Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sipariş vereceğim sizin fikirlerinizi aldıktan sonra

tostik

Bronz 2 Üye
90*60*60 akvaryumumda 3 kaplumbağam var .
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=5480
1 tane almayı planlıyorum

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13212
bununla birlikte şu an akvaryumda kullandığım lambayı da kullanmam gerekiyor mu o sadece kutu alanı ısıtmak için kullandığım bir ampuldü. ve bunu nasıl kullanmalıyım?

mailto:/urun_detay.aspx?kat=283&urn=13104
silis kumdan kaç kilo almalıyım 2cm yüksekliği olsun diye düşündüm sizin fikirlerinizi alabilir miyim?

Cvp: sipariş vereceğim sizin fikirlerinizi aldıktan sonra

5 cm yükseklik için 150*80 tabanda yaklasık 80-100 kg kum kullandım. 90*60 tabanda aynı yükseklik için yaklaşık 40 kg kum gerekir. Ama yüksekli dediğiniz gibi az olacaksa 20 kg alınması kafi. Bence yükseklik çokta az olmasınki kum hareket edince açılmasın ve bitkiler rahat tutunsun. Hayvanlarda deri değişiminde rahatça kullansınlar. Seçilen kum uygun.

Lamba uygun ama ısıtma lambasınıda kullanmanız gerekiyor. Bu ampul uva ve uvb gereksinimini sağlar ama ısı vermez. Saten günlük açık kalacağı sürelerde farklı. İki lamba kullanmalısınız.

Mango kökünü iyi ölçüde seçmişsiniz ama bence bunu görerek almak daha iyi. Linkteki temsili resimdir. Girintili çıkıntılı altında oyuk olan bir şekilde almak kaşınması için ona kolaylık sağlar.

Emre abi görerek almam mümkün değil Aydın da yok çünkü.Ve kaplumbağalar tam kabuk değiştirme aşamasında...
kumu 30kg a yakın isteyeyim ben o zaman
uva+b lamba yı tam olarak nasıl kullanacağımı bilmiyorum malesef lamba elime gelince sorayım demiştim ancak burada sorayım madem.Kaç saat açık tutmam lazım kaç cm yükseklikte olmalı kuru alana?bizim gözlerimize zarar veriyor mu çevresine bir şey sarmalı mı?onu da mandallı lamba ile tutturabilir miyim akvaryuma?

fırat, kum 800 gramlık, poşeti 5'li sarıyorlar. yani 4 kg sen en az 32 kg al. bu da 40 adet eder. ben bu şekilde aldım. bu uygun ama fazlası daha iyi bitki tutturmak bir yana hayvan eşelediği zaman bir tarafta azaltıp diğer tarafta yığıntı yapıyor. her gün her gün düzeltmesi de işkence oluyor. ben yeni alışverişte 5 kg daha alacağım bana az geldi. benimkinin taban 100*50, 7cm kalınlık büyük akvaryumlarda ideal.

dediğin ampulün wattı düşük 20-25 cm arası uygun olur. bu ısı vermediği için yanına normal ısıtıcı bir ampul daha gerekli 4-6 saat arası yanmalı. bizim gözlere zararlı ben ampulün ucu lambanın çanağından çıktığı için alüminyum folyo ile sardım.

Lambaya yakından bakma. Sendeki 15 w olduğu için etki alanı çok geniş değil. Cem in dediği mesafe uygun. Hatta 20 cm ideal. Isıtma lambasıda olacak tabiki. Uvb olanı Cem in dediği sürelerde gündüz açık tut ama ısıtma lambası gene gündüz 10-12 saat açık kalmalı. Bu uvb lamba her mandallı lambaya uyumlu değil. Göbek kısmı oturmuyor. Aşağıdaki konuda bunun uyabileceği bir mandallı lamba tavsiyesi var.
mailto:/forum/Konu-uva-uvb-lamba.html

Mango bulunamıyorsa juenden alabilirsin. Hiç olmamasından iyi, özellikle bu dönemde.

Geri