Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Siyah silikon ve baloncuk çıkarma

karaelogz

Yeni Üye
İyi akşamlar herkese.Benim size 2 sorum olacak;

1.si akvaryumumu geliştircem bi pet shopcuda güzel bir akvaryum gördüm.Silikon rengi siyahtı sizce zararı olur mu ?

2.si kaplumbağam suya kafasını daldırıp ağzıyla baloncuk çıkartıyor.Sizce hastafalan mı ?

Cvp: Siyah silikon ve baloncuk çıkarma

1. cevap:Olmaz sadece farklı renkte bir silikon kullanmıştır 2. cevap:Eğer bu baloncuklar suyun içerisinde çıkıyorsa bir problem değil.Kaplumbağanın oksijeni soluduktan sonra suya dalıp ağızını açtığında ağızında kalan hava çıkar.Fakat suyun dışarısında (kuru alanda) yapıyorsa akciğer enfeksiyonudur ve hemen bir veterinere götürülmesi gerekir.

Su dışında çıkmıyor.Suya kafasını daldırıp yapıyor ve baloncukları yutmaya çalışıyor :D

Akvaryum silikonu olarak adlandırılan antibakteriyel ve solventsiz silikonlar siyah ve şeffaf olmak üzere ikiye ayrılır.

Akvaryumun içinde ısıtıcı,silis kum,filtre,kuru alan kesinlikle bulundurulmalı.Isıtıcı 28 dereceye ayarlanmalı.Derece ile ısısına bakabilirsin.Kuru alanın üstünde bulabilirsen UVB ampulu almalısın.Fakat durumun uygun değilse normal alabilirsin ama kuru alana ısı vermesi gerekir.

benim akvaryumcu siyah olanın beyaza göre daha dayanıklı olduğunu söylemişti. diğer seçeneği ali osman belirtmiş.

Kuru alanda baloncuk cikmasi hastalik belirtisi olmak zorunda degildir

Baloncuk çıkarması kusma veya kusmaya çalışmanın belirtisidir belki 1 kere doğru nefes alamamadan olabilir fakat sürekli oluyorsa akciğer enfeksiyonudur ve bir veterinere gösterilmesi gerekir.(Tabi bu su dışında oluyorsa)

Tekrarlandigi taktirde sorun teskil eder tabiki mesajda yanlis yazmisim akciger enfeksyonu olmak zorunlulugu yoktur demek istemistim

Geri