Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sizce bu lambalar işime yarar mı ?

Cvp: Sizce bu lambalar işime yarar mı ?

kıskaclılar genelde max 60 w oluyor. Google dan kıskaçlı masa lambası 60w yazarsanız bakarsanız modellere. Herşeyi devletten beklemeyin 60w olsun yeter :)

Ben bauhaus tan aldım hepsini, max 60 w. Metal başlıklı. 100 w takınca sarardı lamba. Şimdi 60 w üzeri ampul kullanmıyorum. Gayet iyi bence.

Marka sanırım Philips idi.

ozaman teşşekür ederim bilgileriniz için bende emre beyin önerdiği ampüllerden sipariş verdim inşallah daha iyi kabuk gelşimleri olur emre bey

Hayırlı olsun Atakan bey.
Isıtma lambalarının verdiği ısı ve parlaklık düzeylerinden memnunum. UVB de şimdiye kadar gayet iyi diyebilirim. Kabukları oldukça sağlıklı.

internetten bakıyorum hep max. 40w. var. Bugun bauhaus'a bakıcam. Param oluncada lambaları alıcam :D

bu biraz görüş sorusu gibi olmuş o yüzden cevaplayım.yoksa sonra uyarı falan veriyolar allah muhafaza forumdan atılcaz.neyse ben açıkçası kullanmıyorum özel lambalardan.para tuzağı olarak düşünüyorum.+sı varmı tabiki var sonuçta 70 tl para veriyosun.(her 8 ayda bir)Onun yerine w değeri yüksek ve zevkine uygun bir florasan koy hem izlerken zevk alırsın hemde hayvanları fazla sıkmadan suyun dışında ısınmalarını saglarsın.ama suyun içinde ısıtıcı olması şartıyla

yigitgurdal' Alıntı:
bu biraz görüş sorusu gibi olmuş o yüzden cevaplayım.yoksa sonra uyarı falan veriyolar allah muhafaza forumdan atılcaz.neyse ben açıkçası kullanmıyorum özel lambalardan.para tuzağı olarak düşünüyorum.+sı varmı tabiki var sonuçta 70 tl para veriyosun.(her 8 ayda bir)Onun yerine w değeri yüksek ve zevkine uygun bir florasan koy hem izlerken zevk alırsın hemde hayvanları fazla sıkmadan suyun dışında ısınmalarını saglarsın.ama suyun içinde ısıtıcı olması şartıyla

Her 8 ayda bir aldığınız lamba uvb lambadır. O kadar pahalı olanda budur. Buraya kadar doğru yazmışsınız, ancak uvb lamba ısı vermez. D vitamini sentezi için güneşin verdiği uvb ışınlarını sağlar. Bu sayede kabuk ve kemik sağlığı ideal seyrinde devam eder. Bunu sağlayan ucuz bir ampul önerirseniz tabili her kes faydalanır.

Sizin para tuzağı dediğiniz uvb lamba bu hayvanların sağlığı için çok önemli. Önce tüm olması gereken şartlar sağlanıp sonra zevke göre döşemek gerekir. Tabiki seyrederken güzel görüntü iyidir ama kendi keyfimiz için onların yaşamsal ihtiyaçlarını kısmak bence onlara büyük haksızlık.

Sonuç olarak yazdığınız bu yazı farklı bir görüş değil yanlış yönlendirmedir. Bu ayrımı yapmak gerekiyordu.

Şimdiiiii :D :D bu lambaları kaç saat açık tutmalıyım :))

Isıtma lambasını 12 saat, UVB lambayıda 6 saat açık tutmak gerekiyor. Ben uvb lambayı res akvaryumlarında 8 saat açık tutuyorum. Sebebi kuru alanı çok kullanmamaları. Ama genelde makimum 6 saat yeterli. Saatler ise belki biraz kayarak şu şekilde ayarlanabilir;
Isıtma lambası: 07:00-19:00
UVB lamba: 09:00-15:00

AEK' Alıntı:
Isıtma lambasını 12 saat, UVB lambayıda 6 saat açık tutmak gerekiyor. Ben uvb lambayı res akvaryumlarında 8 saat açık tutuyorum. Sebebi kuru alanı çok kullanmamaları. Ama genelde makimum 6 saat yeterli. Saatler ise belki biraz kayarak şu şekilde ayarlanabilir;
Isıtma lambası: 07:00-19:00
UVB lamba: 09:00-15:00

benimde kuru alanı pek kullanmıyorlar daha doğrusu biri kuru alanda biri diğer köşedeki taşın üstünde duruyor. Ben hangisine koyucam bunları ?

masa lambası olarak bunu alıcam.http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-633636-klasik_masa_lambasi_beyaz_vt050.aspx

Lamba için W değeri uygun. Ama kıskaçlı olanlar daha rahat kullanılıyor.

İki ayrı kuru alan oluştu ise her ikisinide ısıtmalısınız. Yada köşe taş su yüzeyine ulaşıyorsa kaldırın. Rahat olmak için iki ayrı kuru alan kullanmak istemiş olabilir.

Geri