Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Silis kumunun temizliği / suyu bulanıklaştırmaması çözümü

dnzbakis

Yeni Üye
Arkadaşlar forumda yeniyim, ölüm fanusunda besliyorum hayvanımı taşlar filan koydum ve %65'i su doldurdum yüzmesi için akvaryum alamıyorum o kadar param yok. Her neyse konumuza gelelim silis kumu temizlenmiyor akvaryumumu beyazlatıyor vs vs bulanıklaştırıyor diye, ben bu videodakinin aynısını yaptım
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d-XB0bwtZh8#t=108
videonun linki bu arkadaşlar yardımcı olduysa ne mutlu bana :)

Cvp: Silis kumunun temizliği / suyu bulanıklaştırmaması çözümü

daha önce paylaşmıştım. ama gündeme getirdiğin teşekkürler.

cem' Alıntı:
daha önce paylaşmıştım. ama gündeme getirdiğin teşekkürler.

malesef görmemiştim abi dediğim gibi yeniyim kusura bakma. :)

konu uzun süre olduğu için diplerde kaynamıştı. tekrar canlandırdığın iyi oldu.

Öncelikle akvaryum için fazla paraya gerek yok en ucuzu 8 lira veya daha büyük isterim diyorsan 10 liralıklarda var yani fazla pahalı değil

Cimbomlu' Alıntı:
Öncelikle akvaryum için fazla paraya gerek yok en ucuzu 8 lira veya daha büyük isterim diyorsan 10 liralıklarda var yani fazla pahalı değil

Foruma hoş geldin İbrahim.

Bahsettiğin tutarlada ki akvaryumlar, 1 adet kaplumbağa için olması gereken minimum hacmi karşılayacak sistemde olacağını sanmam. 1 adet kaplumbağa için ömürlük olsun diyorsan en az 100 litre, yavru kaplumbağanın ara geçiş akvaryumu ise yine en az 50 litre olmalıdır. Sağlıklı bir şekilde hem kas gelişimi hemde mutlulukları için bu litre düzeyleri idealdir.

Konu için teşekkür ederim, ben bu konudan cok muzdariptim hic yoksa 5-6 saat (en az ) beklıyordum suyun durulmasıını.

Ve plastik kapta bakmakdansa deminki arkdasın belittigi akavryumlar çok daha iyidir, plastik kapalr göre. Ancak genede ideal şartları karsılayama yetmez. Sana tavsiyem yinede 15-20 liralık bir 15-20litre arası su alan akvaryumlardan alırsan hayvan icin daha iyi olur. Bende 35cm akvaryumu 10 liraya almıstım yaklasık 14litre su alıyor ve maksimum 3 ay yeterli oldu bana sanada olacagını tahmin ediyorum.

Yavru bir adet kaplumbağa varsa hayvan için minimum 40-50 lt akvaryum gerekir ki buda neticede geçici. Tahmini 8-12 ay arası idare eder. Bunu çok ucuz yada çok pahalıya edinmek sizin araştırmanıza kalmış. Yani ikinci el almak yada kırılmaz camdan özel yaptırmak gibi. Yani ücrete göre akaryum aramak yerine gerekli hacme göre araştırma yapmak gerekir.

Geri