Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sizce akciğer enfeksiyonu mu yoksa büyüme lekesi mi ?

ozge35

Gümüş 1 Üye
Arkadaşlar sitenizi takip ediyordum fakat bi sorunla karşılaştım bu yüzden üye oldum. Kaplumbağamın iştahı yerinde suda yan yüzmüyor kuru alanda normalden fazla kalmıyor yani bu tür belirtileri yok fakat bugün alt kabuğunda tam kırmızı olmamakla beraber kahverengimsi lekeler gördüm ve resmini de çektim. Sizce kaplumbağam akciğer enfeksiyonu mu ? Diğer belirtileri yok sadece alt kabuk içimde şüphe uyandırdı.

mailto:/29oibld.jpg

Kaplumbağanız gelişim evresinde bu evred alt kabukta kırmızılık oluşabiliyor kahverengi noktalarda oluşabilir herhangi bir iştahsızlık yan yüzme vb. Belirtiler yoksa endişelenmenize gerek yok. Benim gördüğüm kadarıyla da gelişmeye bağlı.

Cvp: Sizce akciğer enfeksiyonu mu yoksa büyüme lekesi mi ?

Kaplumbağam yüzemiyor biri yardımcı olabilir mi

Peki akciğer enfeksiyonunun ilk belirtisi alt kabuktaki kızarıklık mıdır acaba ? Yani diğer belirtiler bu kızarıklıktan sonra olabilir mi ?

özge bağanın ortasındaki beyaz dik çizgi büyüdüğüne işaret zaten. kılcal damarlar büyümeye bağlı olarak kendilerine yol açıyorlar. kan taşımaya başlamışlar bu yüzden pembeleşme var. soğuğa bağlı olan pembelik, kan dolaşımı yavaşladığında kılcal damarların belirginleşmesine bağlı seyir eder. yani yakın özellik taşırlar. akciğerin belirtisi değil ama üşümesine bağlı olarak gelişen durumdur. bu şekilde soğuk ortamda kalırsa akabinde akciğer enfeksiyonu geçirmesi olasıdır. bu sebeple soğuk olan su ve hava için ısıtıcı lamba ve su ısıtıcısı bunu önleyecektir. ayrıca kuru alanda durduğunda rüzgar ve cereyana tutulmayacak önlem alınmalı. yazın dahi yakınında pencere açmak zararlı olabilir.

yahoo' Alıntı:
Kaplumbağam yüzemiyor biri yardımcı olabilir mi

yunus biraz daha detay ver hayvan kaç cm kabuk boyunda; ne zaman aldın; önceden var mıydı ekipmanların neler; yem yiyor mu; hastalık belirtisi var mı ?

Bencede hayvan sağlıklı ve büyüme izleri oluşuyor. Sağlıklı bir ömür dilerim.

Teşekkür ederim yorumlarınız için :) İçimi rahatlattınız. Her şeyine elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum özellikle rüzgar olayına. zaten yaşam alanını pencereden kapıdan en uzak olan yere kurdum :)

akvaryum ne güneş alsın ne de karanlıkta kalsın. ışık görsün. bu şekilde yosun ve kahverengi alg oluşumları görülmez veya minimum düzeyde seyreder.

Teşekkür ederim güneş gören bir yerde akvaryumu rüzgardan da uzak :) Tekrar sağolun yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler için :)

kaplumbağamın gözlerı şişik ve kapanık

ben uzun bır tatıle nevsehıre gıtım kaplumbağamı evde bıraktım babam ve ablam evdelerdı tatılden geldıkten sonra kaplumbağamın gözlerı şişik ve kapalı olduğunu gördum ve çok hareketsiz ne yapmalıyım:'(

gözlerine bağlı hareketsizlik durumu söz konusu olabilir. umarım akciğerde sıkıntı yoktur bu suyun yeterince temizlenmemesi ve kir birikmesi sonucu olmuş olmalı. eczaneden gentamisin damla alıp hayvanın gözlerine kuru alana çıktığında günde üç defa ikişer kez damlat. kuru alan lamban 10-12 saat kadar açık kalsın ki hayvan çıksın. akvaryumu iyi yıka. içinde taş varsa çıkar. su ısısı 28 derecede sabit olsun. yemi dengeli ver. fazla yeme bağlı kir oluşumundan da kaynaklanabilir. bulabilirsen sera reptilin vitamin al, damlayı da hergün bir yemine bir tane damlatıp bir hafta boyunca her gün ver. geçmiş olsun.

Geri