emrahkilickara
Yeni Üye
2 adet yavru kaplumbağa alıcam taban için silis kum uygun mu bazı forumlarda kaplumbağanın bu kumu yediği ancak zararının olmadığı bazılarında ise zararlı olduğunu söylüyor.
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Merhaba, ben de Vitasand pro78 0,7 mm silis kum kullanmaya başladım. Önceden tabanda ve akvaryum içinde herhangi bir şey bulunmuyordu. Silis kumun içerisinden çıkan kağıtta da yıkamayınız yazıyordu bu nedenle yıkamadan koydum fakat suyu çok bulandı. Bizi gördüğünde inanılmaz hareketleniyor ve çırpınıyor. Tüm kumu kaldırıp kabuğuna yapıştırıyor ve zararlı olabileceğinden korkuyorum. Bu şekilde kullanmalı mıyım yardımcı olabilir misiniz?0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis kum kullanıyoruz. Vitasand pro78 marka sarı silis kum bu ölçüleri karşılıyor ve sterilize edilmiş biçimde satılıyor. Sadece tozunu çıkarmak için yıkıyoruz.
Silis kumun zararı yoktur. Hazımsızlık çektiklerinde yerler, mide ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar.
Zararlı olan quartz kumdur. Sivri ve keskin kenarlıdır. Tahriş eder.