Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sizce bu lambalar işime yarar mı ?

erol612

Bronz 4 Üye
ben kaplumbağalarım için ışık alıcam bu ışıklar güneş görevi görür mü ? görmezse fiyatı uygun olan ne önerirsiniz ?

1. http://www.petburada.com/?urun-22110-Jbl-Reptil-Spot-Neodym-60w-Surungen-Lambasi.html

2. http://www.petburada.com/?urun-22107-Jbl-Reptil-Blue-100w-Gunisigi-Lambasi.html

link paylaşımı yasaksa şimdiden özür dilerim.[/b]

Cvp: Sizce bunlar işime yarar mı ?

bence internneten almana ve okadar fazla para vermene gerek yok ben elektrikçide 5 TL aldım aynısını 60 watt 2 senedir kullanıyorum
sadece onun özelleği işte ambalajına kaplumbağa resmi koymuşlar okadar emin ol başka hiç fark yok

işte buda benimki aynısı elektirikçilerde 5 tl mailto:/beyaz-esya-ev-aletleri/infrared-isitici-lamba-49771735#product-information

gerçekten mii ? herkes aynı düşüncede mi ? ne tavsiye edersiniz ?

çok iyiymiiş kadıköyde bulurum bundaan

peki bu dediğin ışığın uvb özelliği var mı ? yoksa biri bana makul fiyatlı uvb ışığı linki atabilir mi ?

evet uvb özelliğide var herkes bundan alıyo şimdi internetten alcan bissürü masraf gerek yok bildiğin malzemesi bol elektrikçiye git ısıtıcı lamba alıcam 60 watt söyle alırsın

erol612' Alıntı:

peki bu dediğin ışığın uvb özelliği var mı ? yoksa biri bana makul fiyatlı uvb ışığı linki atabilir mi ?

Herkes ayni kanaatte degil.
JBL Repti Blue kullaniyorum. Emre de (AEK) Neodyum kullaniyor. Burada bahsedilen lambalarin hepsi surungenler icin ozel tasarlanmis spot lambasidir. Bu lambalar yalnizca isi verir UVB ile yakindan uzaktan alakasi yoktur UVB falan vermez.

UVB lamba olarak bu bahsedilen spot lambalardan ayri olarak Exo Terra Repti Glo 5.0 kullanabilirsiniz. En uygun fiyatli sanirim o.

Ben isitma lambasi olarak Repti Blue markasini oneririm. Elektrikcilerden almayi biz durumu musait olmayan insanlara oneriyoruz. Eger maddi sikintiniz yoksa Repti Blue yada Neodyum aliniz.

Tekrar belirtiyorum burada bahsi gecen hicbir lambanin UVB ile yakindan uzaktan alakasi yoktur.

Bana kendi kullandiklarinin linkini atabilir misin ? birde bunlar masa lambasina takilir mi ?

Isıtma lambasi olarak bunu kullaniyorum Erol bey:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13207

UVB gunes isigi olarakta bunu kullaniyorum:
mailto:/urun_detay.aspx?kat=28&urn=4522
(Linkte verdigim florasan hali ben ampul olanini kullaniyorum)

Eger masa lambasi bu wattlari kaldirabilecek gucteyse takabilirsiniz.

peki ikisini aynı anda mı kullanıyorsun yoksa birini gece birini gündüz mü ? birde fazla elektrik harcıyor mu ?

ecemkoten' Alıntı:
erol612' Alıntı:

Herkes ayni kanaatte degil.
JBL Repti Blue kullaniyorum. Emre de (AEK) Neodyum kullaniyor. Burada bahsedilen lambalarin hepsi surungenler icin ozel tasarlanmis spot lambasidir. Bu lambalar yalnizca isi verir UVB ile yakindan uzaktan alakasi yoktur UVB falan vermez.

UVB lamba olarak bu bahsedilen spot lambalardan ayri olarak Exo Terra Repti Glo 5.0 kullanabilirsiniz. En uygun fiyatli sanirim o.

Ben isitma lambasi olarak Repti Blue markasini oneririm. Elektrikcilerden almayi biz durumu musait olmayan insanlara oneriyoruz. Eger maddi sikintiniz yoksa Repti Blue yada Neodyum aliniz.

Tekrar belirtiyorum burada bahsi gecen hicbir lambanin UVB ile yakindan uzaktan alakasi yoktur.

Ecemin dediklerine ek olarak infared lambalar kızıl ötesi ışık yayarlar diye biliyorum. Bu sayede ısı veriyorlar. çok uzun saatler ışığa temasta deride yanıklar olabilir. Ben infared i önermiyorum.

bu ısıtıcı lamba ve uvb lamba aynı anda mı kullanılmalı ? uvb lambayı akvaryumun floresan yerine taksam ısıtıcı lambayıda masa lambasına takıp kuru alam üzerine getirsem olur mu ?

UVB lamba ile ısıtma lambası gündüz aynı anda kullanılır. Ancak ısıtma lambası gündüz 10-12 saat açık kalmalı. UVB lamba da gündüz 6 saat kadar açık kalmalı.
Ecem' in bahsettiği ampul uvb lamba budur, ampul daha elverişlidir.
mailto:/?urun-6180-Exo-Terra-Repti-Glo-5-0-UV-Lamba-13-Watt.html

Benim kullandığım ısıtma lambaları aşağıdakilerder, Ecem' in verdiği lambada gayet uygundur. İlk verdiğimi her akvaryumda kullanıyorum.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8036

AEK' Alıntı:
UVB lamba ile ısıtma lambası gündüz aynı anda kullanılır. Ancak ısıtma lambası gündüz 10-12 saat açık kalmalı. UVB lamba da gündüz 6 saat kadar açık kalmalı.
Ecem' in bahsettiği ampul uvb lamba budur, ampul daha elverişlidir.
mailto:/?urun-6180-Exo-Terra-Repti-Glo-5-0-UV-Lamba-13-Watt.html

Benim kullandığım ısıtma lambaları aşağıdakilerder, Ecem' in verdiği lambada gayet uygundur. İlk verdiğimi her akvaryumda kullanıyorum.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8036

o zaman ben bunu : mailto:/?urun-6180-Exo-Terra-Repti-Glo-5-0-UV-Lamba-13-Watt.html

ve

bunu: mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209 alıcam.

1 adet daha masa lambası alıcam bu ikisini kuru alan üzerine koyucam. Başka birşey yapmama gerek yok herhalde ?

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209 bu ve

mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8036 bunun ne farkı var ? ikisini birden mi almam lazım ? ve bunlar çok elektrik harcar mı ? annem elektrik faturasını görünce dövmesin beni :t65y:

ve son olarak nihgt glo ne işe yarar şimdiden çok teşekkürler

Cvp: Sizce bu lambalar işime yarar mı ?

Petsatıştaki uvb lamba sitede yok yalnız , hobimmarkette aynıs ıvar. Onu alabilğrsiniz. ek olarak 60w ampul çok harcamaz. Aylık faturaya 3-4 lira falan tutar. Gerçi yeni zam geldi ama :D

Night glo gece lambası. Ay ışığını taklit eder. Ha gerek var mı? Kuru alanda uyumadıkları için bence gerek yok. + Karanlık ortamda daha iyi uyurlar

banyoterligi' Alıntı:
Petsatıştaki uvb lamba sitede yok yalnız , hobimmarkette aynıs ıvar. Onu alabilğrsiniz. ek olarak 60w ampul çok harcamaz. Aylık faturaya 3-4 lira falan tutar. Gerçi yeni zam geldi ama :D

Night glo gece lambası. Ay ışığını taklit eder. Ha gerek var mı? Kuru alanda uyumadıkları için bence gerek yok. + Karanlık ortamda daha iyi uyurlar

hobim markette pahalı sağol yinede :t65y: biri üstteki yorumuma cevap versin :D

Night glo gece kuru alanda uyumayı seven kaplubağalar için o bölgeniz sıcak olmasını sağlar. Tabi ayı simüle ederek kısmen tropik görüntüyü tamamlar. Uygun ürün aşağıdadır.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8037

JBL ile Exo terra için verdiğim iki üründen EXO terra olan 75 w değerinde ve çöl teraryumlarında tercih edilen bir model. Ben büyük akvaryumda kuru alanım çok büyük olduğu için hem örnekteki JBL 60 w olanı hemde örnekteki Exo terra 75 w olanı (tabi uzaklık ayarları yapılmış durumda) kullanıyorum. Ancak size JBL olanı öneririm, konumlandırması daha kolay ve tüm akvaryumlarımda olan lambadır. Göz alma anlamında da belirttiğim Exo terra olana göre daha soft ve rahat kullanılıyor.
Masa lambasının kaç w gücü desteklediğini kontrol edin.

AEK' Alıntı:
Night glo gece kuru alanda uyumayı seven kaplubağalar için o bölgeniz sıcak olmasını sağlar. Tabi ayı simüle ederek kısmen tropik görüntüyü tamamlar. Uygun ürün aşağıdadır.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8037

JBL ile Exo terra için verdiğim iki üründen EXO terra olan 75 w değerinde ve çöl teraryumlarında tercih edilen bir model. Ben büyük akvaryumda kuru alanım çok büyük olduğu için hem örnekteki JBL 60 w olanı hemde örnekteki Exo terra 75 w olanı (tabi uzaklık ayarları yapılmış durumda) kullanıyorum. Ancak size JBL olanı öneririm, konumlandırması daha kolay ve tüm akvaryumlarımda olan lambadır. Göz alma anlamında da belirttiğim Exo terra olana göre daha soft ve rahat kullanılıyor.
Masa lambasının kaç w gücü desteklediğini kontrol edin.

tamamdır sonuç olarak;

bu mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209

ve

bunu mailto:/?urun-6180-Exo-Terra-Repti-Glo-5-0-UV-Lamba-13-Watt.html

alıyorum.

çok teşekkürler hepinize :)))

masa lambası olarakta bunu alıcam :

http://www.hepsiburada.com/liste/green-life-e27-kiskacli-masa-lambasi-8697548147513/productDetails.aspx?productId=hrapramitkisk&categoryId=13003235&SKU=HRAPRAMITKISK-M

Ampul seçimleriniz çok güzel oldu. Şimdiden hayırlı olsun.

Ancak bu masa lambasını başka sitede gördüğümde Max 40 w için diyor. Yani UVB takılabilir, ancak ısıtma lambasının gücünü duy kaldırmaz bence. Aşağıdaki linke bakın isterseniz.
http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=430981

AEK' Alıntı:
Ampul seçimleriniz çok güzel oldu. Şimdiden hayırlı olsun.

Ancak bu masa lambasını başka sitede gördüğümde Max 40 w için diyor. Yani UVB takılabilir, ancak ısıtma lambasının gücünü duy kaldırmaz bence. Aşağıdaki linke bakın isterseniz.
http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=430981

bu linkte de max. 40w yazıyor :D

Hepsiburadadan aynı lambayı ben aldım aynı renk. Tavsiye etmem max 40w. + kıskacı sabitledikten sonra akvaryuma agır geliyor lamba. Sıkıntılı. Başka bir ürüne yönelin.

o zaman şimdide masa lambası tavsiyesinde bulunursanız çok güzel olur :D bende 1 tane var ama 1 tane daha lazım ve evdekinin max. kaç w. olduğunu bilmiyorum :/

Geri