Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sizce hayvanlarımın durumu nedir?

elif_105

Yeni Üye
1 sene önce 2 tane kaplumbağa aldım teyzemden biri kız biri erkek ikisine de küçükken azar azar günde 1 tane 3,5 tane yem veriyordum yemlerde PetShop tan  büyük kutularda olanlardan alıyorum.şimdi büyüdüler ve günde 3 öğün avuç avuç veriyorum yem çünkü her dakika yem istiyorlar. Temizliği de 3 günde bir temizliyorum akvaryum orta boyutta 1 ağaç kuru alan ve deniz kabukları var. kış uykusuna da yatmadılar ve çok pis kokuyorlar 1 sene olmasına rağmen sevmek için elime aldığım da çırpınıp duruyorlar sizce durumları neler ne yapmalıyım ekipman yem olarak neler nasıl kullanmalıyım teşekkürler. :133:

mailto:/bb1gg0
akvaryumları böyle.

yemleride bu başka bişey vermiyorum yem bittiğinde tam haşlanmış yumurtanın sadece beyazını veriyorum.

mailto:/VYOgVR

mailto:/r94mZM mailto:/NEX9AP

bunlarda kaplumbağalarım  :133:

Resimler çıkmıyor. Çok fazla yem veriyorsun hayvanlar obez olmuş olabilir. 8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün ve toplamı kafa hacmi olacak şekilde yarı yarıya. 8 cm üstü ise günde tek öğün ve kafa hacmi kadar vereceksin. Aşırı yem dışkıyı artırır bu da akvaryumun çabuk kirlenmesine neden olur.

Kaplumbağalar gereksiz yere akvaryumdan çıkarılmaz. Sadece genel akvaryum temizliği ve sağlık kontrolü için çıkarılır. Hayvanlarda sevmez bu strese sokar.

Bu hayvanlar salmonella taşır. Hayvanlar ve akvaryum ile ilgili işlemlerde ellerini bol sabun ile yıkamayı unutma.

Hayvanların kabuk boyunu yazmamışsın. Verdiğin yemleri de. Akvaryum ölçüsünü de

Bu konuda bakım ile ilgili bilgi mevcut.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Cvp: sizce hayvanlarımın durumu nedir?

Kaplumbağalar akvaryumdan çıkmayı pek sevmezler genellikle akvaryum bakımı yapılırken çıkarılması daha iyi olur ele alınmayı çokta seven hayvan değillerdir ki siz alıp seviyormuşsunuz yem konusuda aşırı yem veriyorsunuz hayvanlar büyük ihtimal obez olmuş üst yorumdada denilen gibi günde tek öğün kafa hacmi kadar unutma. :)

Verdiginiz bilgiler için tesekkur ederim.Son birsey daha sormak istiyorum.Hayvanlar artik alisti heralde bilmiyorum ama her dakka istiyolar cirpinip duruyolar nerdeyse cikicaklar akvaryumdan bizde oyle olunca veriyorduk simdi azalttigimizda ac kalma gibi bi durumlari olurmu cunku biz sadece petshoptan aldigimiz yemi veriyoruz hemen kestigimiz zaman oranini bi sorun olur mu peki?

Bu hayvanlar kış uykusuna yatan gruptan olduğundan ötürü depolama eğilimi için ve sürüngen mantalitesi ile seyrek ama bir seferde fazla miktarda beslendiği için sürekli yem isterler. Ama biz doğayı bu beslenme yani av ve besin bulma anlamında taklit edemediğimiz ve kış uykusu şartlarını gene doğadaki gibi sağlayamayacağımız için günlük uygun miktarda besleme yolunu seçiyoruz.

Hayvanlarda obezite varsa kademeli olarak besini uygun ölçüye Çekin.

Geri