Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

silis kumunu nasìl temizlerim?

rengin1905

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,
Akvaryumum için silis kumu almayı düşünüyorum. Ama neyle ve nasıl temizleyebilirim? Bu konuda yeniyim o yüzden kusura bakmayın.

Birkac kere kaynat sonra birkac gun suda beklet.iyice yika.akvaryuma koyunca suyu yine de bayagi bulantir.dinlerek ve filtre edilerek gececektir.ama bu yavas oluyor.

Cvp: silis kumunu nasìl temizlerim?

Ben akvaryumu kurarken 20 kg ince silis kum kullandım. Önce 10 kiloyu bir kovaya koyup kaynar su ile sonra da soğuk su ile 15-20 kere duruladım. akvaryuma koyduğumda hiç bulanıklık yaratmadı. Kovada duruladıkça suyun berraklaştığını göreceksiniz.

Kumu duru su ile bir kaç kez yılayıp akvaryuma koyun. Akvaryuma suyu doldurup filtreyi çalıştırın. Ertesi sabah berrak olur.

bende yiğit gibi yaptım parça parça bölüp 10 defa sıcak suda ovalayarak pisliğini attım. son aşamada içine mavi damla damlatıp 5-6 saatte öyle beklettim. sonra bir durulama ve akvaryuma koydum. en başta biraz bulanıklık oluyor. birkaç saat sonra diniyor. hatta bunu su değişimi öncesi yaparsan daha iyi olur. akvaryumdan bulanık suyu alıp temiz suyu eklersin iş daha çabuk hallolur.

Ben yıkamada mavi damla yerine kaya tuzu öneririm Cem.

ben tuz işine pek girmek istemiyorum emre. bu seferde tuzu temizlemek için o kadar su harcıyorsun. bir de tuz demişken dikkat eden oldumu bilmem bu raffy I'yı suya attığımda bir tuz hatta deniz suyu kokusu geliyor. tuzlu su karidesi mi var içinde nedir.

Sanmam. Ondaki tatlı su gammarusu olmalı.

Genelde mikrobik hastalık yada ölüm dışında mavi damlaya yaklaşmıyorum ben. Tuzlu suda dediğin gibi çok durulanmalı.

bende zorunlu olmadıkça damlatmıyorum. zaten filtre edilmiş su kullanıyorum. yeni akvaryum geldiğinde elimde balıklardan kalma blue methylen damla vardı yıkama aşamasında onu döküp dinlendirecem. boş yere duruyor kullanıp bitireyim duruladıktan sonra kumu diğer zerzavatları koyarım.

Ben de ilk kurulumdan önce kaya tuzu kullanıyordum. Zaten iyi duruladıktan sonra sorun olmaz.

Geri