Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sırt ve göbekteki anormallik

Efebrk28

Yeni Üye
Merhaba! Gördüğünüz arkadaş benim kaplumbağam ısıtıcı kuru alan su ve ufak bir gemiye sahip genelde bu geminin üstünde uyur bazende kuru alanda yemek olarak ilk aldığımda karides yordu Bir süre sonra balık yemi gibi sticklere geçtim ve bunları yemesine izin verdim bundan sonra ise şu anda yemi daha yeni bitti ve yeni karides aldım bunla beslemeye devam ediyorum fakat beni korkutan taraf ise şu kabuğu nda beyazlık vardı ve bunun için suyuna damlatılan vitaminlerden aldım sırtı biraz daha iyi fakat göbek kısmı beni biraz korkutuyor sizce bu fotoğraflarda bir anormallik var mı korkmam gerekli mi kabuğunun daha kahverengiye yakın bir tonda olması gördüğünüz gibi bir sorun mu lütfen acil cevap yazabilir misiniz ve şunu da eklemeliyim çok olmasana göbekte bir tık yumuşaklık var gibi ne yapabilirim

Ekli dosyalar

• 04B30021-AF46-4891-9FAA-BA2D6C57BF57.jpeg
    04B30021-AF46-4891-9FAA-BA2D6C57BF57.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 20
  • EDC87C5E-4B48-46EF-B94C-E66272219F5B.jpeg
    EDC87C5E-4B48-46EF-B94C-E66272219F5B.jpeg
    2.4 MB · Görüntüleme: 19
Kabuğu kuyruğun başladığı yerden kafa başlangıcına olan boyu ise 5,5 sanırım kabuk uzunluğu deniyor tahmini 3 ve ya 4 yaşında eklemek istedim

Hayvan yaşına göre ufak kalmış akvaryumun fotosunu çekin atın ekipmanları çekin atın maalesef kafanıza göre iş yapmissiniz balık yemi almissiniz suya damla damlatmissiniz

Alt kabuğu peceteyle silip flaş olmadan oda ışığında çekin atın çok bişey anlaşılmıyor üst kabuk normal alt kabukta kireç gozukuyor sanki flastan anlaşılmıyor

Kuru alan ışığı varmı

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan yellow belly sanırım. Yanakları sarı çizgi şeklinde değil mi?

Su ısıtıcı var mı? Su ısı değeri kaç derece?

Isıtma lambası ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlarız. Isı değeri uygun mu?

Üstbağa için hayvana ait ıslak diş fırçasına sofra tuzu döküp yavaşça fırçalayıp akvaryum suyu yada emsal sıcaklıkta su ile durulayın. Sonra tekrar resmini çekip atın.

Akvaryumun genel resmini çekip atın.

Yem olarak gammarusa ek olarak tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Netten alacaksınız.

Şu anda İstanbul tatilindeyim Giresun’da tekrar ısıtıcıya kavuşacak lamba malesefki yok hayvanın türü kızıl yanaklı su kaplumbağası ek olarak yemeğini ne zaman kaç tane ne kadar vermeliyim be suyunu kaç günde bir değiştirmeliyim? Söylediğiniz sofra tuzu ile fırçalama işlemini kaç günde bir ne kadar yapmalıyım ve son olarak fırçalama işlemini göbek be sırt olarak her ikisinede uygulamalımıyım hareketli bir hayvan kaplumbağalar yavaş sanıyordum hiç te öyle değilmiş:) ek olarak sıcaklık 30-28 bandında geziyor
22B5BCC7-2509-42AA-B421-11DA71C3F32B.jpeg

Hayvan yaşına göre ufak kalmış akvaryumun fotosunu çekin atın ekipmanları çekin atın maalesef kafanıza göre iş yapmissiniz balık yemi almissiniz suya damla damlatmissiniz
Balık değil Turtle sticks ve damlası ise kaplumbağalara özel şekildedir afedersiniz tam anlatamadım sanırım :)suyu ise hayvandan iki kat yüksek yükseltmeye biraz korktum yükseklik nasıl olmalı?be hayvanın şu anda bir problemi gözüküyormu?
5DB56C5D-EBB0-4ECB-876E-3130A35A0D35.jpeg

Lamba fiyatları nedir nasıl kullanılır ve hangi marka olmalı destek verirseniz sevinirim.ailem malesef hayvana para harcamamı desteklemiyor.alternatif çözümler varmı? Örneğin masa lambama takabileceğim uygun fiyatlı ampuller gibi

Söylenilen yemi bu bitikten sonra almam bir sorun oluştururmu biraz sizi bunalttım biliyorum fakat küçük dostum için:)buda eski yemi
image.jpg

Son düzenleme:
Elinizdeki kullandığınız hepsini atın o damlalarida atın

Yemleri sabah stick yem akşamda gammarus olur sabah bu stick yemden 3-4 tane akşamda gammarusta da 6 gibi olur yemlerde dikkat edin açık olamyacak açık yem parazit içerir

Su 4 günde bir degistirin musluk suyunu kaynatıp en az 6 saat ağzı açık şekilde bekletin klordan arinsin ama musluk suyunda yine bakteriler falan kalıyor ariticidan olabilir su düzenleyici alabilirsiniz

Sofra tuzu işlemi üst kabuğa yapılır ama cem abi derse alt kabuğa yapın diye yaparsınız 1 kere yapıp parlak olmayacak şekilde çekip atın bakalim bu işlemi yaparken orta yada yumuşak diş fırçası olacak ve oda kaplumbagaya kullanilacak sadece

Suda süs falan olmayacak bunlar mikrop enfeksiyon toplar zarar verir sadece tabana sarı silis 0.5 kum koyulur oda rastgele olmaz kimisi toz şekilde gibi oluyor taşlı gibi oluyor en iyisi vitasend pro 78

Kuru alana 53w seffaf holojen ısıtma lambası kullanılıyor elektrikcilerde var 20tl gibi fiyatı olur elektrikci olmazsa züccaciye gibi yerlerde olabilir marketde falan girdiğiniz yerlere bakın ama bulursanız birkaç tane alın hemen patlayabiliyor ve çokta bulunmuyor bulamazsanız internette var

Lambayı rastgele bir duya masa lambasına takılmaz çünkü ısıtma lambası güçlü olduğu için sıradan duylari yakar buda yangına kadar götürür

Lamba gün içinde 12 saat açık kalır sabah 7-8 açarsınız akşam en geç 9da kapatın uykusu gelir uyur

Elinizdeki yem bitince bidaha almayın farklı yemler kullanılır boyu uzar

Suan bu akvaryum yetersiz küçük değişmesi gerek en az şuan 50 litre olması gerek bu 25 litre gibi bişey hepmi bunda kaldı

Her zaman buraya sorun

Söylenilen yemi bu bitikten sonra almam bir sorun oluştururmu biraz sizi bunalttım biliyorum fakat küçük do
Elinizdeki kullandığınız hepsini atın o damlalarida atın

Yemleri sabah stick yem akşamda gammarus olur sabah bu stick yemden 3-4 tane akşamda gammarusta da 6 gibi olur yemlerde dikkat edin açık olamyacak açık yem parazit içerir

Su 4 günde bir degistirin musluk suyunu kaynatıp en az 6 saat ağzı açık şekilde bekletin klordan arinsin ama musluk suyunda yine bakteriler falan kalıyor ariticidan olabilir su düzenleyici alabilirsiniz

Sofra tuzu işlemi üst kabuğa yapılır ama cem abi derse alt kabuğa yapın diye yaparsınız 1 kere yapıp parlak olmayacak şekilde çekip atın bakalim bu işlemi yaparken orta yada yumuşak diş fırçası olacak ve oda kaplumbagaya kullanilacak sadece

Suda süs falan olmayacak bunlar mikrop enfeksiyon toplar zarar verir sadece tabana sarı silis 0.5 kum koyulur oda rastgele olmaz kimisi toz şekilde gibi oluyor taşlı gibi oluyor en iyisi vitasend pro 78

Kuru alana 53w seffaf holojen ısıtma lambası kullanılıyor elektrikcilerde var 20tl gibi fiyatı olur elektrikci olmazsa züccaciye gibi yerlerde olabilir marketde falan girdiğiniz yerlere bakın ama bulursanız birkaç tane alın hemen patlayabiliyor ve çokta bulunmuyor bulamazsanız internette var

Lambayı rastgele bir duya masa lambasına takılmaz çünkü ısıtma lambası güçlü olduğu için sıradan duylari yakar buda yangına kadar götürür

Lamba gün içinde 12 saat açık kalır sabah 7-8 açarsınız akşam en geç 9da kapatın uykusu gelir uyur

Elinizdeki yem bitince bidaha almayın farklı yemler kullanılır boyu uzar

Suan bu akvaryum yetersiz küçük değişmesi gerek en az şuan 50 litre olması gerek bu 25 litre gibi bişey hepmi bunda kaldı

Her zaman buraya sorun
damlayı tatilden dönünce atacağım(1-2 gün) ben sorduğumda hep sabah akşam ikişer dediler sadece gammarus için kaç vereyim kl
Damlayı 1-2 güme atarım

Sorduğum herkes(aldığım petshopçu veteriner kliniği )
Sabah akşam 2şerdemişti siz cevap yazana kadar 3 er veririm sadece gammarus için kaç tane vermeliyim ?daha yeni marula başladı haftanın iki günü ya sadece akşam ya sadece sabah yiyor

Klordan korumak adına içme suyu kullanıyorum

Dün akşam alt üst ikisinede tuz işlemini gerçekleştirdim akşam tekrar yapıp atarım

Kum konusu ise koyduğumda yemeye çalıştı zor kurtardım yiyemedi bende korktuğum için kullanmıyorum

Lamba elektrikçilerde oluyorsa çok iyi bir fiyat internette 700-800 TL idi duyuyla birlikteki 20 tl?

Tamamdır masa lambama takmayacağım

Alınca uygularım

Bittikten sonra tekrar sticklere geçeceğim

Akvaryumu ona göre küçük değil sadece suyu az tutuyorum arttırırım

Ne damla kullaniyorsunuz yanlismi anlıyorsunuz bütün kullandığınız malzemeleri atın dedim daha damla diyosunuz rastgele kullanılmaz herşey

Petshopcular direk adam kaziklamaca isterse ne olursa olsun benim gözümde adam kaziklamaca güvenmem herşeyin en kötüsünü yaparlar hayvan ölsün gelsin tekrar alsınlar diye

Stick yemi kullanacksin sabahları akşamda gammarus dedim neyden kaç tane vereceğini yazdım dahada kaç tane verim dahada Marul diyosun bunlar ileri zamanlar şuan protein ağırlıklı beslenmesi lazım yoksa kemik erimesi olur

Sofra tuzu işlemini yapmissinin çekip atsanaydin dedim sana yukardada tek sefer yap çekip at dedim

Silis kum 1mm gibi büyük dandik bişey olursa yerse boğazında kalır bu normal ama vitasand pro 78 silis kum alırsan kullanırsan bunuda yer buda normal her silis kumu yer ama yedigindede faydalı hazımsızlık ta falan faydalı

Senin 700-800tl dediğin lamba büyük ihtimal dandik uvb dediği lambadir benim dediğim ısıtma lambası kuru alanı ısıtacak lamba duyuyla 20tl değil sadece lamba 20tl gibi fiyat

Masa lambasinjn duyusunu çek at masa lambasinda kullanamazsin demedim duyu celik olacak yoksa eritir

Evet bu stick yemi kullanın sonra bitince farklı yemlere geçilir gammarusu çekin atın

Akvaryum küçük suyu aratırsan Max 3 litre faydası olur o hayvan için en az 50-60 litre lazım sen o akvaryumun ölçülerini at uzunluk genişlik ve yükseklik 3 ölçü olacak

42EA9AEE-A1BE-44D1-9885-D6E48408FDEC.jpeg

A=31 cm
B=21 cm
C=21,5 cm

Damlanın yanımda olmadığını müsait bir zamanda atacağımı söylemiştim

Marulu 1 kere yedi daha vermem elimde sticklerin olmadığını gammarusa göre kaç tane verilmesi gerektiğini sordum
Gammarus bitince tekrar sticklere geçebilirmiyim demiştim

Lambayı dönünce çekip atarım
image.jpg

Son düzenleme:
Mesajda ölçüler yazmakta

İçine bir taş koyabilirmiyim böyle şeylerin üstünde uyumayı çok seviyor

Süs çıktı

Su yükseldi

Son düzenleme:
Sen bu kaplumbağayı hep bunda besledin heralde demi çünkü yaşına göre küçük en az 10-15cm gibi boyutlarda olması lazım akvaryum şuan 50 litre alırsan iyi olur 8-9cm gibi boylarda değiştirirsin o zamanda ömürlük akvaryum kurarsın

Geri