Bunu yaparken hayvanları akvaryum suyu ile bir kaba alıp akvaryumu normal su ile temizle sadece son ekleyeceğin temiz su akvaryumdaki ile emsal ısıda olsun. Yeterince sıcak olmaz ise ısıtıcının ısıtmasını bekleyip sonra hayvanları al.

Bu temizliği yapmadan önce ısıtıcının fişini çekip soğumasını bekle.

Anladım Teşekkürler iç cam yagımsı oluyor onu da bulaşık süngeri ile alsam yeterli olur diye düşünüyorum

Onlar alg oluşumu. Bulaşık süngeriyle temizleniyor. Yalnız bu sünger akvaryuma ait olmalı. Kullanılmış olanı kullanma ve başka birşeyde kullanma.

Akvaryuma ait derken akvaryumdaki herşeyde kullanabilirsin. Bir tane de diş fırçası olsun.

Diş fırçası yeri geldiğinde kaplumbağanın kabuğu ve süngerin giremeyeceği yerler için mesela filtre pervane boşluğu gibi.

Yada vantuz kenarlarında.

Kabuğunu fırçalasam sorun olmazmı ufak daha.
Ne kadar da bir fırcalamalıyım kabuğunu ?

Şimdi değil. İleri zamanda kabukla ilgili problemler olduğunda. Plaka atımı mantar vb. Durumlarında.

Tahminen 7 cm kabuk boyu sonrası.

Geri