Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sisme Havuz

Semiyun

Yeni Üye
Herkese merhaba sisme havuzda kaplumbaga beslenirmi bir zarari olur mu

Geçici süre kullanılabilir. Hani alan geniş olsun rahatça yüzsünler diye öğlen vakitleri bir süre konup tekrar akvaryuma alınabilir. Havuz doğrudan güneşe konulmamalı su aşırı ısınır. Ama yetişkinler için olmaz sert tırnakları havuzu deler. Kuru alan konmaz sabit durmasını sağlamak zordur. Lambalar suya düşebilir.

Cvp: RE: Sisme Havuz

cem' Alıntı:
Geçici süre kullanılabilir. Hani alan geniş olsun rahatça yüzsünler diye öğlen vakitleri bir süre konup tekrar akvaryuma alınabilir. Havuz doğrudan güneşe konulmamalı su aşırı ısınır. Ama yetişkinler için olmaz sert tırnakları havuzu deler. Kuru alan konmaz sabit durmasını sağlamak zordur. Lambalar suya düşebilir.

Hocam simdi benim 2 kaplumbaga var acil ayirmam lazim saldiriyorlar bebek kuvetine geciricem (plastık kuvet)  birini kuvetin temizligini nasil saglayabilirim ve bunların tırnakları kesılıyor mu acayıp derecede uzadı buyuk olanın 12 cm falan kabuk boyu

Hayvanların tırnakları kesilmez. Plastigi sağlıklı bulmuyoruz kaplumbağa yetiştirmek için geçici süreliğine bakılabilir.

Plastik küvette tabana kum serilmez. Kirlendiğinde komple devirip boşaltabilirsin de. Kuru alan işi biraz sıkıntı olur.

Tırnaklar kesilmez o erkek kaplumbağaların dişileri cezbetmedeki süsüdür. Savunmasıdır.

Diğerinin kabuk boyu ve cinsiyeti belli mi ? yara açmayacak biçimdeki ısırmalar, el titretmeler, ısırma amaçlı ağızı açmalar normal hadiselerdir. Bunları en sakini dahi yapar.

Cvp: RE: Sisme Havuz

cem' Alıntı:
Plastik küvette tabana kum serilmez. Kirlendiğinde komple devirip boşaltabilirsin de. Kuru alan işi biraz sıkıntı olur.

Tırnaklar kesilmez o erkek kaplumbağaların dişileri cezbetmedeki süsüdür. Savunmasıdır.

Diğerinin kabuk boyu ve cinsiyeti belli mi ? yara açmayacak biçimdeki ısırmalar, el titretmeler, ısırma amaçlı ağızı açmalar normal hadiselerdir. Bunları en sakini dahi yapar.

2 side erkek kucuk 8 cm buyuk 12 cm falan buyuk akvaryumu soktum baska yere tasinicagi icin kucuk akvayuma koydum bu seferde her firsatta el titretme olaylari ve isirmaya calisiyor o yuzden birini ayiricam buyuk akvaryum tasinana kadar plastik kuvete tuzlu su koydum temizlik acisindan baska bisey yapmama gerek varmi

Küveti tuzlu su içindeyken akvaryuma ait olarak kullanacağın temiz bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile ovalarsan iyi olur.

Boy farkı varmış bayağı 1-1,5 cm farka düşene kadar bir miktar problem yaşayacaksın sonrasında artık küçük olanda tepkisini göstermeye başlayacaktır.

Geri