Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

şırıngayla tedavi

nane limon

Bronz 5 Üye
arkadaşlar merhaba, limonun hırıltılı seside başlayınca gentamisin tedavisine başladım su dolu kapta fakat bizimkisinin ağzını açabiliyorum istediğim zaman şırıngayla ilacı versem daha çabuk sonuç elde edebilir miyim? yoksa ağır mı gelir hayvancağıza o kadar antibiyotik?

Cvp: şırıngayla tedavi

Benim tahmin ettıgım gıbı oldu. Azcık vitaminle antibiyotigi 2 cc karıştırın onu ağızdan verin. Geri kalan antibiyotıgı suya damlatın. 24 saatte bır suyunu degıstırın. Ustunu de gunduz lamba yanarken kuru alan harıc kapatın. Gece de cok hafıf bosluk bırakın. Kolay gelsın

evet maalesef hastaymış minik kapluş, teşekkür ediyorum ağızdan da antibiyotiği dediğiniz miktarda vereyim

Ben en verimli sonucu suyuna + şırıngaya bir çay kaşığının yarısı vitamin + antibiyotiği ağızdan vererek aldım. Umarım bir an önce iyileşir

aklıma şu takılda, elimde 40mg genta var 1ml ampul içerisinde, su dolu kaba o ampulun tamamını mı yoksa yarısını mı boşaltmam gerek 24 saat için? ağzından biraz verebildim neyseki birazını geri püskürtsede

ağzına mümkünse şırınga ile verme. kaşıkla alabiliyorsa o şekilde ver, şırıngada hassasiyeti sağlayamazsan fazla basınçlı püskürtür, bu da ciğerine kaçabilir. ilacı ağzına verdikten sonra başını havaya dik tutup gıdısını okşa yutuyor. ben veterinere suyun çabuk soğuduğunu ve üşüyebileceğini göz önünde bulundurarak sordum verdiği antibiyotiği normalde yeme bir damla suya iki damla şeklinde önermişti. dediğimden sonra sudan vazgeçip yeme iki damla damlatmamı önerdi.

şırınga olayını boşverip yalnızca yemine damlatmam yeterli olur mu peki? 0,2ml yemiyle versem geri kalanıda suya damlatsam olur sanıyorum ki. kusura bakmayın biraz çok soru sordum ilginiz için şimdiden hepinize teşekkür ederim, inşallah miniğim çabucak iyileşir

40 mg gentamısının 6-7 cc sizin işniizi görücek. 2 cc şırıngaya koyun 4-5 cc suyuna koyun. Şırıngada hava bırakmaz ve çok hızlı sıkmazsanız ağızdna bişey olmaz.

En etkili yol ağızdan direk almasıdır. Yem e damlatıldıgında yemi ağzında parçalanırken gene antibiyotiğin birkaçı suya karışcak ve azalcaktır. Siz beni dinleyin.

rica ederim. ortak çözümü birlikte öğreniyoruz en iyi bilenimiz bile diğer arkadaşların deneyimleriyle kendini daha geliştiriyor. aslında yem yiyorsa eğer, yeme damlatma daha mantıklı hatta ben damlattıktan sonra biraz bekliyorum kuruması için çünkü ıslakken suya çözülüp gitme olasılığı var çünkü bazen yutamayıp suya bırakıyor ikinci partide yiyor. direk ağzına veriyorum. böylece midesinde çözülüyor ve diğerinin yemesini önlüyorum hatta ikisine aynı anda veriyorum o kendi yemiyle ilgilenirken ilaçlı olanı hasta yiyor.

teşekkürler tekrardan her ikinize de, kesinlikle limonun ağızdan almasını sağlayacağım en etkili yol o gibi duruyor hem miktarıda biliyoruz, geri kalan gentamisini de dediğiniz gibi 3litre su aldı kabım ona boşaltacağım. sanasoluda sizden okumuştum bir kaç gündür gün aşırı veriyorum yemine bulayıp ona da devam edeceğim. iyileşmesinin müjdesini kısa zamanda vereceğim umuyorum ki :)

Yanlış anlamayın ben hepsini denedim, normalde 1 haftada geçmesi gerekirken yan yüzmesinin vs tamamen iyileşmesi 30 gün sürdü. Vitamini eksik etmeyin. Ayrıca yem olayı hastalık konusunda ağızdan şırıngayı kabul etmiyorsa bir yol tabi suyuna da katarak ama şırıngayı kabul ediyorsa gerek yok. Genelde devit 3 veya sera reptilin gibi vitaminleri yemine damlatıyoruz.

Ayrıyetten sanasola devam edin inşallah iyileşir.

yok estağfurullah, sizlerin tecrübelerine inanmasam yardım talep etmezdim zaten. aynı sizinki gibi gidişat yaşadı benim kaplumbağamda, umarım iyileşir aynı şekilde de

Geri