Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sizce rıfkı sağlıklı mı

Cvp: Sizce rıfkı sağlıklı mı

Bence sağlıklı :) görmeden nasıl söyleyelim arkadaşım

https://hizliresim.com/
Bu linke gir dosya seç de fotoğrafı yükle de aşağıda linkler çıkıcak fotoğraf yüklendikten sonra forum için olan linki buraya kopyala

Göz ve kulaklar sağlam. Kabuk gelişimi de iyi. Plaka atımı da yavaş yavaş başlamış. Hayvan büyüyor. Alt bağada kan deveranı da var.

Yalnız hayvanı dışarı gereksiz yere çıkarmamaya çalış üşümesin. Hastalanmasın. Hayvan büyüme hızını yakalamış.

Ellerini ve üzerine koyduğun bezi yıkamayı unutma salmonella bulaşmasın. Hayvanda tozdan kirden etkilenmesin. Su 28 kuru alan 32 derece olsun.

Maşallah rıfkıma kabuk ne zaman atar ya i böyle plakaları ne zaman parça parça bırakır?
Arkadaşım koleksiyonunu yapmışda kabukların bende istedim.
Bide ben bazen çıkarıp boynunu ve kabuğunu seviyorum sıkıntı olurmu

Ne zaman atacağı belli olmaz. Bazıları hemen bazılarında katmanlaşıp öyle atılır. Yok ise silis kum ve mango kökü al.

Eline alma. Ele alınmayı sevmiyorlar. Dokunmadığın sürece seninle iyi anlaşır. Ele alındığında strese giriyorlar ve ürkek davranışlar gösterip su dibine kaçma durumları oluyor. Büyüdükçe özgüveni artıyor ve tekisini ısırmaya çalışarak gösteriyor.

Daha önemlisi hayvanı bulunduğu yerden almak üşümesine ve hasta olmasına sebep olur. Salmonella bulaştırma riskide var. Üstünden akan su her zaman akvaryum suyu olmaz. Korkudan işerler.

Akvaryumda şuan 15 litre su var 200 litrelik bi akvaryum alcam şimdilik kum ve mango kökü yok

Su ısıtıcı hava teması olmayacak gibi derinde olsun. Az su olan akvaryumlarda en büyük risk odur. Hava teması camı patlatır.

Büyük akvaryum iyidir ama ömürlükte camı kalın olması gerekir. Yetişkin zamanlarında cama şiddetli çarparlar. Hazır akvaryumlar 6 mm cam kalınlığındadır. Çatlayabilir.

200 litre 10 mm cam kalınlığı olan bi akvaryum. Isıtıcı tetranın 25 dereceye sabit olan ısıtıcılarından plastik dışı zaten ama tamamı suda genede

mailto:/gZrgy2.jpg
Şuanki akvaryum bu yetersiz olduğunu biliyorum

Bide şuanki filtre hailea bt700 iç filtre sizce alacağım akvaryumda filtre yeterli olur mu? Saatte 600 litre su çeviriyor.

Ömürlükte dış filtre kullanıyoruz. O kadar su ve gerekli olan filtre malzemeleriyle 6 aydan önce açıp temizleme derdin olmaz. İç filtreye gelirsek onu da suda uçuşan kir ve deri parçalarını temizlemede kullanırız. Yani çöp olmaz.

Geri